Ads

Madeline Hunter: A csendestárs

Madeline Hunter


A csendestárs


Fairbourne kvartett 1.
Kiadó: General Press
Besorolás: fenőtt
Kategória: történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2015.
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Melis Pálma
Oldalszám: 344
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789636438159
Pont: 5/5
Ki hallott már olyat, hogy nő vezessen egy tekintélyes londoni aukciósházat? Pedig Emma Fairbourne-nak éppen ez a szándéka, miután egy tragikus balesetben elveszíti az apját. Természetesen nem bolond, hogy nyíltan így tegyen, és ezzel elijessze a gazdag gyűjtőket. Így hát a barátnőjével együtt kieszel egy tervet: felbérel egy jóképű és elbűvölő fiatalembert, hogy a nyilvánosság előtt képviselje az aukciósházat.
Az elképzelését siker is koronázná, ha nem avatkozna közbe Darius, Southwaite arrogáns grófja, az aukciósház résztulajdonosa, a csendestárs. A grófnak egyáltalán nem áll szándékában tovább működtetni a vállalkozást, és nyilvánvalóan azt sem engedheti, hogy a bájos Miss Fairbourne irányítsa azt. Nincs más lehetőség, az üzletet el kell adni.
Ám a makacs Emma egyetlen nőhöz sem hasonlít, akivel a gróf eddig találkozott, és nem hajlandó elfogadni a döntését. Darius ezért új fronton indít támadást. Hiszen más módon is elérheti, hogy a hölgy megadja magát, és az sokkal kellemesebb lenne mindkettejük számára...
 


Faltam a könyvet és szinte kiéhezve vetettem rá magamat. Ismét történelmi romantikus korszakomat élem. Ez eléggé változó nálam, hol ezt, hol meg azt szeretném olvasni, utána alig megy másba belefogni. Madeline Hunter pedig felkerült az okvetlen olvasni kell listámra. Nagyon tetszett a könyv és magába szippantott, egész vasárnap délután ezt olvastam és nem bírtam letenni, amikor megszakítottam, már nyúltam felé, hogy csak még egy picit.

A történet megfogott, nem csak a szereplők voltak barátságosak, hanem izgalmas sztorin vezetett végig az írónő. 
Az aukciósház hátterében sok más is megbújik, amiről Emma sem tudott. Darius azt szeretné, ha a lány bezárná végleg a házat, ám a lány erősen ellenzi ezt. Nyilván nem tud nyíltan szembeszállni a férfival, ezért mindenféle taktikát eszel ki, sok esetben a bosszantására. Barátnője és hirdetése csak tetézi a helyzetet, hiszen a hirdetés kissé kétértelműre sikeredett, még Darius is félreérti.

Emma talpraesett nő, megfogott benne, hogy miközben az adott kor helyzetében nőként nem érvényesülhetett teljesen, kijátszotta ezt és saját javára fordította. Ezalatt értem, például nem könyvelhetett, ezért férfit állított a szerepbe, nehogy női voltával eltántorítson másokat. Ugyanígy diszkréten kezelt minden helyzetet, tudta mivel haladhat előre és előnyt kovácsolt a háznak és magának is.
Támogatást szeretne kicsikarni a férfiból, ám ezt nem tudja csak úgy előadni neki, biztosítania kell a ház stabilitását. Tetszett Emma logikája, megkerüli Darius gondolatait, eléri, a férfi azt higgye ő mondja ki az utolsó szót.

Darius makacs, viszont nagyon jól felismerte a helyzeteket. Ha elveszítené fejét és a nőnek kimondaná mindig amit gondol és abba a formába helyezné, ami kényelmesebb és hangulata kívánja, akkor a nő csak visszalépne és ellentámadna. Sokszor sakkozásra hasonlított kettőjük beszélgetése. A nő lépett és Dariusnak úgy kellett lépnie, ne tűnjön támadásnak, inkább tanácsnak.

Párosként tökéletes volt Emma és Darius, megfontoltak, kimértek, ám ha a helyzet úgy hozta, igazat mondták, nem  kerteltek, legfeljebb visszavettek hevességükből.
Mind a két szereplő szempontjából olvashatunk a könyvben, ezért jól látszik ahogy egymáshoz állnak, fejlődnek és átalakulnak. Tökéletesek ilyen szempontból, mert ha a végkifejletet tekintjük, összehangoltakká váltak és pont erre van szüksége az aukciósháznak. 

Műveket tekintve néha úgy éreztem picit túlzás ekkora műveket említeni, bár szerintem ez legyen a legkevesebb bajom. Talán a mellékszereplőknél éreztem még leírásokban hiányosságot, hiszen keveset szerepeltek, vagy nem tudtuk konkrétan mi célja volt velük az írónőnek. 

Háttérben más szálak jelennek meg, mint csempészet, franciákkal való viszony és a kémek. Csempészet különösen fontos jelentőséggel bír itt, legelején kiderül nem minden volt tiszta Emma édesapja munkája körül...

A könyv megfogott, kíváncsi lettem a folytatásra, hiszen ez egy jó történetet, összetett szereplőket, szép leírásokkal. 
Igazán remek olvasmány és bátran ajánlom történelmi romantikus rajongók figyelmébe.

Nyereményjáték:

A csendestárs éppen az ötödik magyarul megjelent Madeline Hunter regény, hiszen korábban a napóleoni idők Angliájában játszódó Virágritkaságok sorozat négy kötetét már kiadta a General Press.
Mostani játékunk minden állomásán egy-egy fess angol úriember nevét kell összeolvasnotok a bejegyzésekben kiemelt betűkből, majd a a rafflecopter megfelelő sorába azt a magyarul is megjelent Madeline Hunter regény címét beírnotok, melyben az adott úr volt a főhős. (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Turné állomások:

11.22. - Szembetűnő
11.24. - Insane Life
11.26. - Angelika blogja
11.28. - Deszy könyvajánlója
11.30. - Kristina blogja
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése