Ads

Kristen Ashley - Knight

Kristen Ashley


Knight


(Unfinished Hero 1.)

Kiadó: Magán
Besorolás: Felnőtt
Kategória: romantikus, erotikus, BDSM
Kiadás éve: 2013
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Angol
Magyar kaidás: ???
Oldalszám: 274

Molyos értékelés

Hajaj... Ettől hol nevető, hol síró görcsöt kaptam, miközben a könyvben szenvedtem a ténytől, hogy lehetne jó is!
Spoileres lesz, kérlek ha még érdekelne, akkor ne olvasd el, de ha nem zavar, akkor nyugodtan... :)

A történet alapján Anya éli hétköznapi életét, nem gazdag, tudja mindenért meg kell dolgozni. Számára nincsenek feltételek valakivel szemben, neki nincsenek nagyra törő vágyai, sőt nem is gondolta, hogy élete egy pillanat alatt megváltozik.
Sandrine az egyik barátnője Anyának, Vivica pedig a másik. Sandrine apuci kicsi lánya és minden álma, hogy pénzes pasija legyen. Nicket találja meg magának, akivel kavar az egyik partyn, ezért Anyának egyedül kell hazamennie. Eltéved a házban és így köt ki egy rossz szobában, ami Mr. Knight hálószobája és még a férfi telefonját is veszi el véletlen telefonálni. Aki ráadásul nagyon dühös és őrjöng, ugyanis öccse engedélye nélkül tart bulit az ő házában. Végül puffogva hazaviszi a lányt.

Apróságokkal akarja elárasztani a lányt, mint egy rohadt drága telefon, ruhák stb... Csodás!

A történet alapja tényleg jó lenne, de a kivitelezéssel nagyon sok bajom volt.
A főszereplő, Mr. Knight Sebring egy dohányzó, folyton káromkodó anti hős.
Rendben van. A probléma ott kezdődik, hogy egyfolytában minden: F*CK. Legalább 100 alkalommal szerepel és már rángott az arcom tőle. Komolyan. Nagyon idegesítő.
Csak egy kis ízelítő kapjatok néhány csodásan összetett mondatból:
“F*ck, you f*ckin kidding me?” he bit out.
“F*ck me. F*ck me. F*ck… me.”
“seriously, honestly, you’re absolutely f*ckin’ right. This is f*ckin’ whacked. It’s also f*cking happening.”

Összetett mondatból eljutunk a könyv lényegéhez. A mondatok szakadoznak, illegálissá kéne tenni azt, ha valaki ennyi indokolatlan pontot használ! Mire gondolok? - Példa: Pldául. Így. Leírni, egy mondatot. Rohadtul. ZAVARÓ!...
Ráadásul, ha ez még nem lenne elég, tele van igazi amerikai szlenggel. Nem ám az irodalmival, neeem. Az igazi szóbeli szlenggel minden mennyiségben. Néha nekem is fel kellett csapni netes urban dictionaryt, hogy mit jelent egyes kifejezés.
Mondatok néha semmit nem is tettek hozzá a történethez. A könyv szerintem 25%-ban csupán kitöltő mondatokat tartalmaz. Mintha azért kellene, hogy hosszabb legyen a könyv. Szükségtelen.

A karakterekről is essen pár szó. Knightnak kicsinek tépett és hányattatott sorsa volt az amúgy prostituált anyja mellett, aki valami drogtúladagolásban majdnem meghalt, de a nevelő apuci megmenti. Nevét is onnan kapta Knight, hogy ő volt anyukája harcosa. Ezért persze kényszert érzett, hogy amikor pénze és alkalma lett - befejezte az autóversenyzést - a prostituáltak "védőszentjévé" váljon. Hiszen teljesen reális ez az egész életmód... 
Anya szegény családból származik, nem emlékszik apjára (ez adja az okot Knight későbbi nevére) és enyhén apakomplexusban szenved. Helyesebben kicsi volt amikor megölték mind a két szülőjét, majd alkoholista nagynénje "nevelte" föl.. Egy olyan lakásban lakik, ahol a villany nem mindig ég, a lift nem működik, a kapuzár nem működik és a zárja is egy hajszál nagyjából. Így tengeti átlagos napjait. Aztán megjelenik Knight és a lány érdekében - szétveri főbérlőjét, megveri a szomszédját, megöleti szülei gyilkosát, fél környezetét kórházba juttatja és macho módon helyrehoz mindent ezzel. Mi a tanulság gyerekek? A testi fenyítés gyógyír mindenre. :D - Másnap rejtélyes módon felújítják az egész házat. (Um, te lány, mondták már, hogy a pasid egy pszichopata???)

Anya karakterével sok problémám volt, folyamatosan dolgozó nőnek akart látszani, miközben folyamatosan arról áradozott mit, hol és mennyiért vett, mert nincsen rá pénze. Így nagyjából az első 1/4-ben ezt olvassuk, ha bármilyen tárgyról szó esik: "Ezt garázsvásáron vettem, azt ilyen kiárusításon, azt olyanon..." ÉÉÉSSS? Mit tesz ez a történethez? Mondjuk egy-két alkalommal azt mondom jó, persze, információt kapunk a főszereplőről, de a 20. alkalom után idegesítő. Így: IDEGESÍTŐ! - Majd Knight is fokozza, amikor összeköltöznek, megkéri a lányt dobjon ki mindent, bezony - mindent, még figyu, most figyu, mert kiemeli: a garázsvásáron vett asztalodat is. Komolyan. Egy pasit érdekel ez??? Foglalkozik ezzel?

A könyv folyamán, drága egyetlen és utánozhatatlan protagonistánk, az ő szeme-fénye Knightja után, szép lassan elkezd rákapni a BDSM-re. A finomabb változatára, csak a kikötözős, picit odacsapunk változatát szeretik mind a ketten. Ez oké. Ugye írtam a lány apakomplexusát, amire Knight is eléggé nyilvánvalóan rávilágít, erre a férfi még tetézi azzal, hogy az ágyban megkéri a lányt, egy nevet használjon rá - na most mereszd már kocsányon lógó csigaszemeidet: "Daddy" azaz apucinak. Jha! Bocs. Um. Au. Ez fájt. Egyenesen a szívembe. Nem, köszönöm, nem...
Cukrot valaki?...

Anya barátnői közül, sőt az egész könyvben egyetlen normális karakter volt, az pedig Vivica. Rajta kívül más nem volt. Mi a helyzet Sandrine-al? Na ő nála volt azaz érzésem, hogy én szeretném megtépni, mint óvodás a papírkutyát. Komolyan, a lány olyan buta mint a rohadt óceán! Kintről nézve szép, szép, de amúgy sötét a legutolsó mélységéig. Ugye pénzes pasik után megy, aztán drogtúladagolja magát és majdnem belehal. ÁM! Hős Knightunk megmenti, mert figyu, ha a végéig (kb a legelső 10 lapon rájössz) nem esne le, hogy mi a munkája prostikat futtat akkor itt megismerjük azt a képességét: jól tud józanítani kórház nélkül is. :D

Bocsánat, ezen a könyvön csak nevetni tudtam. Teljesen jó alapsztorit így elszúrni... :( Ilyenkor egy újabb kiskutya sír az ajtóban. Hogy lehet a kedves írónő ilyen kegyetlen?



Pozitív: Az alap sztori jó lenne. Ha az a lenne, ott nem lenne...
Negatív: Fuh! Sok van. :( Karakterek, leírási stílus, szerkesztés, szleng szavak tömkelege.
Kinek ajánlom: Hát passz. Tehetsz egy kört vele, hátha jobban bejön neked. Nekem a Beutiful Bastard - Gyönyörű Rohadék sem jött be. TALÁN, de csak TALÁN bejön ez is akkor neked. Ezt nem tudom pontosra, mert nem tudom eldönteni melyik idegesített jobban.


Pontozás:
Történet: 4/5
Leírás: 2/5
Karakterek: 
    Anya: 3/5
    Knight: 2/5
Humor: 5/5 
Összesen: 2/5
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése