Ads

Mary Jo Putney: Menekülés a háremből

A General Press jóvoltából megjelent Mary Jo Putney Jó útra tértek testvérisége című sorozatának harmadik kötete, a Menekülés a háremből. Ennek örömére a Blogturné Klub három bloggere hajóra száll a képzelet tengerén, hogy bemutathassa nektek Rory és Gabriel fordulatokkal teli kalandjait, melyekből a kalózok sem hiányozhatnak.


Mary Jo Putney


Menekülés a háremből


Kiadó: General Press
Besorolás/műfaj: történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2019.
Fordította: Bánki Vera
Oldalszám: 288
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
A független, szabad szellemű Lady Aurora Lawrence épp a görögök földjét fedezné fel az unokatestvérével, amikor is kalózok ütnek rajtuk, és fogságba ejtik a két hölgyet meg a hajójuk teljes legénységét. Rory retteg attól, hogy a hátralévő életét egy háremben kell töltenie. Az egyetlen reménye egy bátor és tettre kész hajóskapitány, aki azért érkezik a berberek földjére, hogy a kiszabadulásuk feltételeiről tárgyaljon - és akibe első látásra beleszeret.
Gabriel Hawkins, egy büszke hajós dinasztia sarja egy sajnálatos esemény miatt kénytelen otthagyni a királyi haditengerészetet. A férfit azonban kemény fából faragták: saját hajóra tesz szert, amellyel bejárja a világot, és megtanulja, miként boldoguljon az életben. Elképzelni sem lehetne nála alkalmasabb embert a feladatra, hogy Lady Lawrence megmentésére siessen.
A lány által megigézett kapitány merész tervet eszel ki: megegyezik a kalózok vezérével, és egy kalandos, megannyi fordulattal, kihívással teli utazásra indul a kalózok és a saját legénységével, valamint a két angol hölggyel. Vajon az összezártság miként hat majd a két fiatal közt bimbózó érzelmekre? Képesek lesznek ellenállni a vágy csábításának? És ha sikerül kiszabadítaniuk a hölgyeket, vajon miféle jövő várhat rájuk?
Mary Jo Putney a Jó útra tértek testvérisége című sorozatának harmadik kötetében megmutatja, milyen is az, amikor két szabad szellem útjai találkoznak és végleg összefonódnak a szenvedély, a szerelem égisze alatt.

Nagyon szeretem a Putney féle könyveket, hiszen mindig izgalmasok, életszerűek és sokszor lebilincselőek. Kivételesen nem olvastam még el előre ezt a könyvet miközben nagyon felcsigázott a leírása, hiszen imádom a kalózos történelmi romantikusokat. Egyik kedvenc témám. Amint látom kalózos, történelmi romantikus egyből lecsapok rájuk, mint vércse az áldozatára.

Nagyon nagy reményekkel, hatalmas kíváncsisággal kezdtem a könyvbe bele.

Roryt elrabolják hajóstul, teljes legénységgel mindenestül és a Berber részen köt ki, Malek - a kalóz - hatalmas váltságdíjat kér a lányért, ami összesen 50 ezer fontra rúg, sajnos a lány családja anyagilag nem áll túl jól ezért képtelen lenne kifizetni. Édesapja legyint, hiszen magát sodorta bajba, egyedül édesanyja küzd a lánya visszaszerzéséért.
Mindenét elzálogosítja és az összeg egy részét összekaparva megkeresi azt, aki a legjobban tudna segíteni neki ebben a kényes ügyben. Így végül Gabrielhez jut az egész történet.
A férfi flottájával segíteni tudna a lány kiszabadításában, hiszen ismeri a nyelvet, partvidéket és a környezetet. El is megy tárgyalni a kalózokkal, ám a tárgyalás nem éppen olyan irányt vesz, mint ő azt szeretné...

Roryt kedveltem mint karaktert, hiszen rátermett és egy igazi amazon jellegű túlélő nő aki valóban minden helyzetben feltalálja magát. Nincs elkényeztetve, s nem fennhéjazó, viszont a korhoz képest nagyon nagy álmai vannak. Nem lenne ezzel gond, de némelyik annyira elrugaszkodik a valóságtól, hogy teljesen hitelét vesztette nálam az álma, Innentől tényleg csak egy szórakoztató kis könyvecskének tudtam elfogadni.

Gabriel pedig viccesen kissé hős a szememben. Első találkozáskor látszik nő írta a történetet, mert nem csak az átlátszó selymet hangsúlyozza, hanem milyen gyönyörű. :D Bocsánat, nem hagyhattam ki. A férfi tudja lehetetlen helyzetben van az alkujával, de meg kell próbálnia és a végén Malekkel kötött egyességének még meredekebb feltételei lesznek. Becsültem benne, hogy nem inog meg és még így is a lány segítségére siet. Oké, azért biztos benne van a kaland iránti vágy. Hajtja a vére.
Innen pedig a lánnyal közös kalandra indulnak, hogy a végén a lány valóban szabad lehessen..

Meg kell említenem, mivel ritka alkalmak egyike, hogy a mellékszereplőről nem szabad elfeledkezni.
Constance és Rory barátsága nagyon szép és nagy szerepet kap a történet folyamán. Tényleg nagyon kedves eleme a könyvnek, pont ezért Constance boldogságának örültem szerintem a legjobban. Amikor végre megtalálja szerelmét egyfajta öröm töltött el, lehet jobban örültem, mint a főszereplőkének. - Hozzáteszem a főszereplőké kiszámítható. :D

A történettel kapcsolatban nagyon vegyesek az érzelmeim, hiszen imádom Putneyt, ahogyan fentebb említettem. Valahogyan ez a könyv mégis elrugaszkodottabb lett, mint amiket szokott írni. Összecsapottabb, valamint ugrál néhol a történet szála. 
Pont nála jellemzőek a lelki okokra való kitérések, próbálja megérteni a karaktereket, ám most ezeket hiányoltam. Inkább mesei oldalra csap át az egész. Ez a sok egzotikus állat főleg nem segít ezen, inkább még jobban elvitt a valóság gyökerétől. Nekem hiányzott belőle valami, ami minden Putney könyvben benne van. Elolvastam és végén valami hiányérzetem volna. Nem ment annyira bele a lelki részletekbe, de lehet az előbb említett elrugaszkodás volt mindennek az oka.

Összességben tetszett a könyv, imádom a kalózokat és a tengeren játszódó történelmi romantikusokat, mégis nekem személy szerint hiányzott a könyvből valami, amit nem tudok pontosan megfogalmazni. Nem vont le az érdekességéből, de jobban vártam volna azt a Putney féle stílust. Érdekes a történet, ha ezek téged nem zavarnak szerethető és igazi történelmi romantikus jellegű. Tévedés ne essen, jó könyv, csak ha szinte mindent olvastál az írónőtől nem tudsz elvonatkoztatni a stílusától. Viszont az utazások, mellékszereplők és a történet pörgőssége emel a könyvön. Olvasmányos és izgalmas kötetecske, amit igazán lehet szeretni.


Nyereményjáték:

A Rory-t fogvatartó kalózkapitány vádalkujában kiemelt szerepet kap néhány különleges állatfaj. Így hát mostani játékunkban övék lesz a főszerep.
Minden állomáson láthattok egy fotót és némi információt az állatokról, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni a nevüket, majd beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. De vigyázat, nem elég annyi, hogy “kecske”, ha az állat valójában “törpe kecske”.
Fontos! A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük; amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Fele olyan magas, testtömege pedig egynegyede nílusi rokonának. Egy kifejlett egyed marmagassága körülbelül 75–100 centiméter, hossza 150–175 centiméter, testtömege 180–275 kilogramm.


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista
05/17 Betonka szerint a világ…
05/19 Dreamworld
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése