Ads

Julianne Donaldson: Blackmoore

Julianne Donaldson az Edenbrooke-kal mindenkit elvarázsolt. Az a történet bájos volt és szeretnivaló, így a Blogturné Klub tagjai nagy elvárásokkal vágtak bele az újabb regénybe - ami a közhiedelemmel ellentétben nem folytatás.

De vajon ezt is szerettük annyira, mint az Edenbrooke-ot? Tarts velünk hét állomásos turnénkon, és derítsd ki! És ha ügyes vagy, a három Blackmoore kötet egyike is a Tiéd lehet.

Julianne Donaldson


Blackmoore


Kiadó: Könyvmolyképző
Műfaj: történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2016.
Fordította: Molnár Edit
Oldalszám: 344
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
Kate ​​Worthington jól tudja, hogy soha nem mehet feleségül kiszemeltjéhez, ezért elhatározza, Indiába utazik, hogy megzabolázza nyughatatlan lelkét, és megszabaduljon kellemetlen családjától. Kotnyeles édesanyjának azonban más tervei vannak. Az asszony alkut köt Kate-tel: elutazhat Indiába, de csak akkor, ha egymás után három házassági ajánlatra is nemet mond.
Kate, hogy teljesítse a megállapodást, az impozáns Blackmoore-i kastélyba utazik, és kedves gyerekkori pajtásához, Henry Delafieldhez fordul segítségért.
Ám ha szívügyekről van szó, nincs helye alkudozásnak, és a legalaposabb tervek is dugába dőlhetnek. A zord, szeles észak-angliai partvidéken Kate végül kénytelen szembenézni az igazsággal, amit még saját maga előtt is titkolt.
Lehet, hogy éppen az a házassági ajánlat szabadítja meg a szenvedéseitől, amit feltett szándéka elutasítani?
Az 1820-as években játszódó Blackmoore igazi romantikus regény, egy fiatal nő magával ragadó története, aki komoly áldozatok árán tanulja meg, hogy a szívére kell hallgatnia.

Az Edenbrooke óta, ami az egyik legkedvesebb történelmi romantikusaim közé került és szinte szépirodalmi műnek elmehetne, alig vártam a Blackmoore történetét. :)

Forrás: Pinterest
Kate menekülni akar, szabadulni jelenlegi életétől, amely, mint egy béklyó köti meg. Elhatározza, hogy eljut Indiába bármi áron, emiatt édesanyjával alkut köt. Amennyiben kap három házassági ajánlatot és visszautasítja, nem áll senki útjába és beteljesítheti álmait, Indiában. 

Régi gyermekkori barátja Henry, mindig üde színfoltot hozott a lány sivár életébe, szükség esetéb kihúzta őt a pácból. Most sincsen másképpen, Kate megkéri Henryt, had utazzon hozzá Blackmooreba, ahova oly rég óta áhitatozik, reménykedve Blackmoore iránti érdeklődését kielégíti és még a három házassági ajánlatot is bezsebeli.

Szerintem leírás alapján átjön az olvasónak, hogy Kate kalitkában érzi magát. Nem lát életében semmi fényt, olyan biztos pontot, ami alapján kalitkájából kiszabadulhatna. Édesanyja irritáló egy személyiség, a sok Kittyzéssel szívem szerint felrúgtam volna. Kathrine nevét mi a jó égért kell Kittynek becézni, amikor gyűlöli? Esküszöm néha úgy éreztem, direkt  idegesíti az olvasókat a drága anyuka. 

Forrás: Pinterest és wehartit
A lány egyszóval kalitkában él, emellett hihetetlenül imádja a madarakat, amelyek szabadsága megbabonázza Kate-et. Ő is repülni szeretne, távol mindentől, ami jelenlegi életéhez köti.
Blackmoore számára álom volt, aminek makettjét nagyon jól ismerte. Távoli álomnak tűnt, szinte lehetetlennek látszott eljutni oda. Henry sokat mesélt neki, ez az álom pedig minduntalan nőtt, egészen egy égi palotává nőtte ki magát. Kate belépve Blackmoore-ba döbben rá mennyire nem égi, nem csodálatos és mélyen legbelül mégis a szabadsághoz köti a kastély meglétét.

Henry a lányért mindent megtenne, szemében ő a földre szállt tündér, s mindent megtestesít amire valaha vágyhat. Elejétől észrevehető Henry vonzalma Kate iránt, azonban tisztában van vele mennyire vékony jégen áll. Amint Kate rádöbbenne igazi érzelmeire, mint szeretett madarai, úgy szállna tovább és talán soha többé nem kaphatná el. Első pillanattól érződik cselekedetein, szerencsére a lány ebből nem vesz észre semmit. Olyan eltökélten ágál a házasság ellen, hogy nem veszi észre azt az apró csodát, ami éppen mellette történik. 

Rendkívül aranyos történet a szeretetről, barátságról és egy üvegszárnyú szerelem burjánzásáról, ami végül mindent megváltoztat. Nagyon szerettem ezt a könyvet is, habár az Edenbrooke még mindig szívem csücske, azt nem tudta überelni, de nem csalódtam ebben a könyvben sem. Blackmoore szívemhez nőtt, Henry és Kate szerelme eleinte gyermeki köntösbe bújik, tisztább a legtisztább tó vizétől. Ezek teszik különlegessé a könyvet és varázsolják el az olvasót minden oldalon.

Néhány idegesítő szereplőtől, szokástól eltérve szerettem a Blackmoore-t és szívesen ajánlom azoknak, akik szeretik a kissé szépirodalmi köntösbe bújtatott történelmi romantikus könyveket. Visszafogott, szerény és csodaszép szavakkal tudnám leginkább jellemezni.

Borítók forrása INNEN

Ha nem vagytok a koreai zenék és sorozatok ellen, akkor megmutatom melyik szám jutott eszembe a könyv alatt, hangulatában, témájában illik ide.



Nyereményjáték:

A regényben fontos szerepet kap egy énekesmadár és India is. Arra gondoltunk, ötvözzük ezt a kettőt, és Indiába invitálunk minden ifjú ornitológust.
Azaz: a turné minden állomásán megtaláljátok egy Indiában is élő madár fotóját, és nincs más dolgotok, mint kitalálni, pontosan melyik madárfajról van szó.
A helyes megfejtők közül 3 szerencsés a könyv egy példányával lesz gazdagabb.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.





Állomáslista:
10.06. CBooks
10.14. Dreamworld
10.16. Insane Life
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése