Ads

Jeaniene Frost: Into the Fire - A lángok mélyén


Jeaniene Frost


Into the Fire - A lángok mélyén


(Sötétség hercege 4.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Besorolás/műfaj:PNR
Megjelenés ideje: 2023.
Fordította: Varga Tibor
Oldalszám: 352
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
A szerelem rossz kezekben halálos fegyver lehet.
Vlad Tepesh közel hatszáz éven keresztül nem törődött
senkivel és semmivel, így nem is volt mit elveszítenie. Brutalitását
messzi földön ismerték, ezért a legcsökönyösebbeket leszámítva
mindenki nagy ívben elkerülte. Ám most, hogy szerelembe esett Leilával,
a szenvedélye hatalmába került. Egyik ellenlábasa pedig megtalálta a módját,
hogy Vladot az új asszonyát felhasználva pusztítsa el.
Leilát és Mirceát erőteljes varázslat köti össze. Ha a nekromanta
kínokat él át vagy meghal, Leilával is ugyanaz történik. A varázshasználat
tiltott a vámpíroknak, így Vlad és Leila szokatlan helyen keres segítséget,
hogy megtörjék a varázslatot. De az ősi ellenség lesben áll,
és képes a legközelebbi barátaikat is ellenük fordítani…
hogy végül örökre szétválassza a két szerelmest.

A New York Times bestseller Éjszaka hercege-sorozat
a perzselő fináléjához érkezett. Vladot olyan ellenség akarja elszakítani
hitvesétől, akinek ereje talán még a vámpírhercegén is túltesz…

Vesd bele magad!
Kezdem elején, ahogyan szoktam, hogy mi a könyvvel a kis közös történetünk. :D Lényeg, hogy Vlad könyveiből elsőt háromszor, másodikat kétszer és harmadik részt egyszer olvastam, de ha megvertek sem emlékszem miről szólt, mégis mindig minden alkalommal imádom és az aranyhal memóriámnak köszönhetően újabb élményt élek át minden alkalommal. Bár más könyvekkel is lenne így, sajnos ez az egyik ilyen furi könyv nálam. Most ezt megelőzvén rögtön írtam egy bejegyzést, nehogy véletlenül elfelejtsem a könyv történetét. :D

Vlad és Leila újabb kihívások elé néznek, nem csak ellenségük szemében, de kapcsolatuk sem felhőtlen. Vlad karakterét első pillanattól kezdve Frost néni meglehetősen erősnek írta le, aki szeret irányítani és erősen titkolózó, személyisége pedig összetettebb, van aki szerint mondhatni lobbanékony. Tüzesen tud szeretni és pont annyira tüzesen tud gyűlölni, s mint látszik szeretni is. Múltja visszaköszön, újabb nehézségeket gördít elé, emiatt vannak egyes részek, amivel fájdalmat okoznak mind az olvasónak, mint Leilának.

Mindeközben Leyla karaktere is eléggé érdekes, ő szintúgy sajátos problémákkal küzd, habár erős, de az újabb képességei - vagyis mondhatni neki minden új - ám az elektromossággal való kapcsolata teljesen új megpróbáltatások elé helyezik a lányt.

A könyvben visszaköszönnek korábbi karakterek. Nyilván főleg Vlad és Leyláról illetve személyes küzdelmükről szól a könyv, szokás szerint többiekről is kapunk kisebb rövidebb részleteket. A szerelmük mindent elsöprő, egymás iránti lojalitásuk pedig segít átvészelni a nehezebb időszakokat. Egyébként az egész kötet Ian történetét is előkészíti. Nem titok, hogy most Ian története következik, ebben a részben szép lassan érezhető, ahogyan az írónő viszi át a történet fénypontját rá. Nem bántóan, csak figyelemfelhívásként, hogy nézd itt a következő főszereplőm.

Nagyon szeretem Frostnak ezt a vámpírikus világát, előzőekben megismerhettünk vámpír hierarchián különböző helyeken lévő személyeket, külön vannak részek és sorozatok bizonyos szereplőknek és lények felsorakoztatásában sem lehet panasz, hiszen Frost igyekszik mindig behozni valami újat. Ha azt nézem legelső Síron túl kötettől idáig jutottunk, mostanra hatalmas kidolgozott univerzumot kaptunk. A könyv minden pillanatában újra és újra elmerülök ebben számomra kissé nosztalgikus mégis új élményében. A kötet magával ragadott és sodort, ami nem tetszett és ezért adok csak 4 pontot, hogy számomra túl sok volt a harc és a hentelés. Lehet, én vagyok ezzel így, de véleményem szerint előzőekben ennyi nem volt.

Leírtaktól függetlenül a Lángok mélyén izgalmas és lenyűgöző olvasmány. A történet szála olvastatja magát, olvasóját annyira leköti, hogy észre sem veszi, de már a végén van. Történetileg habár írtam a harcot, mellette meglehetősen sok romantikát is kapunk, ami bizonyos szemszögből lassít a történet vezetésén, romantikus lelkemet balzsamként nyugtatta. A könyv remekül navigál az idegtépő izgalom és a romantika határán, így arra nem panaszkodok.

A záró kötet méltó befejezése szerintem az Éjszaka hercege sorozatnak, úgy érzem ettől több kötet már túl sok lett volna. Elképzelhető lesz, akinek ez is sok már történetileg, de szerintem ez a kötet még kellett a lezáráshoz, egyszerűen adta magát, különben Ian története nem kerül felvezetésre. Ha szeretitek a paranormális romantika világát, Frost néni munkásságát, akkor mindenképpen ajánlom elolvasni. Hiszen ez mégis csak egy záró kötet. Ha még netán nem olvastad, ennek a sorinak minden része kapható, úgyhogy kezdheted elölről.
 

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése