Ads

Amy Raby - Assassin's Gambit

Amy Raby


Assassin's Gambit


(Hearts and Thrones 1.)
Kiadó: Signet
Besorolás: Felnőtt
Kategória: romantikus, bérgyilkos, fantasy
Kiadás éve: 2013
Könyv és olvasott nyelv: Angol
Oldalszám: 400
Megtetszett? Beszerezheted itt.
   Vitala Salonius, champion of the warlike game of Caturanga, is as deadly as she is beautiful. She’s a trained assassin for the resistance, and her true play is for ultimate power. Using her charm and wit, she plans to seduce her way into the emperor’s bed and deal him one final, fatal blow, sparking a battle of succession that could change the face of the empire.

As the ruler of a country on the brink of war and the son of a deposed emperor, Lucien must constantly be wary of an attempt on his life. But he’s drawn to the stunning Caturanga player visiting the palace. Vitala may be able to distract him from his woes for a while—and fulfill other needs, as well.

Lucien’s quick mind and considerable skills awaken unexpected desires in Vitala, weakening her resolve to finish her mission. An assassin cannot fall for her prey, but Vitala’s gut is telling her to protect this sexy, sensitive man. Now she must decide where her heart and loyalties lie and navigate the dangerous war of politics before her gambit causes her to lose both Lucien and her heart for good.
Igazából most ezt ki kell írnom magamból, mert nem bírom bent tartani. :D
Borzalmasan el van rontva ez a könyv! Amilyen jó az alapötlet, annyira el lett szúrva mind logikailag mind a ráépülő elemekkel.

Vitala egy félvér bérgyilkos, az egyik leghíresebb csoport képezte ki, sőt az egyik legjobb bérgyilkosuk. Jelenleg összesen ketten vannak, akik arra képesek, hogy megtörjék a harci mágiákat, ezek mellett testükön különböző harci tárgyakat rejtenek el és a bőrük alatt gyilkos szilánkokat dobálnak, amit varázslattal használnak. még egy tudományuk van, az pedig, hogy szex közben képesek mágikusan megölni áldozatukat. (Nah itt volt az első miazanyád van fejem.) MÁGIKUSAN! Mert a qva késsel túl könnyű lenne. Jól van. Teljesen illogikus. Ha már bement az ágyba, le is szúrhatja. Nem, nem. mikor a pasi éppen elmennem akkor mágikusan csontvázzá aszalják őket.

A főhősnő feladata Lucian, a jelenlegi császár megölése. A tervek szerint megnyert egy játékot és utána, az amúgy rohadt helyes császárt, akinek a bal lábának fele hiányzik, elcsábítsa és kinyírja az ágyban. (Itt már föl akartam adni, de annyira vicces volt, hogy nem bírtam.) A császárnak sürgős dolga akad, persze, elviszi Vitalát, tudván úgyis valamit akar, ezért fekszik le vele. Mikor majdnem sikerül az aktus, éppen akkor szabotálják az emberei Luciant. Ennek örömére Vitalát megerőszakolják és szexnél mikor a pasi elmenne, megöli. nah itt kiégtek a reléim. Windows bootol és a winyó pörög. EGY ROHADT BÉRGYILKOST, AKINEK A BŐRÉBEN IS HALÁLT HOZÓ SZILÁNKOK VANNAK???! Könyörgöm ez mi a túró? Hogyan? Egy ennyire jó bérgyilkos, mi a francért nem ölte meg egyszerűen a támadót? Totál szükségtelen egy pasi, eldobható, sőt teljesen érdektelen. MIÉRT?! Ennyire ne legyél már sötét te lány. – Azt hittem nincs lejjebb…
Pedig van!

Van még egy hasonló jelenet egyébként, ott egy katonát kellett volna leölni, nem, nem. A mágikus képességű bérgyilkosunk, immár a császár feleségeként, nem ezt választotta…

A poént pedig mostanra hagytam:
Vitalát gyötri egy probléma. Amikor már egymásnak segítenek Luciannal, folyton le akarnak feküdni egymással, de a lány mindig sokkot kap. Azért, mert SPOILER – a könyv végén kiderül, az első áldozatára emlékezteti lucian, akit szexel ölt meg. Ennek mi a megoldása, amiért egy egész könyvön át szenvednek? na mi? – Egy rohadt lovaglópóz! Nah ITT mondtam, hogy kérem a fegyvert, mert lelövöm mind a kettőt. Nagyon, nagyon tajgetosz pozitívak. A könyv, amire nyomtatták több IQ-val rendelkezik, mint ezek ketten együttvéve…

Volt értelme a könyvnek? – Nem!
A történet tök jó, meg az alap elképzelés. A szabotázs, a csata, az árvíz, a kutya, minden teljesen rendben van. Egyszerűen a főhősök iszonytatosan batár nagy butasága és végtelen hülyesége, ami annyira kicsapta a biztosítékot, hogy szívem szerint a saját fejemet verném a falba.

Miért, miért kellett ezt így kiadni? Nem nézte át szerkesztő? Ha kihúzzák ezeket a rohadt nagy baromságokat és átírják, akkor egy totálisan élvezhető, JÓ fantasy lenne. De nem. ilyen IQ fighter szereplők kellenek.

Erről beugrott az a kínai szám, ami az elmebetegség egy fokát mutatja, neten villámszerűen terjedt el, de az ég világon semmiről nem szól, csak szimplán beteg ÉS mégis jó. (Tied a netes túrórudi, ha hősiesen végig is hallgattad.) - Na ez mutatja a tökéletes állapotomat, miután vége lett a könyvnek.



Pozitív: Az alapja jó, csak a szereplők irritáltak nagyon és néhány elem.
Negatív: Ez a szexel ölő mágus bérgyilkos nekem magasra tette a mércét... xD
Kinek ajánlom:  Höhöhö... Hát, te tudod.

Pontozás:
Történet: 4/5
Leírás: 3/5
Karakterek: 
    Vitala: 1/5
    Lucian: 2/5
Humor: 5/5  (én jót nevettem)
Összesen: 2/5

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése