Ads

Samantha Young: Jamaica Lane


Újabb könyvvel kápráztatja el a New Adult műfaj rajongóit Samantha Young. A kedvelt London Street és Dublin Street után most egy újabb szerelmi történet alakulásának drukkolhatunk, amiben a félénk Oliviát és a flörtölés nagymestéret Nate Sawyert ismerhetjük meg. A Blogturné Klub 8 bloggere mesél nektek a könyvről, és a turné végén nektek is lehetőségetek van megnyerni a 3 könyv példány egyikét. Tartsatok velünk és ismerjétek meg az új szerelmes párt, akiket nem lehet egy könnyen elfelejteni!

Samantha Young


Jamaica Lane


(Dublin Street 3.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Besorolás/műfaj: NA
Megjelenés ideje: 2017.
Fordította: Molnár Edit
Oldalszám: 504
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
A nagysikerű Dublin Street és London Road folytatása.
Barátkozó természete ellenére Olivia fájdalmasan bátortalan az ellenkező nemmel, még szólni sem meri a srácokhoz, akik bejönnek neki. De amikor Edinburgh-ba költözik, új életet kezdhet, és miután belezúg egy szexi egyetemistába, úgy dönt, ideje legyűrnie a félelmeit és megszerezni, amire vágyik.
Nate Sawyer igazi nagypályás, aki senki mellett nem hajlandó lehorgonyozni. A legjobb barátaihoz azonban a végletekig hűséges. Így amikor Olivia hozzá fordul a párkapcsolati nyűgjeivel, felajánlja, hogy bevezeti a lányt a flörtölés rejtelmeibe, és segít hogy szexuálisan is magabiztosabb legyen.
A csábítás trükkjeit bemutató baráti tanfolyam hamarosan elsöprően szenvedélyes románccá alakul. Nate múltja és elköteleződésre való alkalmatlansága azonban tönkreteszi a kapcsolatot, és Olivia egyedül marad. Vajon rájön Nate, hogy élete legnagyobb hibáját követte el, vagy örökre elveszíti a lányt?
A nagysikerű Dublin Street-sorozat újabb darabja, tele szenvedéllyel, erotikával és szerelemmel. Add át magad!

Samantha Young az egyik régi kedvenc írónőim közé tartozik, paranormális történetei után a Dublin Street üdítő felfrissülés volt nekem. London Streetet is szeretem, de nekem örök kedvenc az első kötet marad Bradennel. Ez a harmadik kötet más szempontból tetszett, mindjárt olvashatjátok miért.

Olivia fél a testi kontaktustól, első élménye nem győzte meg a szexualitás jó és később azon kapta magát idősnek érzi magát ahhoz, hogy ennyire kevés legyen a tudása. Inkább a menekülés boldog álmába temette magát, viszont most mégis tetszik neki valaki. Ki lenne a megfelelő személy, aki segíthet rajta és lehet elérné célját? 
Nate nőfaló hírében áll és nem mellékesen Olivia egyik legjobb barátja. Tökéletes gyakorló partnernek tűnik, barátok és érzelmek sincsenek. Ez mindaddig jó, amíg így is marad. Viszont mi van, ha az egyik vagy a másik többet érez? Mi lesz velük?

London Rodban ismerjük meg Natet, mint Cam legjobb barátja, már ekkor tudjuk falja a nőket és szereti élni az életét. Szabadabb a felfogása és úgy van egyszer él, mindenki ki kell az életben élvezni. Mindent mutat a külvilág felé, igazi extrovertált személyiség, mindent megtestesít amit le lehet róluk írni.

Ellentétben Nate-tel Olivia csendes és halk könyvtáros lány. Nem igazán vágyik arra, hogy pasizzon és számomra úgy tűnik nem is értékeli annyira a futó kalandokat, helyesebben érzelmekre építő lány lehet, hiába állítja valaha is ellentétét. Nem olyan régen költözött Skóciába édesapjával, habár egy idő már eltelt, azért a környezet még mindig új számára. 

A két karakter ellentétes szerepeket tölt be, Olivia a visszahúzódó, félénk kislány, ellentétben Nate-tel, aki ahogy írtam igazi party arc, kedvelik az emberek és ő is imádja őket. Talán ez a páros ha nem is tökéletes, de pont ezért úgy látom jól működik. Kiegészítik egymás tüzét, ami egyiknél parázs, azt másik képes felszítani. Az eleinte pusztán szexuális töltetű kapcsolatukból így alakul ki lassanként valami több, nem pusztán barátság és nem is csak testiségről szóló szeretet.

Történetileg igazán a két szereplő fejlődését emelném ki. Olivia félénkségének nagyon jót tesz Nate, hiszen mivel lehetne egy ilyen lányt felrázni, ha nem egy ilyen töltetű férfival. Ahogy alakul a történet Liv szerelméből, amit egy másik férfi iránt érez szép lassan csak egy emlékkép lesz. Rájön Natet jobban ismeri, ő tanította mindenre és ezáltal sokkal szorosabbá válik kettőjük kapcsolata.

Ez a könyv most nagyon elememben talált. Szerintem sokan éltek már át ilyen jellegű kapcsolatot, megértik a két főszereplő lelki motivációját. Az ember mindig barátaiban bízik meg legjobban, velük kötetlenül el tud beszélgetni s nem érzik úgy, hogy vissza kéne fogni magukat. Pont ezért ez a jellegű barátság extrákkal kapcsolat szerintem egy teljesen működő dolog és el tudom hinni Nate és Olivia történetét. Bármikor megtörténhetne, sőt meg is történik. Talán ez a része és az, hogy abszolút hozzám lelkileg közel állt a sztori győzött meg, hogy ezt a könyvet nekem találták ki és Samantha Young még mindig el tud varázsolni. 

Elvarázsolt a történet és félig én is szerelmes lettem. Nate és Olivia szép lassan belopta magát szívembe és a Dublin Street után, ami Braden miatt első helyen áll, azonban hozzáteszem a történetválasztás miatt talán megugorná a mércét, de Braden... :D Ezen a hatalmas problémák. :D - Szóval a karakterek szórakoztatóak, viccesek, rendkívül humoros jelenetekkel fűszerezve. Hiába emelem ki a barátság extrákkal történetet, ha mindez nem humoros közjátékokkal lenne teletűzdelve. 

Ajánlom mindenkinek, akik szeretik a kissé humorosabb töltetű kedves romantikus történeteket. Ha nem olvastad előző részeket, egyáltalán nem akadály, nyugodtan ugorj fejest Nate és olivia történetébe! :) 

Nyereményjáték

Samantha Young mindig egy-egy utca névhez kapcsolja történeteit. Ezúttal a  Jamaica Lane névre hallgató utcának lesz jelentősége a történet során, ám azt nem áruljuk el egyelőre, hogy pontosan micsoda. Viszont mi is ismerünk néhány híres utcát, amiben most a ti segítségeteket kérjük. Minden blogon találtok egy képet a világ egyik híres utcájáról, és egy mondatot, ami közelebb visz a megfejtéshez. A ti dolgotok csak annyi, hogy beírjátok, hogy melyik utca szerepel a képen, és máris megnyerhetitek a turné végén a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott 3 könyv egyikét.



Ennek az utcának a zebráján készült egy híres albumborító a Beatles együttesről. Sőt van egy ilyen című albumuk is.


Állomáslista:
11.24. Insane Life
11.26. Zakkant olvas
11.29. Betonka szerint a világ…
11.30. Kristina blogja
12.01. CBooks


SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése