Ads

Jennifer L. Armentrout - Opal (3.)

Több hónapig olvastam ezt a könyvet. Tévedés ne essék, nem azért mert rossz. Csak lelkileg fel kellett készülnöm. Tudtam, hogy nem egy csipkés álom és kiáltani fogok a következőért. Így is történt.
Kicsit talán elfogult is leszek, hiszen egyik legkedvesebb könyvsorozatom ez.
Spoileres lesz, főleg ha nem olvastad második kötetet.


Jennifer L. Armentrout


Opal 


(Lux 3.)

Kiadó: Entangled Teen
Besorolás: YA
Kategória: romantikus, földönkívülis
Kiadás éve: 2012
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Angol
Megtetszett? Itt beszerezheted.
Oldalszám: 452

Első könyvtől idáig eltelt időtartam egy év. Mi is így éltük meg? *Hallom a válaszokat.* - Neem.
Dawson visszatért, de nem a régi. Lassan terveket szőnek. Szeretnék, ha Beth valamint Christ kiszabadítanák. Ez nem ilyen könnyű.
Blake szintén újra feltűnik könyv folyamán. Őt el szeretnénk nyomni mint egy rossz cigi csikket. Hát nem lesz könnyű. Végig kísér minket. Pedig szívünk szerint egy úthengerrel simogatnánk meg. Blake segítségét ajánlja. Azt mondja sajnálja haverjuk egyben Dee szeretője halálát, de tud egy megoldást Beth kiszabadítására. (Látom ti is annyira vagytok lelkesek mint én voltam. Bizalmamat már eljátszotta.) Állítása szerint sokat kell gyakorolniuk az Onyx-al és képesek lesznek valamelyest ellenállni neki. Ezért kicsiny, "szerény" (főleg szerény Daemon haha) csapat gyakorolni kezd.
Katy és Daemon kapcsolata is tovább burjánzik. Ketten két kicsi turbékoló galamb. Lennének. Szeretnének végre kettesben, hansúlyozom KETTESBEN maradni. Daemon pedig végre teljesen megkapni Katyt aki ahogy kifejtette a tini hormonok már dúlnak. Na ez nem igazán akar összejönni. Mindig valaki felhívja-bekopog-rájuk nyit stb. Már nem is számoltam hányszor. Jóllehet Daemon mindig kivágta magát helyzetükből. Itt is kapunk Daemon kontra Katy nyelvélesítéseket, szócsatákat. Néha hangosan vihogtam rajtuk mint a hiéna. (Tényleg...) Iszonyú aranyosak. Ők ketten összes eddig általam olvasott könyvekből az egyik legjobban összeillő páros. Odavagyok értük. Kémia egyszerűen fogható kötetenként. Imádom Daemont ahogy van, ám Katy mellett a legjobb. 
Eddigi könyvek sem voltak habosak. Talán itt még kicsit sötétebbé válik. Katy megöli egyik volt iskolatársát akivel jóban volt. Nem tudott mást tenni. Rá kényszerült. Ő öli meg vagy pedig a lány.
Ráadásul kétszínű-szintén taposnivaló Will sunyi módon megjelenik. Meghal végre.
Közben kiderül az Opal mire is jó. A Luxen és Luxen eredetű személyeknek segít erejüket megnövelni.
Ezek után Katy egyre nyomorultabbul érzi magát. Abban a tévhitben él, ezek matt gonosszá vált. Végig önvédelem volt, Daemon ugyancsak próbálja megmagyarázni neki. Ezen felül anyja elől mindent titkolnia kell. 
Willes eset után végre Daemonnal lefekszik. Nem lett annyira romantikus, lényegében inkább szép. Úgy érzetem ez oda kellett, mert sokkal lelkibb síkon történt semmint testi. A bál után pedig Daemon minden romantikát megadott nekünk.
Ugyanakkor utána jön a könyv utolsó lényegi mozzanata.
Hiába tudom jobb lesz...
Úgy csuktam be a könyvet, ne essen rá könnycsepp. Mert könnyeztem.
Armentrout... Hogyan tehetted ezt velem? Hogyan? Most várom kell hónapokat a folytatásra miközben lelkemet eladnám érte. Na jó nem. Azért rituális mágiát tartanék. Könyv vége egyszerűen... fájt.
Minden kötetnek más hangulata volt. Első vidám, második szürkébb, harmadik szinte sötét. Sok romantika van benne, sok karaktert ismerünk meg, szeretünk meg. Ezzel együtt egyre több érzelem jut irányukba. Mindegyik kötet magában hordozza maga szépségét. Mégis vidámabbak voltak mint ez.
Továbbra is maradok Armentrout rajongó. Zseniálisnak tartom őt és eddig is imádtam, kedvencem volt. Most sem kaptam kevesebbet tőle mint amire számítottam. - Történetet, érzelmek színes skáláját, izgalmat.

Pozitív: Vicces, érzelmekben gazdag, története jó.
Negatív: Hol a folytatás? T____T 
Kinek ajánlom: Aki amúgy is imádja. De egy jó Young Adult történet. "Ifjúsági" ...

Pontozás:
Történet: 5/5
Leírás: 5/5
Karakterek: 
    Daemon: 5/5
    Katy: 5/5
Humor: 5/5 
Összesen: 5/5
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

23 megjegyzés:

  1. Szia. Magyarul olvastad az Opált, vagy eredeti nyelven? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Angol, eredeti nyelven olvastam őket elsőre.

      Törlés
    2. ^_^ Köszi. Még annyit, hogy mi lesz az Opal könyv folytatása? Mármint nem a tartalma, hanem, hogy mi lesz a neve/címe? :)

      Törlés
    3. Origin (Eredet) a következő és Opposition (Ellenállás) lesz a befejező kötet, ami augsuztusban jelenik meg.

      Törlés
  2. Szia!

    Mikor jelenik meg magyarul az Opal?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szió! Sajnos még nem tudom a magyar megjelenésének idejét. :( Most jelent meg az Ónix, ha a mostani tempóban jelenik meg, akkor szerintem júniusban esélyes.

      Törlés
  3. Szia! :)
    Leírnád, hogy mi történik a könyv végén ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)
      Rendben.
      SPOILER *nenóónenóóó*
      Ugye Dawsont megmentik, másodikban megtalálják Bethanyt és Katy ki akarja hozni, aki mesél, hogy szörnyűségeket műveltek. Az Opal végén Katy-t az összecsapás után elviszi a DoD asszimilálni és azzal ér véget, hogy csöndben elveszíti az eszméletét és minden sötét, Daemon pedig kétségbeesett. Origint még nem mertem olvasni, mert semmi nem oldódik meg benne... :D

      Törlés
  4. Ez nagyon jó!!!Én is imádom Armentrout könyveit! Egyszerűen nem lehet letenni annyira jó! *.* köszi szépen,hogy megosztottad ezt a posztot velünk! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! (Bocsi, hogy csak most válaszolok.) Imádom őket én is, örülök, hogy neked is tetszenek és a poszt is tetszik. :)
      Nah jha, elkezded, nehéz elszakadni tőlük. Beszippant és potty, benne is vagy. :D
      Az Origint is elkezdem valamikor. :D

      Törlés
  5. Szia
    én most olvastam az ónixot,s nagyon dzeretnem mar a fojtatást mert imádom, csak nem tudok elég jól angolul s így elég rosz olvasni:(
    Szóval, nem tudod mikor jön ki magyarul az opal?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Bocsi, hogy csak most válaszolok.
      Sajnos nem tudom mikorra jön ki. Lehet kijön idén nyárig, esetleg ősszel. Egyelőre semmi biztosat nem tudok neked mondani. Ha tudok pontosabbat megírom. Jó? :)

      Törlés
  6. Szia, ha olyan középszinten tudok angolul akkor érdemes úgy olvasni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)
      Szerintem igen, eléggé könnyű Armentrout nyelvezete és nyelvtana. Nem bonyolítja túl, nem cifrázza. van benne szleng, de nem érthetetlen. Akár első könyvek közé is ajánlom, ha olvasod, mert tényleg nagyon tisztán, s érthetően ír. :)

      Törlés
    2. Köszi, akkor megpróbálkozom vele:D

      Törlés
  7. Nemrég fejeztem be az ónixot (már újraolvasás volt). Aztán eddig is nagyon vártam a folytatást de ezek után kész kínszenvedés lesz kivárni míg megjelenik. :( :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kínszenvedés volt nekem is. :D
      Origint nem mertem elkezdeni mostanáig, nehogy egy évet kelljen várni. Inkább kivártam még egy évet. :D Állítólag Originnek még függőbb a vége. Majd arról is nyilatkozok. Most kezdtem olvasni. :)

      Törlés
  8. Szia
    azt szeretnem kerdezni hogy Jennifer L. Armentrout-nak jelentek e meg mas konyvei is magyarul vagy csak az obszidian sorozat?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A Luxenen kívül az Ulpiusnál jelent meg a Gamble testvérek (Vetkőzik a tanú) felnőtt sorozata, amit J. Lynn írói álnéven írt. :)

      Törlés
  9. Ertem koszonom
    meg kerdezhetem meg azt hogy az irono oldalan ami az origin utan jott ki 3konyv az ugyanugy a sorozat tovabbi reszei vagy csak osszefoglalo vagy mi?
    nem tudtam sehogysem rajonni:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kiadták duplázva a köteteket. Beginnings = Obszidián és Ónix, Cosequence = Opál és Origin, az Oppositionban pedig benne van az utolsó kötet és a Shadows. :)

      Törlés
  10. (Ertem a beginnings es a consequences-re)

    VálaszTörlés