Ads

Melissa Landers: Összefonódva

Hamarosan megjelenik a Maxim kiadó gondozásában az Elidegenítve trilógia záró kötete, az Összefonódva. Kíváncsi vagy hogyan alakul Cara és Aelyx története és végül legyőz szerelmük minden határt?
Gyertek, tartsatok velünk a hat állomásos turnénkra, ha játszotok, tiétek lehet a könyv egyik példánya!

Melissa Landers


Összefonódva


(Alienated 3.)
Kiadó: Maxim kiadó
Műfaj: YA
Megjelenés ideje: 2014
Fordította: Béresi Csilla
Oldalszám: 320
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
Miután megmentették a világaik közötti szövetséget, Cara és Aelyx végre egy kis nyugalomhoz jutottak. A kis szigeten napokat tölthetnek azzal, hogy kagylókat gyűjtenek a parton, és éjszakákat egymás karjában. Azonban ez az idilli állapot nem tart túl sokáig…
Az egyezség, amelyet a Föld és a L’eihr kötött, olyan ősi erőket keltett életre, amelyek pusztulással fenyegetnek. Az Aribol, a titokzatos őrök, akik a csillagközi béke fenntartásáért felelősek, megfenyegetik a galaxist, és mindennek okaként a szövetségre hivatkoznak. Megparancsolják, hogy egy hónapon belül mindenkinek vissza kell térnie a saját bolygójára a saját világa fajtársaihoz, nem lehet keveredni, vagy a kipusztulás lesz mindkét világ végzete.

Ketyeg az óra, Aelyx és Cara pedig csapatot toboroz a Földön, és megpróbálják megoldani a rejtélyt: kik az Aribol tagjai, mit akarnak, és mi az igazi oka annak, hogy a két bolygó szövetsége ennyire feldühítette őket. Ahogy a feszültség tetőfokára hág, Aelyxnek és Carának keményebben kell harcolnia, mint valaha. Nemcsak a kettejük jövőjéért, hanem világaik megmentéséért.

Nekem tetszett ez a sorozat és marhára kíváncsi voltam a nagy konklúzió és lezárásra. Hallottam híreket arról, hogy eredetileg két kötetre szerződtették le az írónőt, végül trilógia lett, no ez nem is számít a történet szempontjából, sokkal inkább mit kaptam? Milyen egy trilógia harmadik része, ha kettőre lett tervezve?

Elsőként ami szembetűnő, főhőseink felnőttek, kiröppentek a suliból és munkába álltak. Tehát sejthető, hogy az eddigi kemény YA vonalnak vége szakad, bár így lenne ötösöm, valóban megszaporodtak a forróbb jelenetek. Másfelől, a főhősök gondolkodásán is érezhetőbb a változás és Melissa Landers érzékelteti ezeket. Előző két kötetből a fontosabb dolgokat beleszúrja, ha elfelejtenénk valamit, gyorsan eszünkbe jusson, viszont finoman teszi figyelembe véve hősies újraolvasóit, nem szájbarágósan fogalmazza meg.

Főhőseink végre a könyv nagy részében együtt lehetnek! Ha nem is nevezném békének, paradicsomnak és teljes tökéletességnek, de végre nem kell attól félniük ki nyit rájuk, jön be és nem kapnak e büntit, szóval szabadon szerethetik egymást és nagyon cukik ám. Néha ellentéteik adódnak, máshogyan vélekednek, ezt leboxolják és máris minden szép ismét.

Egyszóval ezen a kapcsolati téren nagyot fejlődött a sztori, valamint tetszik benne ez az évenkénti lépegetés, kissé reálisabbnak érzem tőle  az egész történetet.

A gyönyörű paradicsomi idilnek a tökéletesre tenyésztett rasszista Aribol faj vet véget. Nekik fixa ideáljuk, mindenki húzzon haza a saját bolygójára, mind a két faj maradjon tiszta, különben megöli őket. Noormális?
Vicces, mert az Aribol szóra szinesztéziám van, minden alkalommal, ha rá gondolok vagy kimondom, kellemesen összefut a nyál a számban és jólesik kimondani. Tök vicces. Pedig egy rohadtul fajgyűlölő fajta. :D – Aribol, Aribol, Aribol
Visszakanyarodva. Hőseinknek napjaik vannak hátra, hogy megakadályozzák az Aribolok támadását és ha még csak Cara meg Aelyx lenne bajban, kitalálhatnának valami álcát, azonban az évek alatt egyre több keveredett pár jött létre, sajnos emiatt nagyobb a baj.

Előző kötetekből megismert szereplőinket ismét láthatjuk, mint Elle, aki Aelyx testvére, vagy Troy, aki meg Cara tesója. Megint hozzák formájukat, kedvelhető karakterek, akik szükséges mellékszereplők. Nem rondítanak bele a főhősök életébe, mégis erős támaszt nyújtanak életükben. Őket bírtam.

A történet az előzőektől kissé külön áll, kolónián élnek külön Caráék, felnőttek és az Aribolok megjelenése újabb történet felé repíti az olvasókat. Ezeken felül pluszt ad az első két részhez, mert láthatjuk főhőseinkkel mi történik, hogyan alakítják életüket és bepillanthatunk hétköznapjaikba, ergo azt kaptam meg, amit már a másodikban szerettem volna. Nem csalódtam a könyvben, talán néhol sok volt az Aribolok logikájából, ezt leszámítva élvezetes, könnyed olvasmány. Mindenképpen szükségét érzem a második kötet után és legjobb ötlete volt az írónőnek, amikor megírta az Összefonódvát.

Az egész könyvet tekintve olvasmányos, izgalmas és eseménydús. Nem panaszkodok rá, megkaptam amit egy könyvtől, trilógia lezáró részétől várhatok. Maradt néhány kiskapu, ha az írónő folytatná, ám ha így hagyja, az sem zavaró. Egyébként második kötet után mindenkinek ajánlom elolvasásra, sőt én javaslom, valakinek esetleg van rá ideje, első kötettől olvassa végig az egész történetet, mert úgy fog igazán kijönni a történet teljes átmenete.

Nyereményjáték:

Főhőseink már ismerik az űrutazást és felkészültek mindenre.
Mostani játékunkban híres, kultikus sci-fi filmsorozatokat és sorozatokat keresünk, amiket a többség ismer. Képeken a hozzájuk tartozó emblematikus űrhajó, tárgy vagy lényt látjátok és ezek alapján kell kitalálni, mit láttok a képen. Elég a főcím, nem kell a film részének pontos megnevezése.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
Állomáslista:

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése