Ads

Elizabeth Hoyt: A sötétség hercege

A General Press kiadó jóvoltából megjelent néhány hete Elizabeth Hoyt méltán kedvelt sorozatának, a Maiden Lane következő része a Sötétség hercege.
Maximus és Artemis múltja tele van szenvedéssel, megtanultak erősnek látszani a nagyvilág szeme előtt, de legbelül mind a ketten sérülékenyek. Vajon Maximus felül tud kerekedni büszkeségén és jó feleséget választani? - Kövessétek a turné állomásait és többet megtudhattok a főszereplőkről.

Elizabeth Hoyt


Sötétség hercege


(Maiden Lane 6.)
Kiadó: General Press
Besorolás/műfaj: történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2016.
Fordította: Nagy Nikoletta
Oldalszám: 320 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
Maximus Batten tizennégy évesen válik Wakefield hercegévé, miután szüleit egy rablás során kegyetlenül meggyilkolják. A férfi azóta járja St. Giles utcáit, és harcol a bűn ellen; reménykedve, hogy egyszer bosszút állhat. Egy sötét éjjel két hölgy segítségére siet, kimenekítve őket az erőszakoskodók karmai közül, amikor elkapja az egyik nő bátor, meg nem alkuvó pillantását. Mi lakozhat a szelíd vonások, az egyszerű, barna ruha mögött, ha a nő tekintete ennyire beszédesen erőt sugárzó?
Artemis Greaves úgy érzi, a sorsa gúzsba köti: társalkodónőként mosolyog, végszavaz, tfrafiámogat és segít, de rendre csak a második, a harmadik vagy a leghátsó sorból. Mindig a társadalmi elvárásoknak megfelelően. Mindennek ellenére Artemis független nő, aki képes magához édesgetni egy herceg kutyáit; hölgyhöz nem illő módon, cipőit levetve hajnali sétát tenni a herceg birtokán... és megzsarolni a férfit. Egy herceget, a St. Giles-i kísértetet. Egy dologgal azonban nem számol, hogy a köztük fellobbanó szenvedély fenekestül felforgathatja mindkettejük életét...

Elizabeth Hoyt könyve két olyan ember szerelméről szól, akiknek gyerekkoruk óta óriási felelősség nyomja a vállát; óvatosak, valódi arcukat harcos természetük mögé rejtik. Képesek-e arra, hogy az álarcukat levetve megmutassák a másiknak valódi lényüket, kivívva ezzel a maguk és egymás boldogságát?

Imádom Elizabeth Hoyt könyveit, számos sorozatát és történetét olvastam, ráadásul ezzel a sorozatával már a 9. kötetnél járok. Legviccesebb az egészben, hogy úgy hittem én ezt a könyvet már olvastam, csak a 7. kötetben akadtam meg, mintha kimaradt voltna valami, de nem izgatott túlzottan. Most ráeszméltem mi maradt ki, a 6. kötet és Artemis története.

Nem ajánlom az előreolvasást, mert nem tudtam túlzottan meglepődni visszamenőleg a könyvön. Elmaradt az első olvasás meglepetésszerű, érzelmes varázsa. Most dühös vagyok magamra. :D

Történetileg tipikus Hoytot kapunk. Két főhős között erős vonzás alakul ki, háttérben pedig ott motoszkál a szövevényes összekötés. St. Giles-i kísértetről már olvastunk, de nem tudtunk meg mindent, Maximusszal visszatérünk ismét ehhez a szálhoz és még több információt ismerhetünk meg.


Artemis ikertestvére, Apolló a Bedlamban ül három barátja meggyilkolásáért, emiatt a Artemis társalkodónőként kénytelen élni tökéletes unokatestvére árnyékában. Penelope éterien szép és szépségével tisztában van, ahogyan azzal is, hogy bárkit ujja köré csavarhat, ha van elég pénze. 

Maximus feleséget akar találni, lehetőleg rangjának megfelelően, így választása a csodaszép Penelopéra esik. Egyetlen dolog vonja el figyelmét, egy váratlan dolog - Penelope társalkodónője hihetetlen intelligens modorral és lenyűgöző bátorságággal rendelkezik s egyből belopja magát a férfi szívébe. Hamar barátságot kötnek, két dolog mégis árnyékot vet csírázó barátságukra. Penelope és a barátságuk lassú szerelemmé formálódása.

Karakterileg helyes könyv, Artemis igazi bátor, feleselő lány, hozzá szokott a szókimondáshoz, ami szívén az a száján. Maximus értékeli ezt a tehetségét, legtöbben vagyona miatt teszik neki a szépet és a sok álnok szó mögött már maga sem bízik senkiben. Igazi megváltás számára a lány megjelenése. Sivár hétköznapjaiba színt visz, reményt gyújt elveszett lelkében. 
Artemis bátor, erős lány, olykor mégis esendő. Legtöbbször próbál az illemnek megfelelően viselkedni, Maximus mellett sokszor képtelen fenntartani ezt a látszatot. Olyan határait feszegeti a férfi, amik visszafogottságának utolsó pántait tartják. Utána kitör belőle minden, mint egy mérges s dühödt - Maximus szavaival élve - istennő.

A férfi mélyen bezárkózott saját kis világában. Szülei tragédiáját látva inkább kötelességnek véli a házasságot semmint valami romantikus egyezményt. Nem hitt a szerelemben, egyáltalán átélheti milyen másik emberi lényt igazán tisztelni és szeretni. Kizökkenti Artemis megjelenése sötét világából. Hiába szeretné, ha Penelope lenne a felesége, hiszen rangban és tartozkodó jellemével tökéletes lenne, egyre jobban eltávolodik a lánytól - kinek hiúsága nagyobb az Everesttől.

A háttérszál sem marad el, hiszen a St. Giles-i kísértet bosszút forral. Ráadásul meg is zsarolják...
Artemis minden szálat megmozgat ikertestvére kimenekítéséért, szerinte nem hibás, mi több nem elmebeteg, ahogy mindenki rányomta bélyegét. Apolló ártatlanságát mindenképpen be akarja bizonyítani, ám sajnos ez nem ennyire egyszerű. Aki a Bedlamba bekerült, csak koporsóban jöhet ki. 

A sorozatban vannak kedveltebb és kevésbé kedvelt részeim, ez a rész egyike a kedvenceimnek. Két főhős esetlen tapogatózása az érzelmek között legtöbbször humorrá változtatja a sztorit. Semelyik nem tudja mit keres, pusztán azzal van tisztában, nagyon kedvelei a másik személyt, de a miértet nem tudják mindig pontosan leírni. Persze mondják, mert a másik megmondja amit gondol, őszinte és ehhez hasonlók, ám valódi vonzalmat közöttük inkább különböző mégis hasonló szellemiségük váltja ki.

Összességében tetszett a könyv, nagyon aranyos és humoros a sztori. Ajánlom Hoyt rajongóknak és azoknak, akik egy kis könned történelmi romantikust olvasnának. Sorozatban az egyik kedvenc darabom, habár a kalózt senki nem győzheti le. :D 

Ha kíváncsiak vagytok, íme a Batten családfa, ha rákattintotok, az írónő honlapján megnézhetitek a házastársakat, de csak saját felelősségre, mert erősen spoileres. :)




Nyereményjáték:

Szeretitek Elizabeth Hoyt történeteit? Vajon mennyire ismeritek őket? Minden állomáson az írónő egyik magyarul megjelent könyvével kapcsolatban teszünk fel kérdést, némi keresgéléssel azok is rábukkanhatnak a válaszra, akik még nem olvastak mindent tőle. Kis segítséget adunk: keresgéljetek a fülszövegekben.
Játszatok velünk és tiétek lehet a könyv egyik példánya!

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Első kérdés: Hoyt egyik könyvében hatalmas vagyont örököl az úrnő és emiatt nem kell már megházasodnia, ám az intézője elbűvöli. Melyik Hoyt könyv szól erről a történeről?

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése