Ads

Huntley Fitzpatrick: My Life Next Door - Életem a szomszédban

A Könyvmolyképző jóvoltából jelenik meg Huntley Fritzpatrick regénye, az Életem a szomszédban. Igazán aranyos kis könyv, légy részese te is!
Kísérd végig a Blogturné hat állomását és ha játszol, tiéd lehet az egyik példány!

Huntley Fitzpatrick


My Life Next Door - Életem a szomszédban


Kiadó: Könyvmolyképző
Kategória: YA, romantikus
Megjelenés ideje: 2015.12.01
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Dobó Zsuzsanna
Oldalszám: 279 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789633738726
Pont: 5/5
Garrették megtestesítenek mindent, ami Reedékre nem jellemző. Hangosak, rendetlenek, szeretetteljesek. Samantha Reed a magasleséből minden nap azt kívánja, bárcsak egy lenne közülük… egészen addig, amíg egy nyári éjjel Jase Garrett fel nem mászik mellé és meg nem változtat mindent.
Miközben ők ketten szenvedélyesen egymásba szeretnek az első szerelem minden ügyetlenségén és nagyszerűségén át botladozva, Jase családja befogadja Samanthá-t – még ha ő titkolja is Jase-t a saját családja előtt. Ekkor valami elképzelhetetlen történik, és Samantha lába alól kicsúszik a talaj. Hirtelen egy lehetetlen döntés elé állítja a sors. Melyik tökéletes család fogja megmenteni őt? Vagy talán itt az ideje, hogy saját magát mentse meg?
Egy magával ragadó első könyv családról, barátságról, első szerelemről, és arról, hogyan légy hű az egyik emberhez, akit szeretsz, anélkül, hogy elárulnád a másikat.
„Jase és Samantha között olyan románc bontakozik ki, amire minden lány vágyik.”
- Simone Elkeles, Tökéletes kémia sikerszerzője
Samantha és Jase között serceg a kémia. A regényben megjelenő első szerelem gyöngéd, ügyetlen, szexi, boldogságtól szédülő ábrázolása az, ami igazán szárnyalóvá teszi a történetet.” —The Horn Book

Kíváncsi voltam a könyvre, de igazából Deszy vett rá, hogy elolvassam. :D Annyira jókat mesélt róla és dicsérte, muszáj volt elolvasnom. Blogturnén belül szoktuk azt csinálni, egymásnak elmeséljük az aktuális kedvencünk, ami ki fog jönni kedvencünk, vagy a már lement turnéról áradozunk, mennyire remek könyv volt. Ilyenkor általában el is olvassuk turnén kívül, magánban. Az Életem a szomszédban esetében addig ajánlgatta Deszy, amíg el nem olvastam és azt hittem, rég lement a turné, ekkor derült ki, dehogy, még nincsen. Valahogyan így ismerkedtünk össze ezzel a könyvvel és nem bánom.

Azt már most leszögezhetem, idén olvasott YA könyveim közül messze ez vitte a kedvencek listáját. Eszméletlenül aranyos, barátságos, vidám és jó könyv. Ha nem is mindig vidám, de átlengi egy pozitív hozzáállás, amitől minden sokkal tompább, kevésbé keserű.


Samantha édesanyja a tipikus rémálmok közé sorolható. Tökéletességre törekszik, mániája a rend, tisztaság és katonás beállítás. Első leesett morzsánál felporszívózza a lakást és rendet teremt, mert kosz van. Szereti a fegyelmet és elvárja másoktól is. Meglátásom szerint súlyosan kórosan ez a helyzet áll fent nála.

Samantha ezek után természetesen menekülne az "otthon melegéből", ami valójában nincs. Egykeként nem lát mást, csak a tökéletes burát, amiben él, nem bírja elviselni édesanyja mániákus rendszeretetét és szíve szerint kimozdulna ebből a ketrecből. 
Ekkor pillantja meg a szomszédot. Garrett család otthona szöges ellentétben áll az ő otthonával. Hangosak, zajosak, rendetlenek és semmi sem olyan rendezett, mint náluk. Az ellentétek pedig vonzzák egymást, így ismerkedik meg Jase-el, a szomszéd sráccal, akiknél hamarosan már gyermekre vigyáz. 
Azonban van egy kis probléma, Samantha anyja semmit nem tudhat.

A történet rettentően kedves, közvetlen és érdekes. A két főszereplő egymástól teljesen ellentétes karaktere és világa apránként találkozik. Míg a Garrett család abszolút befogadó, addig Samantha édesanyja jégkirálynőnek mehetne el. Sokszor unszimpatikus alak volt, mind a mai napig nem kedvelem.
Ellentétben Samanthával, s kedves karakterével, szinte csak úgy sugározza a pozitív hozzáállást magából. Lehet nem volt jó élete és sokszor dühös a múltra, mégis azt érzem, erős lány, akit jobban visszafog édesanyja skatulya szerű élete. 

Jase ezzel szemben vidám, nyitott srác, ami a szívén az a száját. Megmondja amikor valamit máshogyan lát, nem ért egyet a lánnyal, nem csinál titkot miért nem tetszik neki valami. Hamar megkedvelhető karakter, egyben szerethető személy.
A Garrett család örömmel fogadja Samanthát még a legrosszabb pillanatokban is, hiába ismerik házsártos édesanyját. Tudják a lány számára mennyire fontos menedéket nyújtani.

Történetileg jól felépített, igazi romantikus young adult könyv. Nem tudom jobban jellemezni, mint kedves, aranyos és cuki. Nem az a tipikus szenvedős történet, inkább másfelől közelíti meg a problémát.

Ajánlom azoknak, akik romantikára vágynak és nem riadnak vissza a young adult könyvektől. Nem hasonló, csak jellegei között van hasonlóság, Tökéletes kémiát ha szeretted, szerintem ez is be fog jönni. :)

Nyereményjáték
A Samantha Reed édesanyja nem szereti a szomszédokat, csak a baj van velük és egyáltalán nem illenek be az ő tökéletes világképébe.
Ezzel nem csak ő van így.
A játékban most olyan könyvekre fogunk utalni, esetenként idézni, amikben két szomszéd között heves ellentét van, végül egymásba szeretnek. Lehetnek családok, szomszédok, a lényeg, heves gyűlöletet éreznek eleinte egymás iránt és végül minden megváltozik.

Figyelem! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni a megküldött e-mailre. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!


Mai könyv nem lesz nehéz. Ugyanaz az írónő írta, mint az Obszidiánt és az egyik főhősnek teknőse van, akit Raffaellónak hívnak. :)



Blogturnéban résztvevő bloggerek

11/26 Always Love a Wild Book
11/28 Media Addict
11/30 Insane Life
12/02 Deszy Könyvajánlója
12/04 Dreamworld
12/06 Kelly & Lupi Olvas
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése