Ads

Elle Kennedy: The Deal - Az üzlet

A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából nálunk is megjelent Elle Kennedy nagysikerű Off-Campus sorozatának első kötetete, a The Deal - Az üzlet.
Hannah a traumát átélt lány és Garrett az iskola szépfiúja minden oldalon mosolyt csal az olvasók szájára, de vajon ez elég, hogy több lehessen közöttük, mint barátság?
Ha kíváncsiak vagytok a válaszra, gyertek és kövessétek a blogturné állomásait! Játszatok velünk és tiétek lehet a könyv egyik példánya!

Elle Kennedy


The Deal - Az üzlet


(Off-Campus 1.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Műfaj:NA
Megjelenés ideje: 2016.
Fordította: Barthó eszter
Oldalszám: 440
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5

A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával…
Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe.
…ami jobban sül el, mint remélte.
Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már csak Hannah-t kell meggyőznie arról, hogy a fiú, akire vágyik, nem más, mint ő maga.

Először ettől a könyvtől nem tudom mit vártam, de az tuti, hogy nem azt, amit kaptam. :D

Többször összefutottam a Deallel könyvek böngészése közben, valamiért mégis egy általános erotikus könyvként ragadt meg bennem. Igazából az a műfaj is közel áll hozzám, tehát nagyot mellélőni nem lehet, ennek örömére elolvastam a könyvet. Minden első oldal után erősödött a gyanúm, ez nem egészen az, amire gondoltam, viszont jó és marha szórakoztató. Végül nagy vigyorral fejemen tettem le a könyvet és minden gondolatom sínen volt már. Fülszöveggel ellentétben, nem egy csók és dirr-durr-piff-puff ágy, sokkal árnyaltabb.

Garrett Graham az iskola egyik hoki üdvöskéje, átlagai fontosak és éppen egy osztályzat választja el élete kudarcától, ha nem sikerül jobb jegyet szereznie holmi filozófus munkájából, bizony lőttek a hokinak.

Hannah Wells szürke kisegérnek érzi magát, holott több van benne, gyönyörű hangja és kiváló jegyei elkápráztatnak mindenkit. Suliban odáig van Justinért a focista srácért, ám sajnos félelmei miatt csak zavartan mosolyog a srácra, hátha észreveszi. A filozófia mindent megváltoztat, Hannah kitűnő jegye odavonzza Garrettet, mint a mágnest, ebből eleinte ellenszenv és utálat lesz, később barátság szövődik és kölcsönösen a másik védelmére kelnek. Garrett minden vágya segíteni Hannahnak, lánynak pedig menekülni a fiú elől.

Teljesen jó páros.

Igazából nagyon szórakoztató könyv, nem veszi magát komolyan és a főhősök világról alkotott képe reális. Garrett sikeres egyetemista srácként mindent megkaphat, természetesen el is vesz mindent. Hozzászokott a rajongó nőkhöz, csapongó életmódjához, erre jön egy Hannah szerű lány, traumát megélve fél mindentől. Totál zizinek tartja a csajt.

Hannah tipikus jó kislány, aki csalódott már életében és átélt egy traumát életében, s ez sötét foltként kíséri élete minden pontján. Tart az emberektől, fél véleményt kifejteni, egy viszont tuti, gyűlöli a beképzelt, buta sport csávókat, akik mihasznák.

Nem instant szerelem történet, határozottan nem szeretik eleinte egymást, sőt hosszú ideig kapcsolatuk semleges területen mozog. Hannah apránként ismeri meg a srácot és jön rá, nem is olyan buta, mint elképzelte, ráadásul úgy tűnik segíthet neki céljainak elérésében. Igazi barátság alakul ki közöttük, amikor bírod a másikat, mégsem vagy féltékeny, ebből alakul ki valami több. Sztori végig viszi a fázisokat, kettős szempont miatt mi is olvashatjuk mind a két fél véleményét.

Bírtam a karaktereket, hiába gondolnánk elsőre Garrett leírásából egy sztereotíp pasi karakterre, nem az. Jobban megismerve bájos srác, neki sem teljesen jó a családi viszonya és minél jobban közel kerül az olvasóhoz, úgy változik sokkal emberibbé személye.

Hannah hasonlóan tipikus traumát megélt személyt fest le. Viszont legtöbb karakterrel ellentétben, benne ott a küzdeni akarás. Elismeri a történteket, belátja orvosra volt szüksége és képes folytatni életét, próbálva küzdeni árnyaival. Ellentétben a legtöbb női karakterrel, aki ilyen szituációban volt, Hannah nem agonizál a történteken, megtörtént és változtatni nem lehet, jelen dolgai jobban aggasztják. Garrett barátsága hatalmasat javít önbizalmán, javítva a lány világmeglátásán. Szerintem kettőjük párosa kölcsönösen pozitívan hat a másikra, egyikben ez a tulajdonság túl sok, másikban kevés és fordítva.

Karakterfejlődésen kívül a sztori menete, váltott nézetek leírása, karakterek jelleme szembetűnő. legelsőre talán apróságnak tűnhetnek ezek, ám sokat javítanak a történeten és bájossá teszik a sztorit és emberibbé. Két főhősnek nincs mély depressziója, humoruk sziporkázik és civakodásaik megmosolyogtatóak.

Igazán tetszett a könyv, nekem bájosnak, cukinak tűnik a történet. Ha valaki jó kedvre szeretne derülni, mosolyogni mások bukdácsolásain, akkor szívesen ajánlom a könyvet!

Az egyetem és környéke

A könyv legtöbb jelenete bizonyos Briar Egyetemen játszódik, valójában ez egy kitalált helyszín, nem létezik ilyen egyetem a megyében. A könyvből kiderül, hogy az egyetem fociról és hokiról híres, valamint a sportok mellett humán tárgyakat is lehet tanulni.
Hol is van helyileg? A Briar Egyetem öt mérföldre (8 km :D ) található Hastingstól, ami Massachusets egyik kis városa, nem messze fekszik Bostontól.

Külföldi egyetem és én

Eleinte megijedek az egyetemista könyvektől, igazából legtöbb külföldi országban élmény egyetemistának lenni és picit elrepít minket is ebbe a világba. Ha még ne jártatok más ország egyetemén, elárulom össze sem hasonlítható a legtöbb itthoni koleszos élettel.
Visszaemlékezve külföldi egyetemi évemre, konkrétan a mi campusunk egy hazai nagyvároséval vetekedett. 38 000 diák és a tanárok egy területen összezárva, minden kapunál rendőrök őrködtek, területen pedig koleszok és besorolások voltak. Például én nem tartózkodhattam éjjel másik kolesz csoport területén és este 10-ig vissza kellett érnem a mienkbe, viszont ott egész éjjel szórakoztathattuk egymást. Mi részünkön közel 4 ezren laktunk. Suli épületek kezdődtek a koleszunk mellett, de voltak még kis tavak, éttermek, sportpályák, sport csarnok, kórház, uszoda, több millió könyves könyvtár. Egyszóval minden volt a campuson, de az első rendes bolt a koleszom épületétől 2 km-re volt, ahova mindennap kijártunk.
Gondoljatok bele, egy majdnem egykorú diákokból álló város, milyen lenne? :D Kész élmény.
Remélem egy picit segítettem jobban átéreztetni a campus élményt. :)

Mit ajánlok a Deal - Üzlet mellé?

Igazából tipikusan ez a könyv, ami ha tetszett nektek, nagyon szívesen tudok mellé még ajánlani könyveket. :)

R. S. Grey: Scoring Wilder - Testcsel
J. Sterling: The Perfect Game - Hibátlan játék
Jaci Burton: Tökéletes játék


Nyereményjáték:

A The Deal - Az üzlet kötet egyik főszereplője Garrett, aki profi hokijátékos és egész életét a jégkorong határozta meg. Hazánkban, ha nem is a legnépszerűbb sportok közé sorolható a jégkorong, de bizony nekünk is vannak szép eredményeink.
Vajon mennyire ismeritek a hazai válogatottat?
Minden állomáson egy képet találtok és a játékos jelenlegi klubjának a nevét, ezek alapján kell megtalálnotok melyik játékost látjátok és beírni a Rafflecopter megfelelő dobozába.
(Képek forrása: http://www.jegkorongblog.hu )

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Amit tudni kell róla a beazonosításhoz: csatár, Fehérvár AV 19


Állomáslista: 
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése