Ads

Elizabeth Camden: Túl az álmokon

A General Press kiadó jóvoltából megjelent Elizabeth Camden legújabb könyve a Túl az álmokon. Anna és Luke története igazán elbűvöli olvasóját, ha szeretnétek jobban megismerni őket, gyertek és kövessétek ti is a három állomásos turnét és játszatok velünk!


Elizabeth Camden


Túl az álmokon


Kiadó: General Press
Műfaj: Romantikus
Megjelenés ideje: 2016
Oldalszám: 320 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
Anna O'Brien térképtárosként-könyvtárosként csendesen, magányosan éli mindennapjait, de roppant büszke arra, hogy az illusztris Kongresszusi Könyvtárban dolgozhat, és nagyon érti a dolgát. A feladatai végzése közben a kezébe akad egy hibás haditengerészeti irat, amely egy hajó eltűnéséről ad számot. Arról a hajóról, amelyen egykor az édesapja is utazott... Elhatározza, hogy mindenáron javíttatja a hibát, de bárhogy is próbál érvényt szerezni a kérésének, rendre falakba ütközik. Sőt meg is fenyegetik. Szégyenlősségét levetkőzve úgy dönt, az egyik befolyásos kongresszusi képviselő segítségét kéri.
Luke Callahan az egyik legbefolyásosabb és legtehetségesebb politikus a képviselőházban, ám forrófejűsége miatt egyik napról a másikra kegyvesztetté válik. Mindenáron tönkre akarja tenni az ellene tevékenykedő házelnököt, ezért Anna segítségét kéri, hogy minél több információt gyűjthessen össze a férfiról.

A két fiatal együtt igyekszik felvenni a harcot az őket fenyegető erőkkel szemben, és kisvártatva kiderül: több bennük a közös vonás, mint ahogy azt kezdetben hitték. Ámor nyila megsebzi a szívüket, de maguk sem tudhatják, hogy múltbéli sérelmeik, illetve a titok, amelyet megfejteni kívánnak, engedi-e beteljesülni az álmaikat...


Korábban már olvastam az írónő másik könyvét, az Álmok tengerét és nagyon tetszett az a könyve. Könnyed, romantikus, mégsem az a túl elvadult vad romantika, hanem a kellemes, klasszikus romantika keretein belül marad. Egy másik könyve, amit olvastam tőle, vallásos főhősnő találkozik az ateista urasággal, ami nagyon kedves kis mese volt és számos vallásos misztikumot vitte bele. Kíváncsi voltam erre a könyvére, ismét át tudom e élni a Camden féle misztikumot, azt a bájos világot vetíti itt is, ahogyan többi könyvében? 


Nem kellett csalódnom, igazi visszafogott, kedves történetet kapunk. Senkit nem fűt a fékeveszett vágy, úriemberekként viselkedik mindenki és ismét átjárt a Camden féle varázslat. Nem tudom más hogyan van vele, de az ő stílusa kifejezetten le tud nyugtatni. Itt a főhősök nem vetkőztetik szemmel a másikat, sőt eleinte kifejezetten gyűlölik egymást, utána tabu Anna számára Luke, eleinte más nézeteket vallanak, tehát nem egy megláttam és szerelmes lettem típusú regény. 

Elsőre nyugodt, higgadt hangvételű történetnek tűnik, Camden viszont mindig belecsempészi az izgalmat, itt egy hosszú évek óta elsüllyedt hajó után nyomoz Anna, ám minduntalan a haditengerészet falaiba ütközik. Egyetlen aduásza Luke lehet, képviselőként az ő ereje sokkal hatalmasabb és messzebbre nyúló, mint a könyvtáros lányé. 

Kettőjük kapcsolata munkatársi, ebből lassan kialakul egy plátói szerelem, aminek szépsége, hogy a másikat csak távolról lehet csodálni. Luke tiszta és erkölcsös életet él, küzd otthonáért, családjáért, de legfőképpen makulátlan nevének megőrzésére törekszik. Habár testvérei mindent megtesznek, amivel családját szó érheti, Luke próbál testvéreihez lojális maradni. Leginkább tanítani akarja őket, úgy véli, ha a hibáik miatt elszenvednek következményeket, kilábalhatnak problémáikból. Sajnos nem minden Luke elképzelése szerint történik. Meg kell tanulnia elengedni és másokat beavatkozás nélkül megsegíteni. 

Anna kedves térképtáros és könyvtáros, naphosszat bújja a térképeket és válaszokat akar édesapja halálára. Kedves teremtés, hiányzik belőle a rosszindulat, meglátja a jót, mindenhová magával hordozza a fényt. Visszafogott, szelíd lány, akit nem nyűgözött le Luke kinézete vagy nyájas viselkedése. Munka kapcsolatuk közben kénytelen rájönni mennyire félreismerte a férfit, akinek szíve komoly súlyokat hordoz és valójában egy nagyon kedves ember, csak az indulatait kezeli nehezen. 

Egyszóval ez a könyv nem a tipikus vágyakozástól elcsigázott, minden tekintetben szerelmes főhősök könyve. Camden foglalkozik a két főhős lelkivilágával, karakterei realisztikusak és a szépirodalom síkjain mozognak. Ha Anna nem látná Luke hirtelen jellemének drasztikus változását, hajlandó lenne végleg elhagyni a férfit, mert nem merné vállalni a kockázatot, hogy egy agresszív ember mellett élje le életét. 

A történet igazi szépsége a finom viselkedési formákon, karakterek kidolgozottságán és a két főhős közötti szerelem apránként fellángolásában áll. Bármilyen korosztálynak bátran ajánlható, végig megmarad a szépirodalmi romantika keretein belül. 
Egyszóval tudnám leírni, varázslatos egy történet, tele szeretettel és fájdalommal.

Milyen ruhákat hordhattak a könyvben?

Anna térképtáros és könyvtárosként nem hordhatott hivalkodó ruhákat, sokkal inkább visszafogott és szolíd viseletet tudok rajta elképzelni. Viszont a munkahelye miatt muszáj volt elegánsnak lennie, ezért semmiképpen nem néhány évvel korábbi stílust választanék hozzá. A könyv 1898 előtt játszódik, tehát a 85-90 közötti stílust vehetem alapul.


Luke politikus, nyilván a friss divat szerint és elegánsan öltözködve jár-kel a nagyvilágban. Rajta az éppen aktuális méretre szabott divatos öltönyt tudom elképzelni. Találtam jó példákat rá, máris mutatom. :)
Nyereményjáték:

Anna térképészként dolgozik a Kongresszusi Könyvtárban, imádja munkáját és lenyűgözik őt a könyvek és térképek világa. Mi más lenne jobb játék, mint könyvtárakat keresni?
Minden állomáson találtok egy híres könyvtárat, továbbá a helyet, ahol megtalálható, majd ezek alapján ki kell találnotok, melyik könyvtárat látjátok a képen és nincs más teendőtök, mint a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a helyes megfejtést.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Hol található? - SvájcÁllomáslista:
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése