Ads

Leylah Attar: The Paper Swan - Papírhattyú

A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelenik Leylah Attar megdöbbentően gyönyörű könyve a The Paper Swan - Papírhattyú. Nem egy hétköznapi romantikus könyv, tele gyűlölettel, bosszúvággyal, de a legsötétebb időkben két szív egymásra talál. Lehet nekik jövőjük? Mit tartogathat számukra a jövő? - Elúszhat minden, akár egy papírhattyú a víz tükrén.
Tartsatok velünk a nyolc állomásos turnén és megtudhattok többet a könyvről.


Leylah Attar


The Paper Swan - Papírhattyú


Kiadó: Könyvmolyképző kiadó
Besorolás/műfaj: felnőtt, dark
Megjelenés ideje: 2016
Fordította: Kamper Gergely
Oldalszám: 376 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
A szerelem nem halhat meg soha.

Azt mondják, 21 nap kell hozzá, hogy kialakuljon egy szokás. Ez hazugság! A lány 21 napig kitartott. A 22. napon pedig mindent megadott volna a halál nyugalmáért. Mert azon a bizonyos 22. napon rájött, hogy az ő megmenekülése a biztos halált jelenti vagy az apja, vagy a szerelme számára. A Papírhattyú komor, mégis szívet melengető szerelmi történet, tele nyersességgel, intrikával és feszültséggel.

Lenyűgöző mese szenvedélyről, veszteségről, megváltásról.

Hagyd hogy magával sodorjon!


Nem sokszor szoktam olvasás után azonnal értékelést írni, kivételesen muszáj volt. Ez a könyv… Imádom. Teljesen hatása alá kerített és olyan érzéseket keltett bennem, amit régen éreztem. Féltem tőle, fülszövegétől, elejétől és az egésztől, végül egy spoilermentes értékelés győzött meg, nem lesz a könyvvel semmi probléma. Vágjunk bele, kíváncsi vagyok rá. 



Megpróbálom én is ugyanúgy spoilermentesen átadni az érzéseimet, s ezt eléggé nehéz. Bevallom tartottam a fülszöveg alapján a könyvtől, nem olvasok karakter halálával végződő könyvet, csak rettentő ritkán. Szintén nem olvasok szerelmi háromszöges történetet, csak nagyon ritkán. A fülszöveg ezeket vetíti előre és nem, semmi köze a fülszövegben leírtaknak ehhez. Teljesen másról szól a fülszöveg, végén fogjátok megérteni előzőleg a fülszövegben leírtakat. Segítek azoknak, akik tartanak ezektől: mindenki túlél valahogyan. 

Forrás: Pinterest
Nem hazudok, ha azt mondom, ez a könyv a romantikus történetek egyik ritka szépen megformált gyöngyszeme. Kivételesen előbb ajánlom a könyvet: aki romantikarajongó és szereti a szépen megírt, érzelmekkel tarkított történetet, nehogy kihagyja, mert ritka nagy kincset veszít. 

Könyv eleje brutálisnak és kegyetlennek hat olvasói számára, emberrablásba cseppenünk bele, főhősnőt többször megüti, bántalmazza támadója és nem tudjuk miért. Lassan a főhősnő emlékei kezdik nyilvánvalóvá tenni mi a kapocs minden között. Damien minden cselekedetét keserűség vezeti és olyan sérelmek, amiről Skye semmit nem tud. Elsőre ő is csak egy mocskos gazembert lát, aki testileg, lelkileg csonkítja. Végül fény derül az igazságra, ami kegyetlenebb bármilyen bántalmazásnál. 

A könyv nem pár nap vagy hónap alatt játszódik, a könyv összeköti a múltat-jelent-jövőt, Skye sokat mesél múltjáról, visszaemlékezésben megismerjük Damien múltját, majd visszatérünk a jelenbe. Majd a jövőbe repülünk, összesen 23 évet ölel fel a Papírhattyú, aminek súlya végül elúszik, akár egy könnyű falevél. 

Karakterekről néhány szóban írnék most csak. Skye a gazdag elkényeztetett lány, márkás cuccokban, cukormázas élettel háta mögött. Mindene megvolt, élete tökéletes rózsaszín massza, egészen elrablásáig. 

Forrás: Pinterest
Élete hajszálon függ, felette Damien ítélkezik, a kegyetlen bérgyilkos, aki valamiért nem öli meg, nem erőszakolja meg, nem kér váltság díjat, ám helyette lelkileg és testileg kínozza, mégsem töri össze. Mi az indítéka? Miért pont Skye? Mi az, amiről a lány nem tud? 

Könyv története átmenet a durva és lágy között, a brutalitás, kegyelem és szeretet között. A történet bonyolult, elsőre nehéz megérteni az indítékot, szereplők helyzetét, míg szemünk elől a fátyol lassan elkezd felemelkedni és ráébredünk az igazságra. Történet eleje durva és brutális, végére pedig a legszebb romantikus történetté forrja ki magát. 

Ismételten mondom, nehogy megijedjetek a fülszövegtől, vérbeli romantikus könyv. Bírjátok ki és megértitek. 

Ajánlom minden romantikus lelkületű olvasónak, olvassátok el és kincsre találhattok. Egyik legszebb, legmeghatóbb történet idei olvasmányaim közül, Lebegéssel együtt egy rekeszbe helyezem őket. Azért említem a Lebegést, mert utoljára az váltotta ki ezeket az érzéseket belőlem, ott éreztem ugyanezt a keserűen gyönyörű romantikát. Csak ajánlom.

Milyen könyveket ajánlok mellé?

Napokban több hasonló jellegű könyv jelent meg és jelenik meg, ha tetszik nektek a Killing Sarai - Megölni Sarait, vagy a Sempre - Mindörökké, esetleg Captive in the Dark - Fogoly a sötétben témája, akkor mindenképpen érdemes ezt is elolvasnotok. :)

Nyereményjáték

Mostani nyereményjátékban nem lesz nehéz dolgotok. Minden állomáson találtok egy valamilyen szempontból nem hétköznapi romantikus történetből idézetet és ki kell találnotok honnan idézünk.
A Rafflecopter megfelelő dobozába író nevét és az idézett könyv címét kell beírnotok.
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Idézet:
"Néha azt kívánom, hogy bár egyszerre lennék Isten és Ádám, hogy kitéphessem bordámat, és megalkothassalak téged saját húsomból. Mondanám,hogy a szívemből alkotnálak meg, de azt neked adtam, amikor elhagytál."


Állomások:

1. Állomás - 12.09 Insane Life
2. Állomás - 12.10 Könyvvilág
3. Állomás - 12.11 Kristina blogja
4. Állomás - 12.12 Angelika blogja
5. Állomás - 12.13 Sorok között
6. Állomás - 12.14 Deszy könyvajánlója
7. Állomás - 12.15 Dreamworld
8. Állomás - 12.16 CBooks

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése