Ads

J. A. Redmerski: Killing Sarai - Megölni Sarait

r
A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent  J. A. Redmerski Killing Sarai - Megölni Sarait c. regénye, mely a Gyilkosok társaságában sorozat első kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere elmerült a mexikói drogbárók és bérgyilkosok világában, hogy bemutathassa nektek ezt az izgalmas és veszélyes helyzetekkel teli történetet.
Tartsatok velünk, ismerjétek meg A soha határa szerzőjének új oldalát, és vigyétek haza a regény egy példányát.


J. A. Redmerski


Killing Sarai - Megölni Sarait


Kiadó: Könyvmolyképző
Besorolás/műfaj: felnőtt
Megjelenés ideje: 2016.
Fordította: Szujer Orsolya
Oldalszám: 360
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
ÚJ történet A Soha határa szerzőjétől!
"Más. Kicsavart. Letehetetlen. Izgalmas."  – Szinna, moly.hu
Megérkezett J. A. Redmerskinek, a New York Times, a USA Today és a Wall Street Journal bestseller szerzőjének új bűnügyi sorozata, a Gyilkosok társaságában első kötete. A Megölni Sarait fordulatos, izgalmas, veszélyes helyzetekkel és a határokat feszegető főhősökkel teli regény.
Sarai mindössze tizennégy éves volt, amikor édesanyja kiszakította az általa ismert világból, hogy attól kezdve egy kegyetlen drogbáró mellett éljen Mexikóban. Idővel a lány elfelejtette, milyen a normális élet, ám sosem adta fel a reményt, hogy egy napon elszökhet a telepről, ahol az elmúlt kilenc évben fogva tartották.
Victor hidegvérű bérgyilkos, aki Saraihoz hasonlóan, kiskora óta mással sem találkozik, csak halállal és erőszakkal. Mikor a telepre érkezik, Sarai meglátja a férfiban a lehetőséget a szökésre. Ám a dolgok nem a terve szerint alakulnak, és a lány egyik veszélyes férfi karmai közül a másik szorításába kerül.
Menekülés közben Victor egyre kevésbé hallgat az ösztöneire, és úgy dönt, segít Sarainak. Ahogy közelebb kerülnek egymáshoz, Victor azon kapja magát, hogy bármire képes azért, hogy megóvja a lány életét, akár még a testvérével, Niklasszal való kapcsolatát is feláldozná, aki mostanra – csak úgy, mint mindenki – holtan akarja látni Sarait.
Ahogy Victor és Sarai lassan megtanulnak bízni egymásban, a köztük lévő különös vonzódás pedig erősödik. Ám lehet, hogy végül tapasztalata sem lesz elég, hogy megmentse a lányt, mivel az olyan hatással van a férfira, ami a saját halálához vezethet.
Merülj el az izgalmakkal és veszélyes helyzetekkel teli történetben!

Néhány éve mob-maffiás témára rákaptam, azaz olyan történetekre, ahol a maffia valamilyen szerepet játszik. Viszonylag sok könyvet olvastam a témában, vannak igazi gyöngyszemek, amelyek közül nemsokára néhánnyal még találkoztok turnék során. Killing Saraira két ok miatt figyeltem fel. Redmerskitől lenyűgözött a Soha határa, érzékeny pontom az a könyv, mikor megláttam a Killing Sarai-t egyből tudtam nekem olvasnom kell, mert egyik kedvenc írónőm kedvenc témakörömmel állt elő.

Forrás: pinterest
Nem a megszokott romantikus történet az egyszer biztos. Nem a fiú találkozik a lánnyal és minden szép, nincs találkozásukban semmi szép, mi több romantikusnak sem nevezném. Victor hidegvérű bérgyilkos, Sarai pedig naiv lány, aki a drog kartell vezetőjének szeretője, de meg akar szökni. Egyetlen út létezik számára, ami egyben biztos halál is lehetne, méghozzá Victor a bérgyilkos.

Könyv történetét nem nevezném szépnek, jobban illik rá a kegyetlen jelző. Viszont a sok kegyetlenkedés és sötétségben ott lapul a megváltás mindenki számára, Sarai számára menekülés, Victor számára valami új. Ő eddig nem ismerte az élet szép oldalát, saját élete az ölés és szükségletei kielégítése körül forgott, Sarai valami megmagyarázhatatlan anomália, szükségtelen rossz, akitől meg kell szabadulni. Kettőjük viszonya lassan alakul ki, s útjuk vérrel van kikenve. Senkiben nem bízhatnak, mert a maffia keze végeláthatatlan, Sarait vissza akarják szerezni, Victor pedig túl veszélyes. Egy ekkora téttel rendelkező futamot vajon ki nyer? A vezér csapatával, vagy a harcedzett bérgyilkos? Van esélyük egyáltalán túlélni?

Forrás: pinterest
Hasonlóan a Soha határa könyvhöz Redmerski itt is lassan építi ki történetét. Néhány könnyed szálat szinte művészi magasságokba tud repíteni, maffiás romantikából sokkal többet kihozni, mint várható lenne. Szépen megírt könyv, noha sok a vér, halál, de stílusában hű marad az írónő, tele van finom elemekkel, amitől szép irodalmibb hatást kelt az emberben.

Főhősök jelleme nem fekete vagy fehér. Sarai naiv, életből alig látott lány, csak azt tudja, neki menekülnie kell. Megfigyelve olvasó könnyen felfedezi érzelmi megnyilvánulásai tini színvonalán állnak, mivel nincs életében tapasztalata. Barátnőjén kívül leredukálták minden kapcsolatát, ismeri a maffiát és a kötelességből álló kontaktusokat. Nehezen látja át mikor mondhat valóban nemet és kell engednie elképzeléseiből.
Victor jóval reálisabban látja a világot, hiszen ő naponta embereket öl, ismeri őket és vannak távoli barátai. Ő távolságtartó, bizalma ingtag, szinte csak magában bízik. Ő másik szempontból szélsőséges karakter.

Olvasva a történetet tökéletesen megértjük a két főhős motivációját, félelmeit. Egyszerűen az ő életük kicsavart a normálishoz képest. Victor rájön a lány iránt többet érez és nélküle biztos halálra van ítélve Sarai, ekkor döbben rá talán ő maga is, van más lény is a világon, aki szenvedhet. Furcsa, olvasás közben bennem ez az érzés vetült fel. Ismeri Victor a szenvedést, pont ezért nem enged más közel és Sarai akaratlanul töri meg páncélját.

Történetileg pergős, mozgásban lévő dinamikus sztori, folyamatosan újabb helyszínre kell menekülniük, betekintünk a múltba és megértjük az egész sztorit. Soha határához hasonlóan folyamatosan úton vannak a szereplők, csak itt életük függ ettől. Karakterek hasonlóan megtörtek és világukat vesztettek, egymásban lelnek rá saját békéjükre. Ugyanazt a varázst éreztem itt is, mint másik könyveinél, emiatt bátran merem ajánlani a Megölni Sarai-t másoknak.

Habár még nem jelentek meg, de emellé a könyv mellé bátran ajánlom a Papírhattyút, Sempre – Mindörökkét, mert hasonló stílusúak. Ha tetszik ez vagy később bármelyik ezek közül, ne habozz, lecsúsznak hamar a többiek is.

Kis érdekességként az írónőtől kiderült Sarai nevének ejtése, ami nem Sza-Raj, ahogyan gondolnánk, hanem szu-rije, meghallgatva nagyon hasonlít a spanyol Surja szóra, ami igésen „felemelkediket” jelent.

Nyereményjáték:

Mostani játékunk során, állomásról állomásra Sarai bőrébe kell bújnotok, s vakon tapogatózva kideríteni, hol is vagytok.
Minden blogon láthattok egy vaktérképet, mely egy olyan országot ábrázol, ahol manapság is virágzik a drogkereskedelem. Nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyikre gondoltunk, s ha ez megvan, beírni a nevét a rafflecopter doboz megfelelő sorába.Állomáslista:
12/01 CBooks
12/03 Dreamworld
12/04 Insane Life

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése