Ads

Laurelin Paige: Sehol se talállak - Found in You

Alaya és Hudson története folytatódik!
A Libri kiadó jóvoltából jelent meg Laurelin Paige, Fixed-sorozatának második része, a Found in You - Sehol se talállak című kötet.
Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere háromnaponta, különböző állomáson teszi közzé bejegyzéseit. Természetesen, ahogyan lenni szokott, sok érdekességet is találtok a könyvvel kapcsolatban és ha velünk játszotok, tiétek lehet az egyik példány!

Laurelin Paige


Sehol se talállak - Found in You


(Fixed 2.)
Kiadó: Libri
Besorolás: Felnőtt
Kategória: romantikus, erotikus
Megjelenés ideje: 2015.
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Sándor Alexandra Valéria
Oldalszám: 372 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789633102138
Pont: 4/5
Alayna Withers sötét titkot őriz: megszállottjává tud válni annak, akit megszeret. Titokban szemmel tartja, megszerzi a híváslistáját, kilesi az e-mailjeit. Hudson Pierce multimilliomos szépfiú úgy hat rá, akár a legkeményebb drog. Kettőjük kapcsolatát a szenvedély és a testiség hatja át, de Alayna többre vágyik. Szerelmet, bizalmat, megbecsülést akar. Hudson azonban próbára teszi a türelmét, és amikor a lány úgy határoz, hogy megkörnyékezi az egyetlen nőt, aki látszólag mindenkinél jobban ismeri Hudson múltját, sötét, vad és veszélyes területre téved. És a tét immár nem csak Hudson szerelme…


Laurelin Paige a The New York Times, az USA Today és a Wall Street Journal bestseller-szerzője.
-A Fixed-sorozat eddig több mint 1 millió példányban kelt el csak az USA-ban
-Az első rész 12 országban jelenik meg közel egy időben
-Az Amazon adatai alapján a tavalyi év 7. legnépszerűbb könyve
-A People Magazine szerint a 10 legkeresettebb könyv egyike

-A Goodreads oldalán az írónő regényei 100 000-nél is több jó értékelést kaptak

Alaya és Hudson kissé különc történetének második kötete is érdekes volt. Habár ez kissé két élű dolog számomra. Mindig féleg a történetek folytatásától, néha úgy érzem nem szükséges okvetlenül. A Fixed on You - Megtalállak még esetében ezen gondolkoztam, vajon le lehetne itt zárni a folytatást? Érezném a hiányt vagy bármit? Mivel megfogott a folytatásnál, döntöttem, kíváncsi voltam a lány hogyan győzi le félelmeit és Hudson mit húz elő még a kalapból.

Igazából a könyv középponti kérdése vajon Alaya képes tovább lépni, vagy még mindig elmebetegnek titulálja magát? - Valójában nem az, nincs semmi valódi betegsége. Pusztán ragaszkodó típus, rossz benyomások arra késztetik, önmagáról negatív képet fessen. Nem is kell sokáig várni, a múltja visszaköszön és megmutatkozik. A lánynak el kell döntenie szembenéz vele, esetleg megfutamodik és visszabújik odújába.

Hudsont sem kell félteni, vannak kitörései, hibái, viszont semmiképpen nem elhanyagolható tényező, segíti a lányt ahol tudja. Tisztában van Alaya hiányosságaival, problémáival és igyekszik úgy alakítani dolgait, ne érezhesse magát kellemetlenül Alaya. A múltja nem tiszta, ezt tudjuk, ám annyi rosszat sem tett, mint amit rá akarnak fogni. Ez egy fontos dolog a könyvben, mert bizalmi dolgok is nyugszanak rajta.

Alaya azt szeretné, ha Hudson bízna benne, ugyanezt szeretné megadni a férfi számára, s emiatt mind a ketten nyílt kártyákkal kell, hogy játszanak. Amikor egyik, másik hazudik, ez a vékony selyemszálon függő "bizalom" elszakadhat. Márpedig kettőjük sodródik efelé. Alaya nem bízik teljesen Hudsonban, múltjában és másokkal való viszonyának tisztaságában. A lány eltitkol, helyesebben nem mondja el a teljes igazságot a múltjából visszatérő elemekről, emberekről. Ezek miatt pillanatok alatt parázsvita alakul ki.

Végső soron arra kell rájönniük, mennyire szeretik egymást, támogatják a másikat és természetesen adhatnak a szavára. Nem egy egyszerű szituáció amiben vannak, azt sem állítom, megoldhatatlan. Sőt, a kötet végére értve az olvasó is látja, mind a két karakter képes alakulni, másik kedvére tenni, csak a múltban szerzett negatív tapasztalásokból engedni kell. Hudson előbb felismeri ezeket, mint Alaya, szerencsére a lány maga észreveszi mit hibázott és hibái nem jóvátehetetlenek.

A történet egészen tetszik, kissé nekem túl el van nyújtva, hangsúlyozom, lehet az én stílusomnak. Látom benne a pszichológiai elemeket, kettőjük közötti kapcsolat alakulását és problémáik gyökerét. Számos dolog átültethető a valóságba és észrevesszük mi mindennel találkozunk naponta. Ez a hétköznapisága közelebb hozza az olvasóhoz a két főhőst és szerintem sokkal emberibb, kedvelhetőbbé válnak. Mindegyiknek meg van a maga rigolyája, pont ettől érdekes.
Összességében nem rossz, egészen élvezhető könyv és tetszett.

Filmek a könyv mellé

Imádom a filmeket, főleg, ha valamilyen okból kifolyólag furcsa és normálistól eltérő történetről van szó és foglalkozik az emberi természettel. Itt Alaya kötődése amit a lány betegesnek talál és azt hiszi, képtelen szabadulni tőlük. 
Csak egy-két tippet adok, ha valaki éppen nem olvasni szeretne, hanem filmezni. :)

A Párnakönyv mély hatást gyakorolt rám. Nem csak a történet lassú és mégis gyors tempója adja meg ezt a különös érzést, hanem maga a történet morbiditása, fanyar groteszk világszemlélete és annak kicsúfolása.
Az ázsiai egzotikum, Nagiko találkozik az amerikai nyers férfival, ez talán még nem is lenne különlegesség, inkább a bosszú az ami kegyetlenné, fanyarrá, egyedivé varázsolja a filmet. 
Nagiko úgy nőtt fel, miközben kalligrafált, a párnakönyvet olvasták fel neki, természetesen közben megtanult könyvre, fára, testre alkotni. Így találkozik az angol úriemberrel akikkel szeretők lesznek, azonban egycsapásra vége mindennek. A lány szeretőjét megölik, bosszúból a gyilkoshoz embereket küld, akiket kínzás után telefestett őket különböző testrészükön elvont üzenetekkel.
Kalligráfia órán láttuk először a filmet, felbuzdulva rajta mi is egymásra festettünk különböző kreatív feliratot.

A Titkárnőt ki nem hagyhatnám. James Spader rajongóként? Komolyan? :D Sosem, szinte nem is én lennék, ha nem lenne legalább egy, ha nem több film tőle lenne. Mondjuk sokat tudnék idesorolni, eléggé szereti a kissé különc történeteket, több filmje szerepel a legfurcsább filmek között. 
Amiért pedig végképp nem hagynám ki, sokak szerint - szerintem is - a Szürke ötven árnyalatának alapötlete ebből a filmből származik.
Lee és Edward Grey, helyesebben Mr. Grey története főként egy irodában játszódik, egy dobozban, a külvilágtól elszeparálva. Lee-t kiengedik az elmegyógyintézetből, ahova önmaga vágásával és fájdalom okozásával került be, igazából depressziója és diszfunkcionális családja elől menekül. Hiába határozza el új életet keres, szüksége van a fájdalomra. Egy sikeres vizsga után állást keres, ekkor bukkan a titkárnői hirdetésre, amit végül fel is keres, majd a rigolyás Mr. Grey fogadja a kissé esetlen, bátortalan lányt.
A film sok szatirikus elemet tartalmaz, kedvencem a nyerges-répás rész valamint a giliszta is egy eléggé vicces elemet rejt magában. Na, még ha egy igazán lúzer Jeremy Daviest akartok látni, akkor plusz pont. :D Maga nemében zseniális.

Igazából sok filmet tudnék még ajánlani annak, akiket érdekel ez a téma, itt egy kisebb lista és ha gondoljátok, csemegézzetek belőle: Kék bársony, Végzetes vonzerő, Dobozba zárt szerelem, Elemi ösztön, Tisztességtelen ajánlat, Gyönyör rabjai

Nyereményjáték:

Alaya és Hudson kapcsolata kissé sötét és titokzatos. A lány már megszállottjává válik Hudsonnak. Mi viszont nem csak ilyen könyveket ismerünk, hanem filmeket is.
Mostani játékban képek alapján és némi utalás alapján az a feladatotok, hogy kitaláljátok, melyik könyv alapján készült filmből van a képkocka. Minden esetben magyarul megjelent mű társul.
(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.)


Tabu témákat dolgoz fel a történet. Főhős autóbalesetet követően, a kórházban megismerkedik egy nővel aki hasonló élményt élt át, azonban nem megriadt, hanem vonzalmat kezdett el érezni a kocsik és a balesetet szenvedettek iránt... 
Fent van az 1001 könyv, amit el kell olvasnod mielőtt meghalsz listán.

Turnéban résztvevő bloggerek:
11.18. - Kristina blogja
11.24. - Insane Life
11.27. - Angelika blogja
11.30. - CBooks

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése