Ads

J. M. Darhower: Sempre - Mindörökké

A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg J.M. Darhower: Sempre - Mindörökké című regényét. A történet nem véletlenül kapta meg a Rázós könyvek besorolást, két fiatal próbál kiszabadulni a maffia árnyékából, élet - halál árán.  Négy  blogger véleményét olvashatod erről a világszerte óriási népszerűségnek örvendő könyvről, és esélyed lesz megnyerni a három nyereménykönyv egyikét, ha velünk tartasz a blogturné játékán.

J. M. Darhower


Sempre - Mindörökké


(Sempre 1.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Besorolás/műfaj: YA/NA 
Megjelenés ideje: 2016.
Fordította: Sándor Alexandra Valéria
Oldalszám: 592
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
Mindörökké tart majd, vagy pedig belepusztulnak?
Haven Antonelli és Carmine DeMarco igencsak eltérő körülmények között nevelkedett. Haven második generációs rabszolgaként elszigetelten élt a sivatag kellős közepén. Napjai kemény munkával teltek szörnyű bántalmazások között. Carmine gazdag maffiózó családba született, életét kiváltságok és kicsapongások határozták meg. Egy sorsfordulat mégis egymás közelébe sodorta őket. Titkok és hazugságok hálójában kell rájönniük, hogy noha látszólag különböznek, mégis több közös vonásuk van, mint bárki is hinné. A kaotikus, pénz és hatalom uralta világból Haven és Carmine is szabadulni szeretne, ám a születésük előtti események miatt a megsemmisülés fenyegeti őket.
A csalás és a gyilkosság egy létforma része, amiben semmit sem adnak ingyen. Főleg a szabadságot nem. De vajon milyen áldozatot kell hozniuk érte? Elmenekülhetnek a múltjuk elől? És főleg mit jelent szabadnak lenni?


Néhány éve első olvasásra elvarázsolt ez a könyv és megszerettem Darhower írásmódját. Nagyon meglepődtem és megörültem, amikor megtudtam itthon ki fogják adni az egyik kedvencemet tőle, valamiért nem gondoltam erre. Szeretem a történetet, karaktereket és azt a kötődést, hamuban és szenvedésben születő szeretetet, amit ez a könyv bemutat.

A Semprében elmosódnak a jó és rossz dolgok határai. Főhősök, Carmine és Haven a világ sötét és brutális világát ismeri meg, amiben egy emberélet kevesebbet ér mindennél. Érzik a cselekedetek súlyát, mégsem tudják milyen lenne helyesen reagálni, néha lehet közömbösnek tűnhetnek.

Főhősnő, Haven megismeri az élet sötét oldalán, először rabszolgasorba kényszerül, ütik-verik gyermekként s számára ez normális, semmit nem tud családjáról, egy napon Dr. Vincent Demarco, egyik maffiafőnök, kiemeli ebből a rabszolgaságból, habár nála is rabszolga marad, ezt a stigmát nem tudja leszedni magáról, viszont körülményeit tekintve jobb helyzetbe kerül. Vincent nem üti meg, habár lelkileg néha megfenyegeti, mégsem bántja komolyan a lányt. Carmine, Vincent fia megkedveli a lány, ahogyan cseperednek alakul ez másvalamivé, vajon a maffia vezér fiával, a poszt várományosával lehet jövője egy rabszolgának?

Könyv története számomra hihetetlen érdekes. Először is pszichológia szempontjából, hiszen Haven megélte a poklok szinte legrosszabb mélységeit, Vincentnél kezdi megtanulni mi az érzelem, mit jelent szeretni, mit jelent emberszámba venni valakit. Dominic és Carmine testvérpárosa szintén megmutat egy összetartást, eleinte Dominic mutatja meg kedves oldalát, ám lassacskán a tuskó és beképzelt Carmine-ról kiderül a macsó külső mögött egy összetört lélek ül és várja megszabadulását.

Forrás: pinterest
Karakterileg érdekes volt, hiszen belegondolva Haven életét bezárva töltötte és külvilágból igazán alig értett valamit. Számára minden ember csak valami lény, aki felette áll és parancsolhat. Ölelést, szeretetet nem ismerte, csak a lecsapó öklöt. Megtört, halk gyermek, aki belül lázadna és ordítana, ha tudna. 

Dominic kedvességével segít Havenen és az olvasó azt hihetné ő a lány igazi társa, viszont lelkileg nem érzem eléggé erősnek kettőjük számára.
A másik fiú, Carmine lázadó, benne van a szenvedély és elszántság, kellő energiával róla el tudom képzelni, hogy egy napon Havent megmentse, pont ezért gondoltam ideálisabbnak Haven számára.

A Sempre első felét lélektani utazáshoz jobban hasonlítanám. Számos dolog történik, mégis úgy éreztem a fő figyelmet Darhower az érzelmekre, megismerésre és az emberi lélekre fekteti. Második felében sokkal több akciót kap az olvasó. Sok kérdés felmerül olvasás közben, karakterekkel, előzményekkel kapcsolatban, de nem kell aggódni, az írónő gondoskodott arról, hogy mindenki megkapja amire vágyik.

Többször kérdezték mi van a könyvvel, mennyire cliffhangeres. Megnyugtatok mindenkit, nem vészes a cliffhanger, másik jó hírem a Sempre duológia, azaz két kötete van összesen. - Perpillanat nem tudok arról, hogy Darhower folytatni szeretné.

Rettentően szeretem ezt a könyvet. Tele van izgalmakkal, lebilincselő a történet, jók a karakterek és szívszaggatóan gyönyörű. 
Ha nem tudod mit olvass és vágysz valami különlegesre, akkor bátran ajánlom neked. Érzelmekben és akcióban nem lesz hiány, azt garantálom.
Többször írtam, ha tetszett a Killing Sarai - Megölni Sarait, Papírhattyú, szerintem ezt se hagyd ki, megéri. :)

Nyereményjáték

Négy állomás - Négy meghatározó dolog a történetből. Nincs más dolgotok, mint minden állomáson beírni a megadott kérdésre a választ a rafflecopter doboz megfelelő sorába! A képek segítenek!  Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Hogy hívják a nyáresti világító bogarakat?



Állomáslista
12.23 Insane Life
12.30 CBooks
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése