Ads

Elle Kennedy: The Mistake – A baklövés

A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelent Elle Kennedy nagysikerű The Deal - Az üzlet című könyvének folytatása, The Mistake - A baklövés címmel. Előző kötetben megismerhettük Logant, aki legjobb barátja párjába zúgott bele és pont ezért sokan vártuk az ő történetét. Vajon van remény Logan számára, avagy  Grace hozhatja el neki  az igaz szerelmet?

Kövessétek a turné állomásokat és ismerjétek meg jobban a könyvet! A játékunk során esélyed lesz megnyerni a három nyereménykönyv egyikét!

Elle Kennedy


The Mistake – A baklövés

(Off-Campus 2.)
Kiadó: Könyvmolyképző kiadó
Besorolás/műfaj: New Adult
Megjelenés ideje: 2017.
Fordította: Barthó Eszter
Oldalszám: 352
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
A srác nem csak a pályán szeret játszani…
De ezúttal kemény ellenféllel találja szemben magát…
A srác nem csak a pályán szeret játszani…
Az egyetemista John Logan bármelyik lányt megkaphatja. A hokicsapat sztárjaként az élete csupa buli és csajozás, ám lefegyverző mosolya és laza stílusa valójában csak álca, amivel a diploma után rá váró évek miatti keserűségét leplezi. Szexi kalandja az elsőéves Grace Iversszel egy időre feledteti vele a gondokat, de egy meggondolatlan lépés miatt elveszíti a lányt, és utána kemény erőfeszítéseket kell tennie, hogy bebizonyítsa, megérdemel egy második esélyt.
De ezúttal kemény ellenféllel találja szemben magát…
A rosszul sikerült első év után Grace immár idősebben és érettebben tér vissza a Briar Egyetemre. Úgy érzi, végre sikerült elfelejtenie a nagyképű hokist, akinek majdnem odaadta a szüzességét. Már nem az a szende, csendes kislány, akit Logan annak idején megismert. Ha a srác azt hiszi, hogy ő is engedelmesen hanyatt vágódik neki, mint a többi csaj, hát nagyon téved. Ha vissza akarja kapni, küzdjön meg érte! Ezúttal Grace veszi kezébe az irányítást… és nem lesz szívbajos.

Az egyik legnépszerűbb New Adult-sorozat újabb szenvedélytől izzó része. Vesd bele magad!

Első olvasásra nagyon megtetszett a The Deal - Az üzlet kötet és nem volt kérdés elolvasom a folytatást is. Kíváncsi voltam Logan történetére, előző könyvben ő volt Hannah egyik rajongója és beleszeretett a lányba. Nem könnyű tovább lépni. Leírta kínos pillanatait amikor szíve újra és újra összetört.
Mindezek után kíváncsi voltam Grace-re, ki az aki képes kihozni ebből az őrületből?


Forrás: Pinterest
Egész találkozásuk egy véletlen, rosszkor érkezik rossz helyre és a buli helyett egy filmet néző lányra bukkan. Ez a lány Grace. Imádja az akciófilmeket, sosem gondolta éppen egy egyedüli csajos estén fog betoppanni Logan életébe. Titkon tetszett neki a fiú, de ismerte mi történt vele csak rózsaszín álomnak gondolta.

Logan karaktere szimpatikus az előző kötet óta, kicsit sajnáltam is az esetét, ezért reménykedtem a szebb jövőjében. Neki sem volt egyszerű élete, édesapja alkoholista, anyja otthagyta őket és testvére áll ki mellette. Senki nem nézi többet egy álmodozó srácnál, ezért ő sem hiszi el mennyire képes. Egész életében rombolták a jövőbe vetett hitét pont emiatt nem hiszi Grace-el lehet nekik olyan, hogy közös jövő.

Másik félről Grace-nek jobb családi sors jutott, vidám s nyitott anyuka, apukája rendes ember, aki imádja egyetlen lányát. Logannel döcögősen indul minden. Nem tudja hányadán állnak, legjobb barátnője közben kiderül féltékenyebb semmint hinné. Nagyot csalódik benne, habár elejétől látható nem túl odaadó barátnője van. Grace becsületes lány, mindenkinek segítségére rohanna, azonban neki alig lenne aki segít. 


Forrás: Pinterest
Két főhős múltja zavaros, Logan bizalmatlan az élettel, nem hiszi el amikor jót kap, valóban megérdemli. Teljesen maga alá temeti a depresszió és kilátástalanság. Nehezen lehet így kapcsolatot kezdeni, sőt maga is kételkedik akármi lehet ebből. Grace-nek a bizalmát végül eljátssza akaratlanul, talán minden reménye oda veszett...

Tetszett ez a kötet, humoros és igazán aranyos volt. Imádtam Grace-t, néha azért úgy éreztem kicsit sok volt a drámázása, ezt betudhatom a barátnője ejtette sebnek és azért Logan sem volt kedves. Második esélyt hamarabb megérdemelte volna. Jó, megértem nem könnyű egy csalódás után megbizonyosodni a másik szeretetéről, néha mégis kicsit túlzásnak éreztem amit Logantől elvárt.

A történet könnyed, két főhősre koncentrál, kevesebb iskolai dráma, több a főhősök között és szerintem jobban fókuszált az írónő Logan lelki problémáira és belső vívódására, mint előző kötetben Garrett esetében. Valahogy itt a hoki is hátrébb szorult, megértem Grace nem jégkorong drukker, hanem foci drukker, azért kicsit kaphattunk volna még.

Összességében élvezhető könyv, hiányzott belőle az előző varázsa, totális humora, komolyabbra sikerült. Mondjuk az első kötet nagyon magasra tette a mércét, aki imádja lehet kevesebbnek érzi valamivel ezt a történetet. Viszont még így is tetszik, másabb jellege a főhősök újabb személyiségéből fakad, nincs is ezzel baj. Végül azt tudom mondani jó könyv, szerintem nincs annyira ütős, mint az első, de így is nagyon jó. Közben mással is beszélgettem erről és volt aki azt mondta, neki jobban tetszett ez a rész, mint az előző, úgyhogy tényleg mindenki saját szájíze szerint dönti el. :D

Könyvben említett filmek:

A könyvben Grace és Logan rettentő sok filmet néz, próbáltam rájönni miket, de legtöbbször csak elhintik akciófilm vagy néha a történetből morzsákat és ezek alapján lehet tippelni.


Grace legelőször a Die Hardot nézi, nagy rajongója, szerintem sokan láttátok már, ha nem, akkor érdemes egyszer megnézni. Zseniális színészi alakítás, izgalmas történet. Nem vagyok egy akciófilm rajongó, de még én is imádom a Die Hardot. - Hozzáteszem Alan Rickman rajongó vagyok nagyon régen és miatta néztem meg még a 2000-es évek legelején.
Bruce Willis zseniálisat alkot, ha nem láttad, adj egy esélyt neki.

Sokszor említenek egy Jason Statham filmet, címét nem emlékszem említenék. A könyvkiadását tekintve én a Feláldozhatók 3-ra tippelek. Habár nem is nézik végig a filmet, sokkal jobb tervük akad... :D

Több filmnél a könyv utalásokat tesz, újabb akciófilm, horrorfilm és bevallom nem ugrott be melyik horror filmről van szó, mert többre is tippelhetnék. Grace szintén betesz egy régi Jean-Claud Van Damme filmet, ami Logannek nyálas és közben nagyon jókat nevetnek rajta. Leírás alapján Infernora vagy a Rend őrzőjére tippelek, lehet tévedek. :D (Az utolsó akcióhősben nem ő volt  a főszereplő.)

Nyereményjáték:

Ha velünk játszottál előzőleg, lehet emlékszel mostani jégkorongosokról kérdeztünk titeket, ezúttal hasonlóan a jégkorong világában maradunk. Minden állomáson kérdéseket találtok, amik a jégkoronggal kapcsolatosak, ezekre a Rafflecopter megfelelő mezőjében kell helyesen válaszolnotok.
Játékra fel!

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Mai kérdés: Hány játékos tartózkodhat jégkorong játék közben egyszerre a pályán?


Állomáslista:


SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése