Ads

Wendy Higgins - Angyali szövetség (blogturné)

A Maxim Kiadó jóvoltából április 24-én megjelenik Wendy Higgins: Angyali szövetség című könyve, a nagysikerű Sweet sorozat második kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub tizenhárom bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Anna Whitt démoni kalandjának folytatását! 
2014. április 24-től minden nap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. 

Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Wendy Higgins


Angyali szövetség


(Angyali gonosz trilógia 2.)
Kiadó: Maxim
Műfaj: YA
Kategória: romantikus, angyalok, démonok
Megjelenés ideje: 2014.04.24
Olvasott nyelv: Magyar
Fordította: Béresi Csilla
Oldalszám: 384
ISBN: 9789632614526
Megtetszett? Itt megrendelheted.
Pont: 4/5
    Anna, egy őrangyal és egy démon lánya, megfogadta, hogy soha nem követi apja példáját, nem rontja meg az embereket. Naivitás volt ez tőle. Ahogy sok minden más is. A suttogók rákényszerítik, hogy a túlélése érdekében megszegje fogadalmát, akkor is, ha ezzel engednie kell lénye sötét oldalának, és hírhedtté válni iskolatársai között. Élete sivárabbnak tűnik, mint valaha. Ráadásul ott van Kaidan Rowe is, a Bujaság hercegének fia, tölti be minden gondolatát. Mikor aztán váratlanul tudomást szerez egy réges-régi jövendölésről, a világot kezdi járni Kopano – a Harag hercegének fia – kíséretében, hogy megszervezze a démonokkal szembeni ellenállást. Hamarosan kiderül ugyanis, hogy az óriások felszabadítása nem mehet vérre menő küzdelem nélkül. A végső győzelemig Annának és Kaidannak félre kell tenniük érzéseiket, és leküzdeniük életük legnagyobb kísértését. Vajon megéri-e életüket kockáztatniuk a szerelemért?



A sorozat a kedvenceim közé tartozik, nagyon megfogott a történet szála. Tetszik az írónő stílusa, ahogyan alakítja a történetet. Mindig mutat valami újat. Amikor azt hiszem, tudom mi fog történni, változtat rajta. Ebben a kötetben sem volt másképp. Amikor azt hiszem, végre megmenekülnek, hirtelen a semmiből tragédiává válik. Csak kapkodom a fejemet, hogy mégis mi történt?

A karakterek egyediek, mindegyiknek van sajátos természete, nem ugyan olyanok. Mindegyiknek meg van a saját hibája, keresztje, amitől szenved.

A második kötet számomra nem volt annyira pörgős, mint az első nyitókötet -persze, voltak benne csavarok, elutaztak néhány nagyobb városba, különböző kontinensre, szigetre, nekem mégis valami plusz, egy ici-pici plusz hiányzott, ami  az első kötetben megvolt. - de e helyett a karakterek érzelmi világába jobban betekinthettünk. Mindegyikről egy kicsit többet tudunk meg és mégsem. Kopranoról is csepegtet az írónő némi információt, az igazi ászt viszont úgy érzem, még tartogatja.  

Anna áll az egész történet középpontjában (hallom ahogy mondjátok, hiszen ő a protagonista - jól van na... :D ), a második kötetben vele kapcsolatban egy kisebb szerelmi háromszög is kialakul. Nem szeretem a szerelmi háromszögeket, sikítva menekülök az ilyen könyvektől, itt szerintem nem volt zavaró. Ami a leginkább tetszett ebben, hogy noha tudtuk kit fog választani, mindenkinek megadta az esélyt, hogy megnyerje a szívét.
Sok forró pillanatot is tartogat a könyv, csak úgy izzik a karakterek között a levegő.
Néhány újabb karakterrel is bővül a csapat, van aki sajnos csak rövid időre, azért megpróbálta. 

Összességében nagyon tetszik a könyv. Természetesen, ha olvastad az elsőt, akkor nem fogsz csalódni, méltó folytatása lett és egész jól előkészíti a terepet a befejező kötetnek.


Ma a blogon egy speciális vendégünk is lesz, akibe egy bárban futottam bele...

Ő pedig nem más - mint Anna!

Szia Anna, köszöntelek itt az Insane Life blogon. Szeretnék föltenni neked néhány kérdést a könyvvel kapcsolatban.
Gondoltad volna a történet legelején, hogy hamarosan ilyen sok új élményben lesz részed? Helyesebben, ennyire komplikálttá fog válni az életed?
- Sziasztok! Nem, soha! Még mindig nem fogtam föl teljesen. Habár most már nem változtatnék rajta, mert minden okkal történik. Teljes szívemből remélem, ebben a felfordulásban a dolgok előbb-utóbb jóra fognak fordulni.

Az első pillanatban, amikor megláttad Kaidant, sejtetted mennyire egy problémás srác?
- Naná! Wah! Nem volt aurája! Mindenkinek van aurája. Jha, na meg TÚL jól nézett ki ahhoz, hogy jó fiú lehessen. Fejére van írva, nagy betűkkel: PROBLÉMÁS SRÁC.

A második kötetben egy másik „problémás srác” is megjelent. Mit gondolsz Ő róla?
- Aranyos, kedves, rendes. Minden, amit csak egy nő akarhat. De sajnos a szívnek nem lehet parancsolgatni. *sóhaj*

Na és az apádról mit gondolsz? Hiszen nem egy átlagos rossz életű apuka, ráadásul a többiektől eltérően, próbál neked segíteni.
- Megkedveltem őt, nem rossz ember. Természetesen még nem mondom azt, hogy szeretem, mert annyira nem mély még a kapcsolatunk.
Tudom, megtesz értem mindent, amit csak lehet. Próbálja betölteni az apa szerepét, védeni a lányát - néha sajnos több fájdalmat okoz ezzel nekem. Igazából csak a javamat akarja, nem akar bántani.

Az életed sötétebb fordulatot vett, mit gondolsz, mi az, amit hamar meg kellett tanulni?
- Nem szabad sírni, amikor ideges vagyok. Tudjátok, mindig sírok amikor az érzelmek rám támadnak, ez az én természetes reakcióm. Meg kellett tanulnom maszkot húzni magamra, más Nephilimek (óriások) társaságában.

Melyik három szóval tudnád leírni saját magadat?
Ösztönös, együttérző és határozott.

Melyik zeneszám jellemző rád most a legjobban?
- Hát, akkor menjünk vissza az első kérdéshez, Taylor Swift – Trouble. Nah, az a videó!

Mostanában feszültebbé vált a helyzet, próbáljátok megoldani a szituációt. Sajnos egy társatokat el is vesztettétek. Mit érzel, mit gondolsz erről az egészről?
- Szeretném a démon urak kegyetlenkedését megfékezni. Még nem tudom pontosan hogyan, de már egy megoldást találtam. A társunk elvesztése megviselt, de pontosan ezért fogok küzdeni. Nem engedem, hogy más óriásnak, embernek bántódása essen!

Ha mindenen túl leszel már, mit szeretnél csinálni?
- Szeretnék valami szociális munkát, ez az auralátás sokat segítene benne. Aztán gyerekeket, amelyeket már nem érinti ez az egész hülyeség. Csak letelepedni valahova, terjeszteni a szeretetet. Nem tudom, mit tartogat a jövő, sőt őszintén megvallom, nem is merek álmodozni annyit róla, mint régen.

Ha szeretsz valakit, megéri az életedet kockáztatni?
- Igen. Kétség nélkül: igen. De vajon, megéri e az ő életüket kockára tenni? Nah, itt válik a dolog húzóssá.

Most jelent meg április 29-én a trilógia befejező kötete nálatok, Amerikában. Mit remélsz tőle?
- Megoldásokat, válaszokat és persze reménykedem, hogy ebben Kaidannak is sok szerepe lesz. Nem szeretnék elválni tőle, nagyon fájna. Ha csak ezzel tudom megmenteni a többi óriást, akkor távol maradok tőle, bár nem tudom hogyan.

Hát, akkor mindenkinek kívánok sok szerencsét. Remélem sikerülni fog a küldetésetek.
Sok sikert hozzá és köszönöm a válaszokat Anna!
- Köszönjük, nektek is kívánok jó szórakozást a könyvhöz. Bízok benne, hogy találkozunk még.

Az eredeti interjú részben innen van, részben saját szülemény.

A sorozat kötetei:
1. Angyali gonosz (Sweet Evil, 2012) Magyar megjelenés: 2013.11.29
2. Angyali szövetség (Sweet Peril, 2013) Magyar megjelenés: 2014.04.24
3. (Sweet Reckoning, 2014) Magyar megjelenés: ???

Nyereményjáték:


A sötétség hercegei elkerülnek, ha aurád sárga,
hisz életed csupa jókedv és vidámság árja.




Hallottatok már az auráról?
Anna Whitt hatodik érzékkel született, színek kavalkádjaként látja mások érzéseit. Képes megállapítani pusztán a színek és azok árnyalatai alapján, milyen érzések kavarognak adott pillanatban az emberekben.
Ezt látva sötétzöldre váltott az aurátok? Netán ti magatok is szeretnétek kipróbálni, milyen lehet másokban olvasni? Nos, most megtehetitek.
Minden blogon találtok egy-egy mondókát, melynek segítségével kitalálhatjátok, melyik színhez milyen érzés tartozik.

1. Vízszintesen haladva töltsétek ki a keresztrejtvényt.
2. Minden nap elküldhetitek az aznapi megfejtést/érzést, így plusz esélyekkel gyarapodhattok.
3. Néhány betűhöz nem tartozik kérdés. Azokat nektek kell kitalálnotok, de ha szétnéztek a Blogturné Klub hivatalos blogján, könnyen megtalálhatjátok őket.
4. A vastaggal kiemelt rész egy olyan dolog megfejtését tartalmazza, melynek fontos szerepe lesz a történetben, s ennek a megfejtése éri a legtöbb pontot.

A nyeremény pedig nem más, mint a Maxim Kiadó által felajánlott 3 (!) Angyali szövetség könyv egyike. (Csak Magyarország területén érvényes a postázás!)


Résztvevő blogok:

Április 21 - Dreamworld
Április 22 - Szilvamag olvas
Április 23 - Nem harap a...
Április 24 - MFKata gondolatai
Április 25 - Deszy könyvajánlója
Április 26 - Kristina blogja
Április 27 - Always Love a Wild Book
Április 28 - Angelika blogja
Április 29 - Kelly Lupi olvas
Április 30 - Könyvszeretet
Május 1 - Insane Life
Május 2 - CBooks
Május 3 - Függővég
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése