Ads

R. S. Grey: Scoring Wilder - Testcsel blogturné

Egy feltörekvő, gólya női focista és egy futballsztár, aki tiltott terep. Naná, hogy szuper történetnek ígérkezik!
A Testcsel a Könyvhétre jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, a Blogturné Klub hét bloggere június 4. és 16. között pedig elindul a lesek, gólok, fociedzéses szívatások és válogatók világában. Nem ígérjük, hogy igazi fociszakértőkként távozunk, de ettől még izgalmas kalandnak ígérkezik!
És ha ügyesen játszotok, a könyv három példányának egyikét is megnyerhetitek.


R. S. Grey


Scoring Wilder - Testcsel


Kiadó: Könyvmolyképző
Kategória: romantikus, fantasy
Megjelenés ideje: 2016.
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
Oldalszám: 408
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5

Az olimpiai válogatóra készülő, tizenkilenc éves Kinsley Bryantnek úgy hiányzik Liam Wilder, mint púp a hátára, hiszen fontos lenne, hogy semmi ne vonja el a figyelmét a felkészülésről. Az Amerika kedvenc rosszfiújaként számon tartott Liam profi futballista, és minden megvan benne ahhoz, hogy a lányok szó nélkül ledobják magukról a textilt.
*Észbontóan jóképű – kipipálva.
*Olyan hátsó, amellyel képes összeroppantani egy parmezán sajtot (méghozzá a drágábbik fajtát) – kipipálva.
*Annyi magabiztosság, amennyivel képes lenne kiiktatni a Föld gravitációs vonzását – duplán kipipálva.
Ráadásul Kinsleynek szigorúan tilos Liamhez közelednie, aki maga a tiltott gyümölcs. Az edzője ezt világosan az értésére adta. („Próbáljatok csak meg közel kerülni Wilderhez a focipályán kívül, és olyan gyorsan repültök a csapatból, hogy időtök sem lesz megszámolni a tetoválásait!”) De Kinsley számára ettől csak még vonzóbbá válik a fiú. Sőt, mivel Kinsley már számba vette a látható helyeken lévő tetoválásokat, nem végez félmunkát, ha már belefogott. A saját szabályai szerint próbál közelebb kerülni Liamhez, aki elhatározza, hogy megismerteti a lánnyal a „csapatszellem” egy teljesen más értelmezését.


Az írónő könyvei közül nem az elsőt tartottam kezemben, legutóbb R. S. Greytől a Behind his Lenst olvastam és az is tetszett maga módján, mégsem fogott meg annyira, mint a Testcsel. Ritkán adok 5 pontot könyvre és csak akkor, ha imádom, na ez ilyen volt. 


Szeretnéd könnyesre röhögni magadat? ✓
Szereted a focit? ✓
Bírod az ultra szexi idióta pasikat? ✓
Az önálló könyveket pártolod, amik egyszerűek és nem több kötetesek? ✓
Igazi könnyed, vidám könyvre vágysz, drámák nélkül? ✓
Ha mindegyikre igen a válaszod, akkor már most előre mondom: olvasnod kell! :)

Kicsit kételkedve álltam neki az olvasásnak, csak a sportoló, foci jutott el tudatomig, viszont a Behind His Lens nem volt rossz, azóta újraolvastam a könyvet párszor és határozottan megszerettem. Ezután belevágtam a testcselbe. Este volt, aztán azon kaptam magamat hajnali egy óra lett és nem bírtam letenni, miközben sírva nevettem, kifolyt néha a könnyem. Ezzel vezetném fel a könyvet. 

Kinsley az olimpiai válogatóra készül, összezárják egy halom lánnyal és az ország egyik legjobb, legszexibb focistájának satu részegen bemutatkozik. Liam, miután Kinsley megpróbálja megszámolni tetkóit, kiderül ő az új edző. 
Innentől elszabadul a pokol. Felsőbb évesek féltékenyek Kinsleyre, mindent elkövetnek a lány beégetéséért és megszégyenítéséért, de őt nem ilyen fából faragták. Akkor is megmutatja, vele nem szórakozhatnak!

A humort már feljebb említettem, ám más pozitívumot is tartogatott számomra a könyv. Mostanában kevesebb felnőtt iskolás könyvet olvastam, sok volt a szenvedő fiatal felnőtt története, erre jött a Testcsel. Bemutatta hogyan lehet viccesre, aranyosra megírni egy könyvet teljesen normális szülőkkel, akik imádják a gyereküket és nem érte semmiféle trauma! A könyv központjában teljesen más áll, Kinsley személyes vívódásai fontosabbá válnak a jelenével, mint bármi a múltjából. Emiatt ez a könyv igazi fellégzés volt, sőt nem is spoilerezek, ha azt írom, az egész könyv vidám hangulatú, kedélyes és semmi olyan nincs, amitől az ember ne tudna álmatlanul aludni. Ha pedig azt hiszed így unalmas, garantálhatom Kisley monológjai és Liam felfogása mindenért kárpótol!

Tartalmilag két fiatal szerelméről szól, normális családi háttérrel, sajnos a bulvár és a hírek elsötétítik mindennapjaikat. Sem Kinsley, sem pedig Liam nem éppen a teljes komolyságáról híres, számukra igazi kihívás rendesen viselkedni, szigorú korlátok között. Korlát felemelkedésével ők is olyanok lesznek, mint bárki más, bolondos szerelmesek.
Könyvben ez a megjelenítés rögtön levett lábamról. A főhősnő végig jelenében él, ott mozog és nem rágódik múltján. Egyszerűen képes a saját pillanatában lenni. Ugyanez igaz Liamre is, ő sem rágódik úristen mit tett, hanem elfogadja ilyen volt, de lehetne ilyen is. A felsorolt vonások átlagosabbá, emberközelibbé varázsolja a két főszereplőt és lehetetlen volt nem imádni őket.

Picit visszatérek a humorra. Konkrétan már az első néhány oldal után letarolják Kinsley monológjai az összes olvasót, ezek nem azok az igazán obszcén viccek, sokkal inkább önirónia vegyül beléjük és képes a lány saját magán nevetni. Egy karakter, akinek mindene megvan, tökéletes, élsportoló és ráadásul öniróniával bír, marha jó párosítás.
Liamnek is vannak sajátosságai. Szigorú álarca mögött egy igazi csokifan kisfiú lakozik, bekerülve a lányok közé nem tudja mit tegyen. Neki is vannak céljai, az a kérdés, vajon képes a lányok között ezt a célt megtalálni?

Összességében nagyon cuki, nagyon vicces és imádnivaló könyv. Semmi dráma, semmi sírás, csak jókedv és kacagás. Ha könnyed nyári olvasmányra, strandkönyvre, vízpart mellé olvasnivalóra vágysz, szerintem kapd el ezt a könyvet és vidd magaddal, szinte garantálom mosolyt csal az emberek arcára.

Nyereményjáték: 

Nem kell aggódni, nem várunk igazi fociszakértelmet senkitől a nyereményjátékunkban. De azért egy kis kutatás nem árt!
Minden állomáson egy sztárfocista képét és egy nemzeti lobogót találtok. Nincs is más dolgotok, mint összepárosítani a zászlókat és a sportolókat annak megfelelően, melyik nemzet válogatottját erősítik vagy erősítették. A válaszolást megkönnyítendő minden játékost megszámozunk, és minden zászló kap egy betűjelzést. Tehát ilyen válaszokat várunk majd a Rafflecopter doboz soraiban: 1 - D, 2 - F stb.
A helyes megfejtést beküldők közül három szerencsés nyertes megnyeri a könyv 1-1 példányát.

EXTRA PONT! Extra pontot kapja, aki megírja, a mozgó banneren mit láthatunk egy villanásra. (Szerepe lesz a könyvben!)

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

A mai játékost szeretem, tisztelem és mellette pedig egy zászló. :)
6
D

Állomáslista:


jún. 04 - Deszy könyvajánlója
jún. 06 - Angelika blogja
jún. 08 - Insane Life
jún. 10 - Kristina blogja
jún. 12 - CBooks
jún. 14 - Sorok Között
jún. 16 - Dreamworld
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése