Ads

Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

Karácsony közeledtével sokan szeretnénk átélni egy kis karácsonyi csodát, esetleg olvasással az ünnep hangulatát megteremteni.
A General Press kiadó jóvoltából megjelent Sabrina Jeffries legújabb könyve, a Karácsonyi csoda, a Halstead Hall bajkeverői legújabb kötete.
Ha szeretnél te is részese lenni egy kis karácsonyi készülődésnek, kövesd a turné négy állomását és ha velünk játszol, tiéd lehet a könyv egyik példánya.

Sabrina Jeffries


Karácsonyi csoda


(Halstead Hall bajkeverői 6.)
Kiadó: General Press
Műfaj: Felnőtt - történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2016.
Fordította: Hajnal Gabriella
Oldalszám: 304
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
A Halstead Hall bajkeverői című sorozatból megismert Lord Devonmont sorsát követhetjük nyomon.
Pierce Waverlyt, Devonmont grófját gyermekkorában a szülei rokonok gondjaira bízták, és a férfi sosem bocsátotta meg nekik, hogy magára hagyták. Egy nap azonban levelet kap anyja társalkodónőjétől, Mrs. Camilla Stuarttól, amelyből arról értesül, hogy az édesanyja súlyos beteg. Azonnal hazatér vidéki birtokukra, hogy elbúcsúzhasson az asszonytól. Ám amikor megérkezik, meglepődöttségében a szája is tátva marad. Kiderül ugyanis, hogy az anyjának semmi baja, ő pedig beleesett Camilla körmönfont csapdájába. Az életvidám, vonzó özvegyasszony ugyanis eltökélte, hogy mindent megtesz azért, hogy kibékítse őlordságát az anyjával. A célja elérése érdekében pedig még arra is hajlandó, hogy elfogadja a férfi által felajánlott alkut, amely tisztességesnek egyáltalán nem nevezhető...
Sabrina Jeffries karácsonyi történetében a Halstead Hall bajkeverői című sorozatból megismert Lord Devonmont sorsát követhetik nyomon az olvasók a megbocsátás és a szerelem útján.

Kedvelem Sabrina Jeffries könyveit és a Halstead Hall bajkeverői összes részét olvastam, valamint a mellék történetbe is belekezdtem, aminek ez a kötet az összekötő része, ezért nyugodtan írhatom - a könyv első lapjától tudtam mire számíthatok. Az írónőnek kedvelem könnyed stílusát, karakterei szimpatikusak és mindig egy mesében érzem magamat. Most sem volt ez másképpen, magával ragadott a történet, még ha nem is tökéletes, egyszerűen stílusával megbabonázott s faltam a lapjait.


 Celia, aki Lord Devonmont édesanyjának társalkodónője, legfőbb álma egyesíteni a megmaradt családot, anyát és fiát. mi sem tökéletesebb alkalom erre, mint egy karácsony, amit együtt tölthetnének és ezért elhívja, na jó, inkább tőrbe csalja egy kegyes hazugsággal, remélve a Lord jobb belátásra tér.
Lord Devonmont, Pierce Waverly nem örül a levélnek, ódzkodik az anyjától, régi rossz emlékek gyötrik és mindenért családját okolja. Úgy véli, őt elhagyták, saját otthonából elüldözték, legutolsó dolog, amit szeretne, otthon karácsonyozni.

Pierce-t kedveltem első színre lépése óta, megismerhettük A csábítás tétjében, mint Virginia Waverly unokatestvérét, valamint az Egy hölgy sosem enged kötetben is színre lép, mint a hölgyek elcsábítója. Nagy szoknyavadász hírében áll, akinek az ágyában egymást érik a nők, előbb kapnak szifiliszt, mint rózsát, azonban e mögött az álarca mögött sokkal több rejtőzik. A szülei iránt érzett bánatot és fájdalmat próbálja elnyomni, viselkedésével pedig a Devonmont nevet szeretné megtiporni, külsőleg nem törődöm jellegű viselkedésével, pedig fájdalmat akar okozni családjának, had érezzék nélkülük is elvan.

A páros mindkét oldalának megvannak előnyös és kevésbé pozitív jellemvonásai. Celia naiv, sokszor túllő a célokon és hiába özvegy fiatal hölgy, sokszor inkább a fásult szót használtam volna rá. Árvaházból jött, nehéz gyermekkora volt, házasságot tulajdonképpen menekvésre használta, viszont Pierce-hez való viszonyulásában inkább makacs toporzékolásnak tűnt. Nincs ezzel bajom, ilyen karakternek is kell lennie. 
Másfelől Pierce karakterét jobban megismerve, nem tudnék egy erős női karaktert elképzelni. A jelleme nyugodt, könnyen ingerelhető, ám belül darabokra tört lelkivilággal rendelkezik. Ha egy sokkal erősebb jellemű nőt kapott volna maga mellé, aki nem élt át ennyi mindent, nem ilyen szende és naiv, könnyen szembeszegülne vele, mert támadásnak vélte volna.

Történt könnyed karácsonyi sztori, család egyesítéssel és ünnepi klisékkel. Előre szólok, imádom a karácsonyt, kis rénszarvasok villóznak az ablakomban és mindent színes fények, fenyők díszítenek. Kedvenc évszakom a tél és imádom a decembert, ezek után könnyen érthető, miért varázslatos számomra a könyv. Éreztem orromban a sütik, fák illatát, szinte láttam a havat és díszítettem a fát. Mire letettem, azt kívántam, bárcsak már december lenne.

Ünnepek alkalmával szeretek picit ráhangolódni a hangulatra, könyvekkel, teával, zenével, illóolajokkal, vásárba ki szoktam ugrani, habár a forralt borból tavaly túltengésem lett, ezért idén inkább csak az illatát szeretem. :D
Valaki esetleg hasonlóan vélekedik mint én, szívesen ajánlom a könyvet. Meghitt, hangulatos történelmi romantikus, imádni való karakterekkel.

összességében szerettem a történetet, karaktereket és habár ez a kötet nem volt olyan eseménydús, mint a Halstead Hall bajkeverőinek előző kötetei, de hangulatában mindenképpen tetszett. Számomra méltó kötete a sorozatnak és nem kaptam kevesebbet, mint amit Sabrina Jeffriestől vártam.

Ismeritek a sorozatot?

A Sharpe testvéreket szörnyű csapás érte és nevüket befeketítette szüleik halála. Mindenki úgy tudja, hogy a szülők öngyilkosok lettek, ebben a gyerekek viszont kételkednek és megbízzák Mr. Pintert, a jó hírű nyomozót, derítse ki, mi történhetett 19 évvel ezelőtt.
Az öt árvának, név szerint Jarret, Oliver, Gabriel Minerva és Celia nagymamájukhoz kerül, aki túlkoros unokáit féltve szigorú ultimátumot ad. Ha nem házasodnak meg mindannyian megadott időn belül, akkor elveszítik örökségüket és semmit nem kapnak.
Nagymama persze mindenkit szemmel tart és minden lányt, férfit ostromol figyelmével, hiszen ki tudja, lehet csak az örökség miatt hozzák őket a házhoz. 
kötetenként apróbb részletek derülnek ki a szülőkről, halálukról és ellenségekből barátok lesznek. Minden kötet elmeséli a szereplők poklát, múltbéli rémálmaikat, viszont a szüleikkel történt tragédia mindig összeköti őket és a sorozatot is.

Sorozat kötetei:
1. A lord titka
2. Ördögi csábító
3. Felejthetetlen csók
4. A csábítás tétje
5. Egy hölgy sosem enged 

Nyereményjáték:

Ismeritek a Halstead Hall bajkeverői sorozatot? Nem? Semmi gond, itt a remek alkalom egy picikét megismerni vele.
Minden állomáson találtok a sorozatból egy torz borítót, ami alapján ki kell találnotok a címét, de ne legyen ennyire egyszerű, az adott kötet főszereplőjét is be kell írnotok a Rafflecopter dobozba. (Elég az egyik főszereplő neve.) - Tehát minden állomásnál a rafiba egy kötet címet és mellé az egyik főszereplő nevét várjuk.
Játékra fel!
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Mai borító:


Állomáslista:

10.20 Insane Life
10.24 Könyvvilág
10.26 Dreamworld
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése