Ads

Jennifer L. Armentrout: Shadows - Árnyak

Ismeritek már Daemon és Katy történetét, de vajon mi történt Dawsonékkal?
A Könyvmolyképző jóvoltából jelenik meg a Luxen sorozat kiegészítő novellája, a Shadows - Árnyak, ami elmeséli az előzményeket.
A blogturné során hat blogger tesz közzé bejegyzést és ha velünk játszotok, tiétek lehet egy példány a könyvből. Légy részese te is!

Jennifer L. Armentrout


Shadows - Árnyak


(Luxen 0,5.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Kategória: YA, romantikus, fantasy
Megjelenés ideje: 2015.11.20
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Miks-Rédai Viktória
Oldalszám: 208
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789633994313
Pont: 5/5
Egy luxen, vagyis egy földre szállt idegen számára a földi lányok, nos…, érdekesek. De mivel a luxeneknek titokban kell tartaniuk valódi kilétüket, őrültség lenne beleszeretni az egyikbe.

Veszedelmes. Kísértő. Tilos..

Bethany nem tagadhatja le a közte és Dawson közt azonnal létrejött kapcsolatot. És bár nincs szüksége a szerelem bonyodalmaira, mégsem tud távol maradni tőle. Valahányszor összenéznek, Bethany beleszédül.

Elbűvölte. Vonzza. Szereti.

Dawson titka megváltoztatja Bethany életét… és veszélybe is sodorja a lányt. De még Dawson sem tehet kockára mindent egyetlen emberlányért. A sors azonban elkerülhetetlen… akárcsak a szerelem.
Először az Obszidiánt olvastam, és ott nem jött be Daemon és Katy kapcsolata, viszont Dawson és Bethany megmutatja, miről is szól a kamasz szerelem. Összevissza vert a szívem.
Karla, Goodreads
Nálam eddig Daemon volt az abszolút favorit, de most ikertestvére versenybe szállt vele. Persze mindkettőt imádtam, kit-kit a maga módján.
Egy Daemonnál csak két Daemon lehet jobb. :D  – Petrasek, moly.hu

Oh, szívem szottyai és aranyvirágai! (Igen, ez Dawsonéknak szól. Néhány könyves karakter közelebb áll szívemhez, mint mások. Ilyen ) Luxenekért bármit, szinte már látom magamat egy LUXENEKET AKAROK táblával, de néhány Arum sem lenne probléma. Bár egy zsebméretű Luxen, na az lenne királyság!

Igazából egyszer írtam már a Shadowsról, de azért jócskán megváltozott a véleményem, miután már az egész sorozatot elolvastam. Eredetileg az Ónix után jelent meg, ezért jóval kevesebb információnk volt és frusztrálóbbá vált, mi is történhetett Dawsonékkal. Azt hittük, meghaltak! (Ha valaki erre azt mondja spoiler, akkor meglepődök, de bocsánat, ha tényleg ezzel fogja valaki elkezdeni a Luxen imádatot. :D )
Most hipnotizállak és érezd semmisnek a információt. 

Bethany sokkal nyugodtabb mint Katy, úgy vélem elfogadóbb és inkább a csendes kislány típus. Otthon védik mint az üvegkalitkába zárt virágot és Dawson is szende lelkűbbnek tűnik, mint Daemon. Teljesen más, sokkal higgadtabb, kimértebb és megfontoltabb, aminek tökéletes kiegészítése Bethany. 
Olyan hűtőgép és mikró közötti a különbség, de tényleg. Nem viccelek, bennem mindig ez az ellentét ugrott fel képileg!

Térjünk vissza a mikró felőli filozofálástól.

A páros megismerkedése igazán romantikus, aranyos és az a tipikus történet, amit minden tini átél. *annyira cukiiik* Ők az a kimondottan párosnak illő személyek, sokáig nem is lenne problémájuk, ha Dawson nem az, ami. Nem Luxen és nem lihegnek a nyomában, meg persze nem akarnák elszedni Bethanyt.
Dawson sajnos tudja milyen árat kell fizetnie, ha enged érzelmeinek.

Bethany nagyon nyugodtan kezeli az egész szituációt, míg az Obszidiánban Katy sem rohant világgá, Bethany szinte már rendellenesen jól fogadta az eseményeket. Elsőre megfordult bennem, nem beépített tag ő is, bár később kiderült ez egyáltalán nem igaz. Helyesebben, belegondolva, azért volt néhány dolog, azonban sosem volt ténylegesen áruló, saját magukat próbálta megvédeni.

Bethany és Dawson közötti romantika mély és sistergő, de nem úgy, ahogy Daemonék között. Teljesen másmilyen, övék inkább egyszerű, puritán és semmi díszítés, csak beleszerettek egymásba és szeretnék megvédeni bármi áron a másikat, miközben átadják teljesen magukat érzelmeiknek.
Hiányzik belőlük az a temperamentum, harcos természet, inkább elfogadóak.

Történet vége kifejezetten szép, hiába tudom, helyesebben tudjuk már mi történt, de mindig megkönnyezem. Egyszerűen az a fájdalom és bánat teljesen magával ránt, tudom mi fog történni és mit bírnak ki. Valami borzasztóan gyönyörű szép és érzelmekkel dúsított a Shadows. itt jobban érzem a kilátástalanságot, elvesztést, mint bármelyik másik kötetben. Egyszerűen csodaszép, nem tudom máshogy megfogalmazni.

A kis titkos goa'uldjaim pedig jól súgtak, most olvastam a régi Shadowsos értékelésemet és megjósoltam a következményeket.  Úgy is írhatnám, ez a könyv 5 goa'uldos. :D
Ha már ellőttem ezt a rossz poénomat, nem hagyhatom ki a másikat sem. Erről a kötetről mindig a Dawson és a haverok sorozat ugrott be és számtalan alkalommal, mind a mai napig le kell küzdenem a késztetést, hogy ne az ő hangjukon beszéljenek Dawsonék. Nem tudom miért.

Visszatérve a könyvhöz.

Összefoglalva maga a Shadows - Árnyak történet egy lenyűgöző, valóban érzelemdús novella. Bár hosszát elnézve akár önálló kötetnek is elmenne, de Armentrout szerint csak egy novella. 

Minden Luxen rajongónak erősen ajánlom, mert szerintem csodaszép darabkát ad a történethez, kár lenne kihagyni.
Aki pedig nem olvasta, annak itt az ideje! Lehetőleg Obszidiánnal kezdjen és javaslom az Obszidián, Árnyak, Ónix fajta sorrendet.

Nyereményjáték:

Dawson és Daemon nem ember, ahogy pedig tudjuk a történetük egészen más irányt fog venni, mint szeretnék.
A mostani játékban könyvborító részleteket találtok, amelyeken egy közös pont lesz, földönkívüli szerepel a könyvben és a középpontban földönkívüliek lesznek. Nehezítésként, nem csak a sorozatcímre vagyunk kíváncsiak, hanem a kötet címére is.
Játékra fel! :)

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)




Turnéban résztvevő bloggerek listája:

11/29 Insane Life
12/01 Angelika blogja
12/03 Deszy könyvajánlója
12/07 Kelly & Lupi olvas
12/09 Dreamworld
12/11 Media Addict
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése