Ads

Debora Geary: Kóborló boszorkány


A modern boszorkányok, akik nem csak a négy elemet, de az internetet is manipulálják a mágiájukkal, visszatérnek!
És ezúttal igen nehéz fába vágják a fejszéjüket: Morgóval és bőven felveszi a versenyt Marcus, akit megkeserítettek a hosszú gyásszal töltött évek kínjai. Vajon van rá esély, hogy végre nyugalomra leljen? Lehetséges, hogy csak egy szeretetcsomag és a családja csipkelődő támogatása szükséges hozzá? Vajon akiket szeretünk, tényleg örökké velünk maradnak?

Tarts velünk november 14-től három állomásos turnénkon, és tudd meg a válaszokat! Ha ügyes vagy, a könyv három példányának egyikét is megnyerheted.

Debora Geary


Kóborló boszorkány


(Modern boszorkány 4.)
Kiadó: Maxim kiadó
Megjelenés ideje: 2017.
Fordította: Komáromy Rudolf
Oldalszám: 368
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
Marcus Buchanan különleges férfi: létezik egy köztes világ, amelybe különleges erők segítségével be tud lépni. Marcus egy asztrálutazó. Magányos agglegény, aki már régóta remeteéletet él fájdalmas múltja miatt. Még gyermek volt, amikor elvesztette az ikertestvérét, Evant.

Egy nap különös jóslatot kap: talál majd egy csecsemőt, akit Morgannek hívnak, és neki kell majd gondját viselni. A férfi nem hisz a jóslatban, de a végzetét senki sem kerülheti el… Marcus kétségbeesetten próbálja kikerülni ezt a feladatot, de Moira és a boszorkányok mindent megtesznek, hogy a férfi újra megnyissa a szívét, és megtalálja önmagát. És miközben Marcus próbál megküzdeni a mindennapok nehézségeivel, a kis Morgan különös képességeinek kordában tartása is kihívások elé állítja, hiszen a kislány is asztrálutazó. Hatalmas és különleges energiáinak megfejtése még a tapasztalt boszorkányokat is próbára teszi.

Vajon Marcus a fájdalmon át megtalálja az utat a szeretet és a gyógyulás felé? És a boszorkányközösség képes lesz kordában tartani az asztrálutazók erejét?Előző kötethez hasonlóan most sem én olvastam el a Modern boszorkány sorozat legújabb részét, hanem Andrea 
unokahúgom tollából született a bejegyzést. :)

Íme:

Szégyen, nem szégyen, meglepetésszerűen értesültem Toffytól a Modern boszorkány sorozat folyatásáról. Egy kis utánajárással sikerült kiderítenem, hogy ezzel a könyvvel még közel sincs vége, mivel az eredeti kiadásban kilenc kötet jelent meg. Így bőven maradt még utánpótlás a jó-boszorkányos könyvekből. :)

Ebben a kötetben visszatérünk Új-Skóciába, ugyanis most a legutóbbi könyvekből megismert zsémbes Marcus kerül a középpontba. Egy, a boszorkány közösség szemében igencsak gyanús médium hoz neki üzenetet rég elvesztett testvérétől, Evantól, miszerint rövid időn belül egy kisbaba érkezik hozzá, aki csakis az övé, az ő felelőssége. Természetesen Moira, a közösség bölcs „vezetője” az egyedüli, aki hisz az idegennek. Így mindent megtesz annak érdekében, hogy Evan kérésének érvényt szerezzen, és ennek megfelelően rávegyen egy mogorva agglegényt a pelenka cserére. A gond csak annyi, hogy a Morgan névre hallgató lila szemű kis hölgy ugyanazon képességgel rendelkezik, mint Evan. Azaz ő is asztrál utazó, így nagyon komoly veszélynek van kitéve. Mindez fájdalmas emlékeket idéz fel mind a boszorkány közösség tagjaiban, mind Marcusban, melyeknek hatására mindent megtesznek a kislány biztonsága érdekében.

Készítette: Eve Ventrue
A kötetben nagy hangsúlyt kap az elmúlás, a gyász, az elengedés témája és mindezek feldolgozása az érintettekben. E miatt időnként igencsak borús a történet hangulata, ám ez sem tartós, mert mint azt már megszokhattuk ettől a csapattól, mindig akad egy szereplő, aki egy kis vidámsággal fényt és megnyugvást hoz. Az ilyen mozzanatok közül az egyik kedvencem – és megmerem kockáztatni, hogy a könyv leendő olvasóinak többsége számára is az lesz – a tündér keresztapák szövetsége és az általuk összeállított Kisbabák komplett kézikönyve. Ebből megtudhatjuk, hogy „A vizes baba olyan síkos, mint az angolna.” és „Soha, de soha ne vizezd be a babát egy lapostányérnál nagyobb helyen, hacsak nincs leszíjazva. És még akkor is fokozott körültekintéssel járj el!”:D.

Persze felbukkannak még a korábbi kedvencek is. A csodagyerek Aervyn és anyukája, Nell, valamint Jamie nagybátyja is, immár gyakorlott apukaként. Illetve a korábbi kötetek „főhősei” is megmutatkoznak egy-egy epizód erejéig.

A történet főszála – ahogy az eddigi könyvekben is – igazán izgalmas és érdekes, ám sajnos itt is előfordulnak olyan jelentek, amiket olvasóként nem igazán tudtam a történethez kötni, helyenként indokolatlannak tűnt a jelenlétük. E miatt kissé következetlennek találtam néha az elbeszélést. És lehet, hogy most nekem volt olyan hangulatom, de olykor már túl negédesnek találtam a szöveget. Röviden: annak ellenére, hogy az írónőnek ez már a negyedik kötete még mindig igencsak kiforratlan volt számomra.

De mindezek nem vonnak le jelentősen a könyv élvezeti értékéből, így továbbra is tartom magam ahhoz, hogy ha kell egy kis kikapcs, akkor ne a Kitkatért nyúl (bár az még mindig nagyon jó dolog), hanem csapd fel ezt a sorozatot és merülj bele a boszorkányok imádni való világába!

Nyereményjáték


Mostani nyereményjátékunkban olyan apukáké a főszerep, akik frissen kerültek az apaszerepbe, és még nem feltétlenül megy nekik minden gördülékenyen. Minden állomáson megtalálod ilyen témájú filmek, tévésorozatok egy plakátdarabját (természetesen a címeket levágtuk), ezeknek a filmeknek a címét keressük. (Természetesen angolul is elfogadjuk őket.)

Ha megvan a cím, nincs más dolgod, mint beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Állomáslista:

11.14 - Insane Life
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése