Ads

Ilona Andrews: Magic Burns - Perzselő mágia


Ilona Andrews


Magic Burns - Perzselő mágia


(Kate Daniels 2.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Besorolás/műfaj: urban fantasy
Megjelenés ideje: 2017.
Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
Oldalszám: 360
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
Atlantában elszabadulnak az indulatok és felforrósodik a hangulat…
Kate Daniels zsoldosként a balul elsült mágiahasználat romjait takarítja el, ezért ha valaki, ő aztán pontosan tudja, hogy Atlantában úgy változik a paranormális energiahullám, mint az apály és a dagály. Azonban a hétévente egyszer jelentkező hatalmas mágiakitöréskor a varázsnak semmi sem szabhat határt. Amikor Kate-et felkérik, hogy szerezze vissza a Falka ellopott térképeit, hamar rá kell jönnie, hogy sokkal több forog kockán, mivel ez csak az első lépést két, az újjászületésben reménykedő istenség ádáz küzdelmében.
Ha Kate-nek nem sikerül elhárítania a véres összecsapást, az a város pusztulásához vezethet…

Még az első kötetet blogturné keretein belül olvastam el, viszont annyira megtetszett a sorozat, hogy ledaráltam az első 5 kötetet szemrebbenés nélkül. Igazából 5 résznél összefolynak a sorozat elemei és ilyenkor már csak azért olvasok újra, hogy ismét emlékezzek időrendben milyen jelenetek szerepeltek a könyvben. Hát a Pusztító mágia inkább olyan, azért olvasom újra, mert nagyon szeretem. :D

Kate karakterét legelső pillanattól fogva imádom. Nem hisztizik, nem hősszerelmes és találkozott a tökéletes álompasival, hanem megállapítja jól néz ki, megdöngetné, de maradjon ez így és megy tovább, úgyis talál valamit amit legyilkolhat. Egyszóval Kate igazán belevaló csaj. Imádom határozottsága miatt, néha nagy hülyeséget csinál és továbbra is imádom, mert tesz magasról rá ki mit gondol. Ő a rohadt Kate Daniels és álljanak félre, nem fog meghunyászkodni senki előtt. Ez a könyv mindig mosolyt csal a szám szélére, karakterileg pedig nagyon ott van, külön kiemelem Katet.

Forrás: Ilona Andrews lapja
Szokás szerint Kate megint belekeveredik valami olyanba, amibe nem kellene, természetesen teljesen véletlenül. Becsavarodott lények, nyilak, térképek, mágikus kitörés és minden van itt. Igazából rendkívül lenyűgöz Ilona Andrews történetvezetése, miközben humorosan és vidáman ír esetekről, nem kerüli el sosem az olvasó figyelmét, hogy a többi karakter mennyire veszélyes és mekkora veszélyben van éppen. Senki nem törhetetlen, mindenki képes elbukni és két humorosabb jelenet között mindig van idő ezt valahogy bemutatni az olvasónak. Szerintem rettentő jó húzás az írónőtől, így nem felejtem el, ezek nem valami mesebeli halhatatlan lények. 

Kate és Curran között kezd valami kialakulni. Első részben Kate félt Currantől, látta benne a tökéletes erős és védelmező férfit, ám a félelem is ott motoszkált. A perzselő mágiában is tart tőle, sőt magának kimondja fél Currentől, azonban az olvasó látja lassan Kate megbízik a férfiban, tudja nem fogja bántani még legrosszabb óráiban sem. Kissé amelyik kutya ugat, az nem harap érzésem volt, hiszen Curren is csattogtatja állkapcsát, megmutatja mennyire erős és bárkit megölne, mégis Kate átlát rajta és ezen a macho viselkedésén. Ő az alakváltók ura, ha ő nem erős, akkor mindenki átgázolna rajtuk, valahogy ez a viselkedés hozzá illik. 

Forrás: Pinterest
Nincs semmi hősromantika, igazából a könyv abszolút nem erre épül. Előtérben az éppen aktuális események vannak, halálesetek és néhány furcsa eset. Kate szívén viseli más kétségbeesett lények kérését, úgy érzem látja ki az esendő és segíteni akar lenni, ha nem annak születik, aminek nem ő is lehetne vezető. Ezt mi sem mutatja jobban, mint a többi különböző lény hozzáállása és ha jól megfigyeljük Curran is elismeri ezt a képességét.

Többi karakter szintén helytáll Kate mellett. Ghastec egyenesen egyik imádatom tárgya lesz. Imádom a képességeit és hatalmas fazon, gyakran nagyokat nevetek rajta. Rajta kívül Shaiman és Bran is hatalmasat alakít, nem tudom eldönteni kit kedvelek jobban. Kate nem szégyenlős bevallani magának, egyik sem rossz pasi. - Ezt így kell csinálni. :D Ha valami szép, akkor szép.

Amikor megkérdezik miért szeretem a könyvet vagy esetleg miért ajánlom, elsőre rávágom az erős karakterek, rendkívül lebilincselő története és a paranormális világban ritka, realisztikus érzést nyújtó szövegalkotás miatt. Nekem ez a sorozat olyan, hogy bármikor leveszem és boldogan olvasom újra, márpedig az ilyen könyvekből kevés van.

Ajánlom azoknak, akik szeretik az erős női főhősöket, nem akadnak ki némi kibelezéstől és henteléstől, no meg a vértől. Cserébe kapnak egy izgalmas nyomozós paranormális történetet nagyon sok színes karakterrel. Ha nem riadsz vissza ezektől, érdemes egy próbát tenni. ;) 

Nyereményjáték

Kate és társai ezúttal a kelta mitológia veszedelmes lényeivel szemben próbálják vért és verejtéket izzadva megvédeni Atlantát. Ebben a turnéban mi is hasonló küldetésre küldünk titeket, ám, ahhoz, hogy legyőzzétek a gonosz erőket, kicsit jobban meg kell ismerkedjetek a kelta mitológiák világával. Hat állomáson, hat ezzel kapcsolatos név/fogalom leírását találjátok, a ti feladatotok pedig, hogy megfejtsétek miről/kiről szól a leírás, és beírni a rafflecopter megfelelő sorába. 

Figyelem! A postázás kizárólag magyarországi címre történik. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.


Kelta isten vagy hős. A nagy istennő, CERIDWEN fia. Általában mindenhol Arthur király mellett harcolt. Bőrének sötétsége és csúnyasága jellemzi.



Állomáslista: 
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése