Ads

Lindsay Buroker - The Emperor's Edge


Lindsay Buroker


The Emperor's Edge


(The Emperor's Edge 1.)
Kiadó: magán
Besorolás: YA
Kategória: fantasy, bérgyilkos, mágia
Kiadás éve: 2010
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Angol
Oldalszám: 448
Itt beszerezheted.
Molyos értékelés
   Don't miss out on the best-selling Emperor's Edge series (2013 Goodreads Choice Awards Nominee).

The adventure starts here...

Imperial law enforcer Amaranthe Lokdon is good at her job: she can deter thieves and pacify thugs, if not with a blade, then by toppling an eight-foot pile of coffee canisters onto their heads. But when ravaged bodies show up on the waterfront, an arson covers up human sacrifices, and a powerful business coalition plots to kill the emperor, she feels a tad overwhelmed.

Worse, Sicarius, the empire's most notorious assassin, is in town. He's tied in with the chaos somehow, but Amaranthe would be a fool to cross his path. Unfortunately, her superiors order her to hunt him down. Either they have an unprecedented belief in her skills... or someone wants her dead.
Most egy olyan könyvet szeretnék bemutatni, aminek nyitókötetét angolul ingyenesen le lehet tölteni. 
Ez egy magánkiadású sorozat első kötete.
Roppant kellemes csalódás ért. Nem ez az első alkalom, hogy a smashwords-ön rátaláltam egy jó sorozatra, ilyenkor mindig kellemes érzés fog el - előzőleg Nicky Charles – Law of the Lycans sorozata fogott meg, amiből az egész sorozat legálisan ingyen letölthető.

Miért emeltem ki ezeket a szavakat, mint a „legálisan ingyen”? – Sokszor találkozhatunk olyan problémákkal, hogy a sorozat kalózmásolat áldozata lett stb. - Erről nekem mindig Nail Gaiman nyilatkozata jut eszembe, akinek az egyik könyve pont a kalózmásolatok miatt robbanásszerűen magas mennyiségű példányszám kelt el. Ahogy megjelentek a kalózmásolatok, az ő könyveit is többen vitték. Visszatérve az eredeti gondolataimhoz. 
Egy ideje az angol és amerikai könyvpiacon meg lehet figyelni azt a jelenséget, hogy egy író / írónő legelső sorozatát vagy legalább a sorozat első kötetét ingyenesen is megjelenteti ekönyvben, vagy egy ideig elérhető ingyenesen. (Mivel hatalmas mennyiségben jönnek ki új könyvek, esélytelen, hogy mindet elolvasd. Főleg akkor, ha még új is az írónő.) Azonban a többit nem lehet sehol megtalálni letölthető formátumban, csak a hivatalos lapokon. 
Igazából ennek oka, hogy az első kötet mondjuk egy hét részes sorozat esetében bevezetés, magyarázat, bemelegítő stb. Az író odaadja ingyen, te meg elolvasod és eldöntheted, tetszik vagy sem. Ha tetszik, akkor megveszed a folytatást. Jártam már én is úgy ingyenes ebookkal, hogy egy sorozat első kötetét elolvastam, és nagyon megtetszett az írónő stílusa, végül megvettem az egész sorozatot.

Mivel egy teljesen új és ismeretlen írónő könyvéről van szó, ezért goodreads a barátom és kibogoztam, az emberek szeretik ezt a könyvet. Hát legyen, elolvasom.

Könyvről

A történet alapja egy császár elleni merénylet. Amaranthe a császár katonái között szolgál, ám egy napon a császár bizalmasa magához hívatja. Azt a nem túl kellemes feladatot adja, sőt öngyilkos kísérletbe löki, hogy csábítsa el és ölje meg az ország leghíresebb bérgyilkosát. Ezzel csak az a baj, hogy Amaranthe sosem ölt még embert, ráadásul Sicarius nevére még a legnagyobb emberek is összepisilik magukat. A lány felfigyel arra is, hogy a bizalmas mérgezi a császárt. – Fogja magát a lány, megkeresi a bérgyilkost, aki már első pillanattól átlát a szitán. Amaranthe különleges képessége, hogy mindenkit meggyőz, így Sicariust is, hogy álljon mellé és inkább mentsék meg a fiatal császárt a biztos haláltól...

A történet izgalmas, jól meg van írva és akcióban is bővelkedik. Mindig történik valami, tudok rajta izgulni. Főleg a város és annak környékén játszódik, ami érthető, hiszen egy császári szabotázst próbálnak megállítani, azonban ennek a rejtelmeit az írónő jól kihasználta. Van jelenet könyvtárban, iskolában, különböző eladóknál, különböző búvóhelyeken, erdőben és a kastélyban is, no meg egy puccos bálon is megjelennek.

A szereplők egyéniségek, mindegyik eltér a másiktól, nem csak képzettsége és ügyessége szempontjából, hanem jellemben is. Ott van Books a volt könyvtáros, aki segít könyvet nyomtatni és épp alkohol problémáit küzdi le, Maldynardo a selyemfiú, aki egyébként kiváló harcos, egy másik, aki kezdő mágus.
A főszereplő Amaranthe képes bárkit, bármire rábeszélni. Ügyesen forgatja a szavakat, így győzi meg kis csapatát is, hogy álljanak mellé. Persze e mellett a lány makacs, hajthatatlan, és Sicarius a bérgyilkos pedig követi minden lépését.

Sicariust imádtam, pedig nem sokat beszél. Mindig kiderül róla valami rejtett mélység vagy képesség. Egészen meglepő. Igazából az egész könyvben körbe tippeltem a szerepét. Sejtettem köze van az egészhez és valamilyen rokonságban áll a császárral, de jól besültem a tippembe. Nagy meglepetés volt a vége számomra is.

A könyv szerintem jól van felépítve, egymásra épülnek az események és mint fantasy, teljesen helytáll. Van benne némi mágia, varázslat, sok kaszabolás és hentelés, no meg egy rejtélyes Sicarius. – Tehát minden alapanyag, ami egy jó fantasyhoz kell.

Pozitív: Jó történet - fantasy, van benne mágia, hentelés, romantika, ármánykodás.
Negatív: Néhol úgy éreztem megcsúszik a történet, mintha lassabb lenne. olyan kitöltés volt benne.

Pontozás:
Történet: 4/5
Leírás: 4/5
Karakterek: 
    Amaranthe: 4/5
    Sicarius: 5/5
Humor: 4/5 
Összesen: 4/5

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése