Ads

Rachel Hawkins - Hex Hall 1. (blogturné)

A Könyvmolyképző jóvoltából hamarosan megjelenik Rachel Hawkins Hex Hall című regénye, a nagysikerű Hex Hall sorozat nyitókötete. Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Sophie Mercer varázslatos kalandjait!
2014. április 3-tól minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok.
Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Rachel Hawkins


Hex Hall

(Hex Hall 1.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Műfaj: YA
Kategória: boszorkány, démon, iskola
Megjelenés ideje: 2014.04.25
Olvasott nyelv: Magyar
Fordította: Acsai Roland
Oldalszám: 272
ISBN: 9789632454405
Megtetszett? Itt beszerezheted.
Pont: 5/5
   Három évvel ezelőtt Sophie Mercer rádöbbent, hogy boszorkány. Ebből jó pár kalamajka keletkezett. Anyja, aki nincs megáldva boszorkányképességgel, mindenben segíti őt, de csak akkor értekezik Sophie apjával, akit a lány szinte csak fényképről ismer, amikor nagyon szükséges. De amikor Sophie bűbája nagyon rosszul sül el a szalagavató bálon, és túlságosan magára vonja az emberek figyelmét, apja az, aki úgy dönt, büntetést érdemel: ezért a Hex Hallba, egy elzárt nevelőotthonba kerül, mely a rossz útra tért Prodigiumok (vagyis boszorkányok, tündérek és alakváltók) gyűjtőhelye.
A hasonszőrű csudabogár-tinikkel töltött első nap végére Sophie szép kis listával dicsekedhet: három erős, szupermodell-kinézetű ellenség, egy szívdöglesztő boszorkánymester iránt érzett bimbózó szerelem, egy ijesztően követő kísértet, és egy szobatárs, akiről kiderül, hogy a suli leggyűlöltebb diákja, és ráadásul vámpír. De a legrosszabb akkor jön, amikor Sophie rádöbben, hogy egy titokzatos ragadozó támadja meg a diákokat, és egyetlen barátja az elsőszámú gyanúsított.
Egyre több lesz a vérfagyasztó rejtély, és Sophie kénytelen felkészülni a legnagyobb fenyegetésre: egy ősi, titkos társaság egyetlen célja, hogy elpusztítsa a Prodigiumokat – de különösen őt.



A könyvvel egy ideje kerülgettük egymást. Hol fölkerült a várólistámra, hol le. Valahogyan mindig kikerült az érdeklődési körömből, pedig egyszer már el is jutottam, figyelj… Figyelj… Keményen a 2. oldalig. :P Nah ebből aztán sokat leszűrtem. :D Nem erőltettem, majd eljön az ideje annak is, hogy elolvassam, ha tényleg el szeretném. Most, miközben turnéztunk, szembe is jött velem, hát itt a remek alkalom arra, hogy elolvassam most már tényleg. Első körben kijelenthetem, nagyon kellemeset csalódtam benne. Olvasmányos, sőt nagyon is olvastatta magát, aranyos, vicces és még jó is a történet.
Én egy sokadszor ugyan azt a történetet kijátszó sztorira számítottam, ahol minden klisé be van zsuppolva, e helyett egy nagyon kellemes kis boszis-sulis sztorit kaptam. Ha szereted a Harry Pottert vagy a Végzet ereklyéit, szerintem akkor ez is be fog neked jönni.

A történet eléggé könnyed, mert a főhősnő, Sophie szarkasztikus viselkedése és a tömegből kirívó baráti társasága üdítően hat az olvasóra. Sophie kissé kétbalkezes, legtöbbször a jó szándék vezérli, mégsem úgy sülnek el a dolgok, ahogyan tervezi, maga módján megpróbál mindent megoldani. 
Sok vicces jelenetet tartogat a könyv, néha pedig egy-egy emberre igazán dühösek tudunk lenni, a másikat meg a kelleténél jobban sajnáljuk. Az egész könyv nyelvezete és története gördülékeny, nincsenek részek ahol fönn tudnánk akadni. Sokszor sejteni lehet előre, hogy mi fog történni, esetleg sejted ki van a hátterében és miért, de persze tartogat pár meglepetést. 
A suliban pedig a különböző lény, úgy mint - vérfarkasok, alakváltók, tündérek, boszik sőt, még egy rózsaszín cukormáz vámpír lány is - garantálja a szórakozást.
Úgy érzem a történeten felül van némi morális mondanivalója is a sztorinak, hiszen mindegyik karakter valós problémákkal küzd. A csonka család, másság, elkényeztetettség, beképzeltség, hirtelen harag, mind valós problémára épülő dolog. Annyi a különbség, hogy az írónő megpróbálta kiszínezni őket. – Egy kicsit mindannyian a suliban sztereotipikus jelleműek.

A karakterek megformálása sem rossz. Sophie, aki nem találja a helyét, ahogyan ő fogalmazott: belecsöppen szörnyként a szörnyek világába. Semmit nem tud az apai ágáról, hiszen az ember anyja nevelte, apja pedig néha beszélt vele telefonon. Ott az iskolában kell rájönnie, hogy ki is az ő apja és milyen hatalmas van. Ha ez nem elég, van egy sötét foltja is a családjának… Szóval valóban problémás.
A karakterrel meg voltam elégedve, inkább ilyen vicces nővérke típus. Nem volt semmi ellenszenv benne.

Archer, Cal – A két srác, akikről már ennyiből kitalálom, hogy sok szerephez fognak még jutni. Mind a kettő a maga nevében aranyos, jófej. Egyik a teljesen jót képviseli, a másik nem teljesen. Nagyon kíváncsi leszek még mi lesz velük.
A lányok: Jenna a leszbikus vámpír. A legjobb barátnő is egyben. Ő olyan, mint egy naaagy mályvacukor sziruppal bekenve. Nagyon édes és lehetetlen nem kedvelni. A vérfarkas és az alakváltó lányokra is kíváncsi lennék még, mert ők is viccesnek hatottak.
A három boszi lány… No comment. Ők valamiért nem lettek kedvenceim. Nem is értem…

Jha! Még valami. A könyvben nincs szomorú rész, igazából az egész eléggé vicces és humoros. Nincs benne nagy dráma, vagy szomorkodás. Ha derülni és jókat kacagni szeretnél, akkor ajánlom neked.
   
Idézetek

– Archer Crossnak hívnak, és én vagyok az első ezen a néven. De mi a helyzet veled? – sandított rám. – Nézzük csak… barna haj, szeplők, egyszerű, hétköznapi külső… Allie-nek hívnak, esetleg Lacienek? Biztos valami cuki, ie-re végződő neved van.

Nem tudom, milyennek képzeltem egy vámpír szobáját.
Talán sok fekete cucc és rengeteg Camus-könyv. A vámpír egyetlen, halandó szerelméről készült festményt se feledjük, aki gyönyörű és roppant tragikus módon vesztette életét, mellyel a vámpírt örök, romantikus könnyontásra és sóhajtozásra kárhoztatta.
Mit mondhatnék? Túl sokat olvasok.
Ez a szoba úgy festett, mintha Barbie és Eperke istentelen gyermeke rendezte volna be.

– Elég, ha annyit mondok, megbánod, hogy megetted a második szelet tortát!
Te jó ég! Hogy én megbánjam a tortát? Ahhoz valami nagyon gonosznak kell következnie.

– Ha képes vagy kézrátétellel gyógyítani, miért robotolsz itt, mint egy Hagrid?
Elmosolyodott, láthatóvá téve tökéletesen fehér és szabályos fogsorát.
Hová csöppentem? Itt még a segédmunkások is Abercombie and Fitch modellek?!

Vagyis amíg mindenki a szobájában lazított, vagy Lord Byron egyik nagyszerű esszéjén agyalt, én Archerrel a Tanács kacatjait katalogizáltam, amik nem voltak
elég értékesek, hogy a londoni főhadiszálláson tartsák őket, de ahhoz igen, hogy ne dobják ki.
Jenna megpróbált feldobni aznap reggel.
– Legalább egy dögös sráccal töltheted az idődet!
– Archer számomra nem dögös többé – vágtam vissza. – Megpróbált megölni és magával a Sátánnal jár.


Nyereményjáték:
A játékot ITT is eléritek.



Miután Sophie kénytelen-kelletlen beköltözik a külvilágtól elzárt Hekate Hall nevelőotthonba, számtalan új dologgal találja szembe magát. Hogy pontosan mik is ezek? Megtudhatod, ha velünk tartasz és részt veszel a játékban. Ha ügyes vagy, és a sors is neked kedvez, akkor megnyerheted a Könyvmolyképző által felajánlott 3 Hex Hall példány egyikét.
(A kiadó csak Magyarország területére postáz!)

1. Minden blogon találtok egy puzzle-t, amit ha kiraktok, megpillanthatjátok a képet. (Fontos! Soha nem konkrét személyre vagyunk kíváncsiak, mindig gyűjtőnevekre, általános fogalmakra)
2. Minél többet fejtetek meg, annál nagyobb az esélyetek a nyereményre.
3. Nincs más dolgotok, mint beírni a rafflecopter doboz megfelelő mezőjébe, hogy szerintetek, mit is ábrázol az adott kép.

a Rafflecopter giveaway

Résztvevő blogok:
04/03 Dreamworld - Boszorkányüldözés
04/05 Deszy könyvajánlója - Fajhatározó
04/07 MFKata gondolatai - Trailer
04/09 Kelly & Lupi olvas - Borítók
04/11 Insane Life - Idézetek
04/13 Könyvszeretet
04/14 Függővég - Best of interjú az írónővel
04/16 Media Addict - Dreamcast
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése