Ads

Tijan - Carter Reed

Tijan


Carter Reed


Kiadó: Create Space
Besorolás: Felnőtt
Kategória: romantikus, maffia, new adult
Kiadás éve: 2013
Könyv nyelve és olvasott nyelv: Angol
Oldalszám: 350 (ebook)
Megtetszett? Itt beszerezheted.
   Emma decided to skip the gym and went home early. It was the last easy decision she made because she found her roommate being raped by the boyfriend. She had two choices. Call the cops and be killed by his family’s mafia connections or kill him first and hope to survive. There was no choice to her. She killed the bastard first and went to the one person who could protect her. Carter Reed. He’s a weapon for the rivaling mafia family, but he’s also Emma’s secret. Not only was he best friends with her brother, but she’s the reason he became that weapon in the first place.

Nagyon kellemes csalódás ért. A történet jól van fölépítve, a szereplők teljesen reálisan gondolkoznak és nem is tűnnek olyan távolinak.

Az alaptörténet szerint Emma előbb ér haza, mint számított rá, épp akkor toppan be, amikor barátnőjét erőszakolja meg a pasija, végül Emma dühében lepuffantja a srácot. Ezzel egy probléma van. A srác akit megölt, az egyik maffiavezér fia. Gyors menekülésbe kezdenek, egy barátnál húzódnak meg, de tudja… meg fogják találni. Egyetlen megoldást lát: a halott bátyjának legjobb haverjához fordulni, akivel szinte együtt nőttek föl. Könnyűnek látszik, csakhogy a srác közben az egyik legnagyobb maffiavezető lett - jah, és a másik család ellensége.

A történet izgalmas, alig bírtam a könyvet letenni. Tipikusan az a könyv, amit akkor ajánlok, ha van időd olvasni. A két szereplő kapcsolata nem szerelem első látásra, hanem lépésről lépésre haladnak. Furcsa és mégis emberi volt, az, ahogy egymáshoz viszonyultak. Ez nem az a könyv, ahol első pillanatban egymásnak esnek. Játszanak hetekig egymással, csak óvatosan, hiszen ismeretlen vizeken járnak. Valahol még mindig a gyermekkori barátok, s mégsem, hiszen sok év telt el.

A „barátok” kapcsolata is érdekes. A pénz mindent felülír. Az, akire meg azt hittem besúgó, hamar kiderül az egyik legártatlanabb karakter. Talán pont ezért értelmeztem félre az ő szándékait.

Emma karaktere nagyon szimpatikussá vált. Persze, kiborult, néha természetes sokkos állapotba került - ... miután kiloccsantotta egy ember agyát. Aztán neki kellett megoldania és még gondoskodnia is barátnőjéről, aki még nála is rosszabb szituációban volt. Ennek ellenére egyre erősödött, a végére igazi kis harcos leányzó lett. Ehhez kapcsolódik az egyik kedvenc részem. *lejjebb le is írom*

Összességében egy WOW, ez de jó volt érzés kapott el. Hamar a kedvenceim közé fog kerülni, azok közé, amelyeknek polcon a helye.

*SPOILER *
Ez ugrott be képileg.
Emmát meg akarja ölni az egyik barátnak hitt ismerőse. Carter kiüti a srácot Emmának és arra kényszeríti a lányt, hogy nézzen a külső mögé. Először szánta a lány, aztán ahogy figyelte meglátta a kést, ami eltérő volt, mint amivel rá támadt ... aztán a fehér poros zacsit, rájött évekig nem vette észre a függőségét ... majd a telefont. Gyorsan meg nézte a hívás listát, kiderült megint el akarta adni. Persze Carter szorította a srác fölé mind e közben, irányítva figyelmét, hogy ő tegye össze ezeket. Majd elmondta az összes lépését. Mit miért tehetett. Végül akit végig sajnált Emma, rájött egy aljas féreg, s mikor levetkőztették, felébresztették a srácot, gondolkozás nélkül fejbe lőtte. Meglátta a valódi embert. Ez a rész nagyon megfogta a figyelmem. Szerintem tökéletesen van megírva.
*SPOILER VÉGE* 

Pozitív: Ahogy írtam, a könyv felépítése, karakterek, leírások.
Negatív: Néha Emma túl sokat sokkolódott, de azért belejött.
Kinek ajánlom: Aki bírja a jóféle rossz fiúkat és nem ijed meg egy kis vértől, maffia vezérektől. :)

Pontozás:
Történet: 5/5
Leírás: 5/5
Karakterek: 
    Emma: 4/5
    Carter: 5/5
Összesen: 5/5

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése