Ads

Karen Marie Moning - Álom és valóság (2)

Karen Marie Moning


Álom és valóság


(Tündérkrónikák 2.)

Kiadó:  Kelly
Besorolás: Felnőtt
Kategória: paranormál, misztikus, urban fantasy, tündér
Kiadás éve: 2010
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Magyar
Oldalszám: 302

Mivel idő közben kiolvastam az összes kötetet, így már máshogy látom néhány részében a könyvet, mint első olvasásra. Igyekszem ezek nélkül az információk nélkül megírni az értékeléseket sorban felépítve.
Ott folytatódik a történet ahol első kötet lezárult. Igazából mindegyik kötetet egyben is ki lehetne adni.

Mac élete kezd feje tetejére állni, ha eddig nem volt felfordulás, most második kötetben igazán kezd azzá változni. Sarkában lohol a rendőrség, Dereck O'Banion szaglászni kezd testvére eltűnése miatt, V'Lane-t és még Barrons-t sem ismeri eléggé, hogy bízhasson bennük, mégis külön-külön elvárnák tőle. Megjelenik Mac apja és egy új figura, csoport is kezd kirajzolódni, ez pedig Rowena figurája a többi sidhe-látókkal. 
Mac és Barrons folytatják útjukat különböző relikviák keresése irányában. Ahogy egyre mélyebbre ásnak, Mac számára így válik veszélyesebbé. 
Mac eltűnik V'lane jóvoltából egy hónapra. Elviszi tengerpartra italozni, mutat egy csábító illúziót Alináról. Ő pár röpke órának érzékeli. Mire hazatér Barrons sikeresen szétver mindent ami hozzá kapcsolódik - mivel egy hónapra tűnt el, nem pár órára. Barrons kikötözi Mac-et dühében és tetoválni próbálja jelével. (Később több értelmet kap ez a jelenet is.) Miután nem jön össze tetoválási kísérlete, inkább odaadja saját karperecét, amivel bárhol megtalálhatja. Később ennek vagyis Mac azt hiszi ennek köszönhetően szerencsés lesz, de... Nem. Kiláncolva... Bikiniben. Nem jut eszetekbe egy kép? :P Tssss...
Na jó, eltekintve ettől már itt a pakliban van a domináns alfa hím ténye, de többször a sorok közé van rejtve, hogy nem az emberi módszerekkel ért egyet.
Yo broooo'...
Mac végül ismét találkozik Malluce-al.  Most igazán sajnálja, hogy Barrons nem tetoválta, mert ezért fog meghalni. Tőle tudja meg, hogy tündér hús evése esetén erősödik az emberi test. Bukta. Nagy B-vel.
Mivel tiniként az Interjú a vámpírral nálunk annyira volt kultikus, hogy forgón ment kazettán, így Malluce megjelenésével szegény Lestat képe villant föl. ... Több szempont miatt is. Egyik, hogy stílusukban nagyon hasonlítottak. Mind a kettő elbűvölő cukros szirup, belül már korán sem igaz ez. Majd mikor rothadva visszatér, már egyértelműen Tom Cruise képét vette magára az én szememben. Ez az én hibám, de annyira belém égett Lestat képe. :)


Történet kezd beindulni. Első kötet jobbára  a prológus, de ez már kezd bedobni minket egyenesen a mély vízbe. Mégsem éreztem, hogy beindultam rá. Sokszor triviális hibák és csapdákba esnek. Egyik pillanatban egyetértenek, következőben mintha  meg sem beszélték volna, egymás torkának esnek. 
V'Lane esetében már itt sántít a története, több sebből vérzik. Ráadásul tipikusan arcba mászó. Első szabály, azokban sosem szabad bízni. Való életben sem.
Barrons lehet sok mindent eltitkol, vannak hibái, de férfi. Na. xD Akik nem akarnak arcunkba mászni, pasi létükre, azokban jobban meg lehet bízni. Nem éreztem benne ebben a kötetben semmi komoly negativitást, amiért aggódtam volna, hogy bármilyen szinten is áruló lenne. Sokszor utalásokat tesz magára, de Mac-nek eszébe sem jut átgondolni szavait.

Pozitív: Történet nagyon tetszik. Karakterek egy része jól ki van dolgozva.
Negatív: Mac karaktere rémesen tud idegesíteni butaságaival. Saját magát sem ismeri eléggé, de még a triviális dolgokban sem. Pedig egyértelmű elejétől kiben kéne bízni. Nekem adta a könyv magától is a megfejtéseket.
Kinek ajánlom: Aki szereti a dark fantasyt. Sok a szexuális töltet a könyvben, de eddig semmi komoly.


Pontozás:
Történet: 5/5
Leírás: 4/5
Karakterek: 
    Barrons: 4/5
    Mac: 4/5
Humor: 4/5 
Összesen: 4/5
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése