Ads

Anna Banks: Of Poseidon

A könyvvel nagyon vegyes érzéseim vannak. Folytatni fogom, mert nem rossz. Ennek ellenére ez volt az első könyv ami annyira elgondolkoztatott pontozásnál, hogy nem tudok dönteni.

Anna Banks

 Of Poseidon




Kiadó:  Feiwel & Friends 
Kiadás éve: 2012
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Angol
Besorolás: Young Adult (Fiatal felnőtt)
Kategória: paranormál-romantikus, sellő, alakváltó
Oldalszám: 336


   Emma a parton sétál amikor szó szerint belesik egy srácba teljes testsúlyával a homokba lapítja. Bocsánatot kér, majd Chloe barátnőjével sétálnak tovább a tengerparton. A cápa megette Chloe-t, Emma pedig azt mondja a cápának, hogy: menj innen, az meg elment. Az eleje nagyon vicces, megmosolyogtatott, még a cápa sem tudja az embert elszomorítani.
   Galenről az elejétől tudjuk, hogy sellő, hablegény, Syrena... Jhaa... Húga, Rayna pedig nem bírja elviselni Emmát. Rayna férje Toraf is előbukkan. Gyanakodnak Emmára, hogy eltitkolja mi valójában, de rájönnek, hogy fogalma sincsen igazából arról, hogy micsoda. (Teljesen természetes halakkal beszélgetni, fél órát vízben ücsörögni levegővétel nélkül és a Guinnes rekordokat megdönteni. Nem?) Galen beiratkozik a suliba Emma miatt, mert meg akarja figyelni. Titkárnője Rachel lesz az anyja így nyugodt szívvel megfigyelheti Emmát. (Mondtam már, hogy lepődjetek meg, de: Galen milliomos?...) Első nap Emma összeesik és Galen persze aggódva elviszi a dokihoz... Micsoda dráma, micsoda dráma emberek. Bocsánat, halak!

A könyvnek voltak nagyon pozitív és nagyon negatív részei.
Talán a negatívval kezdem, hogy a pozitív javíthasson véleményemen. :D

   Néha Anna idegesített, sőt egyenesen idegeimen táncolt. Tipikus buta tini. Idézek tőle:  Fan-flipping-tastic A Galennel való ütközésen annyira szégyenkezik, hogy nem tud lépni az ügyön. Azt hiszi Galen ezért követi! - Miért? Ha a buszon meglöknek akkor mindenkit követnek? Nem üldözési mániás egy kicsit a leányzó? Ezt persze többször demonstrálja, de Galen sem kutya az állandóan megfigyelő, stalker természetével. --- Az üldözésimániás és a kukkoló, hát milyen szemet könnyeztető páros ez ám! :) 
Love is in the air, ... fish on the land.... 
   Galen miután elvitte Emmát a dokihoz, Emma anyja megkérdezi Emmát, hogy ugye jár a sráccal? Miután a válasz egy velős nem, megkérdezi, hogy akkor dugni járnak össze? O.o MI VAN? Miután ismét nem, az anya erőlteti, hogy de, biztos lefeküdtek már, milyen büszke rá. HÁT WTF!
Na ez semmi! Miután sokat lóg együtt Emma és Galen, előadják, hogy ők járnak. A kedves mama kérdéseit nem hiszitek el! Megkérdezi, hogy lefeküdt e a lányával? Miután tőle is nemet kap, megkérdezi, azért mert nem jó a teste? WTF!? A srác közölte, nincs azzal baja, hogy a lány csúnya lenne, de majd sort kerítenek erre az eseményre is - a mama így már megnyugszik. Ezután még több WTF arccal olvasós rész jön, mert a mama folyamatosan engedi lányát, hogy kimaradjon akár egy hétvégét a sráccal. O.o Persze, megjegyzi milyen helyes a srác...
Galen bátya Grom, az ő uralkodásához kell egy társ, feleség. Úgy volt összeházasodik nagy szerelmével, de ő meghalt. Galen szerint Emma a kijelölt feleség számára, ezért a könyv nagyrésze egy rossz soft pornóra hasonlít. Vártam mikor fognak egymásról habospitét hal ízesítésben enni... Ez oké lenne, persze végén megoldják. Spoiler, emeld ki ha látni akarod: A végén viszont a legnagyobb WTF-et kaptam, ami már egészen OMFG kategória! Miért?! MERT A MAMA A BÁTYUS EXE!!!! MI VAN?! IGEN! - Emma félig sellő csak. Először apukára tippelnek, hogy ő volt a hal a vízben, de nem. Utána biztosak abban, hogy adoptálták a lányt. Persze a csattanó - maga a kedves anyuka Grom ex-nője akit el akart venni feleségül, de meghalt. Összegezve: A saját lányát akarja megfektetni az exe öccsével! 
Erre is kapunk választ...
   Na persze ilyen pislogó arccal ültem amikor Emma és Rayna verekszenek. Sárban, vízben is verekednek, miután az egész házat széttörték. A két pasi végignézi. Konkrétan vizespóló meccset egy kis iszapbirkózással spékelve olimpiai szinten nézhetnek végig ingyen, akár pattogatott kukoricát is ehetnének. - Bocs attól Galen hányt... Ezt is megtudhattuk, mint rohadt fontos információ. Mindjárt sírok a romantikától.
   Még jobb, hogy Emma képes kommunikálni mindenféle vizilénnyel. Ő ilyen Dr. Dolittle béta kiadás, mert nem javították még, szoftverfrissítést igényel... Akkor tuti fog minden élőlénnyel kommunikálni. Ezt egy nagy bálnán próbálták ki persze, hogy tényleg működik e. Úgyhogy bátran írhatom, megfejeltem ezt a könyvet, mint vak bálna a tengeralattjárót és szívem szerint megfejelném Emmát is mint hableánygény a korallzátonyt...

   Térjünk a pozitívumra, mert meglepő, de az is van jócskán.
A könyv humorosan van megírva, néha hangosan felnevettem. A halas poénok sem voltak rosszak, például Galen a leányzót Csillaghalnak becézi. Apróbb szójátékok és poénok is feltűnnek benne. Ugyanakkor a történet folyamatosan halad.
Azt vártam mikor teperik le egymást, mert néha rosszabbak mint egy kanos baknyúl, de a végén igazi nyálfolyatós jelenetet kapunk. Összes hozzátartozó is láthatja ezt... Eh.
   A történet komolyabb része jól össze van szedve. A vége pedig nagy csattanó. Mindenre gondoltam, csak arra nem ami a végkifejlet. Az egész történet elhiteti az összes lehetőséget amire tippelünk, de a végén kiderül az egész könyv átvert minket. Ez jó pont volt, mert engem kicsit meglepett. (Általában első sorból kitalálom ki a gyilkos... xD) 
Rayna és Toraf karaktere sokkal jobb volt mint a főszereplőké. Miattuk szintén jó pont.
    Sokszor elcsépelt sulis jelenetekben rejlő potencialistást sem használja ki az írónő. Legalábbis nem arra, mint mások.
A néhány nagyon nagy negatív részt leszámítva, egy kis karakterfejlődéssel szerintem egy nagyon jó történetet lehet még kihozni ebből, ha a második részben javít ezeken az írónő. 
Ahogy láttam mindenki másnak ez a problémája vele, mint nekem.

Minden rossz ellenére: talán ajánlom. Miért? Jókat lehet rajta nevetni, bár leginkább egyszer olvasós történet.



Pontozás:
Történet: 3/5
Karakterek: 3/5
Humor: 4/5
Összesen: 3/5



Nekem az olvasás közben folyton ez a jelenet játszódott a fejecskémben:


SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése