Ads

Sarah MacLean: A számkivetett herceg


Sarah MacLean


A számkivetett herceg


(A szerencsejáték szabályai 3.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Besorolás/műfaj: történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2023.
Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
Oldalszám:488
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
Egy herceg, akinek oda a jó híre…

Temple-t azzal vádolják, hogy meggyilkolta Mara Lowe-t
az esküvője előtti éjszakán, ő azonban nem emlékszik semmire.
A férfi azóta, immár tizenkét éve nagy vagyonra és hatalomra tett szert
London legexkluzívabb kaszinójának tulajdonosaként, feloldozást
azonban nem kapott – egészen addig, amíg egyik este meg nem jelenik Mara,
hogy felajánlja az egyetlen dolgot, amire a férfi vágyik.
Mara tervei között nem szerepelt, hogy valaha is visszatér abba a világba,
amelyet maga mögött hagyott, de amikor az öccse súlyos adósságot halmoz fel
Temple kaszinójában, kénytelen ajánlatot tenni a férfinak:
a nyilvánosság elé lép, hogy elmondja az igazságot.
Azt, hogy a férfi nem gyilkos.
Az alku kecsegtetőnek tűnik, azonban Temple-nek be kell látnia,
hogy nem lesz egyszerű dolga ezzel a titokzatos,
őrjítő nővel, aki láthatóan bármit képes kockára tenni
a számára fontos dolgokért. Temple minden erejével igyekszik
ellenállni Marának, és megóvni a saját szívét.
Vajon mindenki megkapja, amit szeretne?


Ez az a könyv amit véletlen folytán olvastam el. Történetesen erre a turnéra nem jelentkeztem, kiderült valami hiba folytán mégis ott vagyok. Mivel MacLean nagy kedvencem úgy voltam vele miért ne. Még aznap kiolvastam és miután jó ideje nem olvastam könyvben történelmi romantikust, eléggé üdítően hatott rám is. Jó kis vasárnapi olvasmány lett.

Adott egy főhősünk, Temple, akiről azt hiszik megölt egy nőt és ezért a társadalom elítélte. Temple-t nem hatotta meg a társadalom ítélete, új életet kezdett amiben azt tette amihez értett és amiben kevésbé érezte kevesebbnek magát - bunyózott. Illett a hínevéhez, rosszabb pedig már úgy sem lehetett volna. Minden rendben volt kicsiny életében míg egy szép napon megjelent egy szellem, azaz nem egy szellem, mert éppenséggel hús és vér volt. A nő akit állítólag megölt tizenkét éve. 

Nem túl boldog férfi főhősünk ekképpen találkozik Marával. Mara élete sem csupa öröm és tánc ahogyan elképzelné egy nemes kisasszony számára az ember. Apja odaígérte egykor egy jóval idősebb apakorú férfihoz akitől úgy akart szabadulni, hogy megrontását szervezi meg, ám kissé félre sikerült az egész történet elejétől kezdve. Még azzal sem számolt, hogy akit belesodor éppen a leednő férj fia, egyszóval a jövendőbeli mostohafiú. Szerencsére megszabadul apjától, majd sikeresen új névvel új életet kezd. Legnagyobb zavaró része mégis öccse lesz, hiszen férfi. Vagyis nem ennyire egyszerű. Szerencsejáték függő férfi aki elherdált minden örökséget és hozományt.

Ezek után mit tesz egy talpraesett nő? Visszamegy ahhoz akinek tartozik reménykedve talán paktumot tudnak kötni és mindenki jól jár. Ő megkapja a pénzt, amit nemes saját ügyre áldoz, végül a férfinak pedig helyrehozza az összetört hírnevét. Mindez persze egyszerűen hangzik és könnyűnek, de gondolhatjátok fele sem lesz ennyire egyszerű Mara számára, hiszen ez még csak a történetük kezdete...

A könyvtől kissé tartottam, megint egy megesett férfiú és megesett nő története aztán egymásra találnak. Szerencsére nagyon kellemeset csalódtam, habár MacLean esetén ezt már igazán megszokhattam volna. Elején már kezd izgalmasabb cselekményszálat vázolni a könyv és persze a megesett lány sem egy buta csitri úgyhogy a félrevezető gondolataim után bebizonyítja egy eléggé makacs ám talpraesett leányzó. Igen, mondhatni a korábbi húzása valóban unszimpatikussá tette, ám azért valljuk be a könyv történetének kezdetén egy tizenhat éves kis tini lány aki életében nem találkozott igazi szeretettel. Ez persze majd később körvonalazódik, pontosabban miért ahhoz olvassátok el és érteni fogjátok. Felnőtt fejjel nyilván próbálkozik hibáit jóvá tenni, sajnos azzal is tisztában van ennyi év után nem ennyire egyszerű a történet és ahhoz, hogy minden terve sikerüljön neki is el kell buknia gy vagy úgy.


Másfelől van egy Temple férfiú főszereplőnk, aki félig beletörődött státuszába, mi több évekig elhitte magáról ő maga is, hogy egy gyilkos így stigmával él. Neki ez az egész lehetne instant felszabadulás, de ha jobban játsza kártyáit akár egy jóféle bosszú is. Gondolom rájöttök melyik utat választja. Persze nem hagyhatja a lány csak úgy elsétáljon! Inkább saját javára fordítja a kialakult helyzetet és bábként akarja rángatni a lányt. Hangsúly az akarja szón van, hiszen Marához hasonló makacs lánynál nehezebb ezt elérni, mint egy hegyet megmozgatni.

A könyv története pörgős, izgalmas és történelmi romantikushoz mérten akciódús. Igazán tetszett, régen olvastam ennyire cuki történetet. Mármint amiben van vér és székdobálás meg csörömpölés. Karaktereket is kedveltem, nem szokásos egysíkúak és mindegyiknek van valami jellegzetessége személyiségében így nem éreztem, mintha két egyforma ember beszélgetne. Megesik ez is ám... Szóval nekem tetszettek a karakterek és MacLean hűen önmagához remekül csavarja és forgatja a szavakat néha az ember szívében is.

Történelmi romantikus rajongóknak mindenképpen ajánlom, aki pedig Sarah MacLeant eddig is szerette, most sem fog csalódni. Hozza szokásos színes írónői stílusát ami könnyen és gyorsan olvastatja magát.  

A turné állomásai

  • 10 15 - Hagyjatok! Olvasok! * csúszás várható *
  • 13 - Insane Life

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése