Ads

Sarah MacLean - Hozományvadászok kíméljenek!



Sarah MacLean


Hozományvadászok kíméljenek!


(A szerencsejáték szabályai 1.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Besorolás/műfaj: történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2019.
Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
Oldalszám: 480
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
Egy hozományvadász bármire hajlandó, ha el akar érni valamit…

Tíz éve már, hogy Bourne márki a rangján kívül mindenét elveszítette. A rideg és könyörtelen férfi időközben London legelőkelőbb szerencsejáték-barlangjának társtulajdonosa lett, és bármire hajlandó, hogy visszaszerezze örökségét – még arra is, hogy feleségül vegye a feddhetetlen és karót nyelt Lady Penelope Marburyt.
A lady azonban felbontott jegyessége és az alkalmatlan kérőkben bővelkedő, hosszú évek után nem elégszik meg egy unalmas, kényelmes házassággal. Még szerencse, hogy újdonsült férje, a londoni alvilág hercege dúskál a hölgy számára eddig ismeretlen élvezetekben.
Élvezd az új kalandokat!
Bourne márki azonban megfogadja, hogy távol tartja feleségét a szerencsejáték bűnös világától – ami nehéz feladatnak bizonyul, ugyanis a lady pontosan tisztában van a saját vágyaival, amelyekért bármit hajlandó feláldozni… akár a szívét is.
Történet a Tizenegy botrány egy herceg meghódításához című regény világából.

Egy ideje megint nem olvastam semmit. Oké, ebben a formában nem igaz, de  bevallom nem kifejezetten szórakoztató könyvekkel foglalkoztam. Véletlenül olvastam el először ezt a könyvet is, tudjátok amikor kezetekbe akad, elkezded olvasni és jön a bizonyos nekem ez kell érzés. Igen, így kezdődött hát a mi történetünk.


Michael baklövései folytán elveszíti mindent a rangján kívül, viszont nem adja fel a reményt és új életet kezd. 
Imádja a kártyázást és legjobb barátja édesapja ellen nagyon csúnya vereséget szerez ifjú kora kezdetén. Megutál mindenkit ranggal, felnőttet és elkeseredetten, nincstelenül nekivág a világnak. Fordult a kocka és rámosolygott a szerencse, először feltörve egy londoni klubbot szerez és immár Bourne néven éli életét. Egészen addig a napig, amíg ki nem derül a régi otthona máshoz került meglepő módon - játékkal. Mást nem is kéne tennie, mint elvennie gyermekkori barátját Penelopét. 


Penelopét a társadalom kivetette magából egy félresikerült jegyesség okán, mivel a jegyese mást szeretett a lány inkább elengedte. Innentől sajnos a társadalom megbotlott nőnek tekinti, úgy vélik a lánnyal baj van, hiszen egy urat sem tudott megtartani magának. 
Testvérei gyorsan megházasodtak, nehogy pácban maradjanak és maradt Penelopé, aki megfogadta, hogy soha az életben nem fog szerelemből házasodni. A két testvérének már legalább jó, neki pedig vagy eljön az ideje vagy nem. Mindent felborít amikor a Boune-ék ingatlanja hozzá kerül és megnövelik ezzel a hozományát.

Mindeközben a gyermekkori barátja Michael megváltozott. A kedves és odaadó srácból az élet nyomása alatt egy hideg és rideg férfi lett. Amiben gyengeséget észlel egyből elnyomja magában és megveti, onnantól nem érdekli. Penelopét kihasználja, habár a lány ezt tudja, de mégsem lehet sok jót írni a számlájára eleinte. Tény, hogy viselkedése mint főnök teljesen normális.

A történet inkább humoros, néha jókat mosolyogtam rajta, míg máskor elgondolkodtatott. Nem mindig szerettem ahogyan Michael áll a lányhoz, néha túl durva volt nekem, lehet az érzelmi instabilitásomból fakad éppen. Michael egyre emberibb lesz a történet folyamán és akkor enyhültem már én is, hiszen mindenkinek kell még egy esélyt adni kijavítani hibáit. Őt az élet ilyenné faragta.
A férfi bosszút akar állni, de a lány miatt eléggé nehéz és vagy a lányt tiporja el vagy végre hajtja az egész bosszút. - Illetve a levelezések cukik voltak, külön kiemelem őket, mert nekem nagyon bejöttek. :D


Összességében tetszett a történet. Sarah MacLean hozta sajátos stílusát és ezzel nem okozott csalódást. Kissé komor, főszereplő rideg és szívtelenből jófiú lesz, humoros és felüdítő. Ezekkel tudnám jellemezni a könyvet. Habár az abszolút kedvenc könyvemet - a Tizenegy botrány egy herceg meghódításához - nem múlta fölül, mégis saját kategóriájában az írónő remek darabokat ír. 
Élvezhető minden korosztály számára, kissé fiatalos és lendületes írásképével pedig nem csak egy réteget tud megszólítani, hanem kortól függetlenül bárkit. Nem megy el mély lélektanba vagy boncolja az okokat, mint néhány kedvenc írónőmnél. Maga egyszerűségében egy jellemfejlődést mutat be és egy szép romantikus történetet varázsol az olvasó elé.


Állomáslista:
11.08 Hagyjatok! Olvasok! (extra)
11.12 Insane Life
11.13 Dreamworld (extra)
11.17 Dreamworld

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése