Ads

Karen Marie Moning - Rossz hold kelt fel (4.)

Karen Marie Moning


Rossz hold kelt fel


(Tündérkrónikák 4.)

Kiadó:  CorLeonis
Besorolás: Felnőtt
Kategória: paranormál, misztikus, urban fantasy, tündér
Kiadás éve: 2012
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Magyar
Oldalszám: 400

Molyos értékelés

Na itt szippantott be a könyv teljesen magába. Ebben mondtam, hogy megváltozott Mac és keltette fel annyira érdeklődésemet, hogy nem tudtam letenni.

Mac Pri-ya létből kijózanodva, egy egész hadászati garmadát meghazudtolva lehentel pár száz sötét tündért. Több kérdés megválaszolódik, nem, nem úgy ahogyan szeretnénk. Még több lesz.

Előző kötet végén Mac Pri-ya, azaz tündér ribanccá válik miután megerőszakolják. Kitörlik összes emlékét, gondolatát. Saját nevére sem emlékszik már. Egy üres test marad hátra, egyetlen gondolattal: szex. Dani megmenti harmadik napon a sötét tündérek kezei-karmai közül. Ezek után nem hajlandó enni, csak egyetlen dolog élteti: testét kielégítsék. 
Barrons itt megmutatja többet érez mint egy kerámia váza. Van neki is olyanja, hogy érzések. Muhahaha Helyesebben valójában ezt mindig tudtuk, ahogy az is nyilvánvaló, hogy Mac iránt nem teljesen közömbös. Kihozza Mac-et ebből az állapotból, visszakapva emlékeit. Noha, az ár amit fizetett akkor túl nagy volt neki. (Még örül majd ennek...) Mac mikor végre hónapok után tudatára ébred ki is, vissza emlékszik mindenre ami történt. Egy ágyban ücsörög meztelenül, néhány bilincs, kép, karácsonyfa társaságában. Tiszta idilli környezet. Helyesebben gazdagabb lett a tettek, mondatok emlékeivel is. Felöltözik abból amit talál, összeszedi Barrons fegyvereit és kilép pusztítás óta először az utcára.
Dublin halott. Mindenhol omladozó épületek. - Rákapcsol a MacTerminátorra és ölni kezdi amit talál.
Nah és innen kap nagyon nagy piros pontot Mac mert egész szépen össze szedte magát. Nem csak jelen helyzetéhez képest, de az egész könyv történetéhez viszonyítva. Rózsaszín habcsókból egy fekete bőrszerkós lányig jutottunk. Úgy érzem itt pörög be teljesen a történet. Eddig vegetáltunk, most viszont teljes gázra léptünk.
Mac emberi / nem emberi kérdése felvetül. Könyv eleje óta benne van a pakliban. *spoiler alert* Valójában máshogy kapja meg ezt a fajta "halhatatlanságot", szerény véleményem szerint a Sinsar Dubh mikor lemásolta magát, akkor nehogy ne adott volna neki örök létet. Komolyan. Ezt nem is értettem. Ez logikus lenne... *spoiler vége*
Barrons micsoda, azt még mindig nem tudjuk. Ismét sok rejtett utalás, sorok közötti válaszok. Ha figyelmesen olvassuk könyv elejét, még több válasz is van benne elrejtve.
Mac és Barrons közötti huzavona kezd idegeimen táncolni. Unalmassá vált számomra és teljesen felesleges szájtépéssé. Könyörgöm, csak egy picit szálljon magába, picit.
Danivel itt nem volt bajom, egészen meg tudtam kedvelni. Kicsit hiperaktív továbbra is. Többi sidhe-látoról ezt már nem mondhatom el. Igazán viszketett kezem mikor hozzájuk érünk. Irritálnak.
V'Lane-ről ne is beszéljünk. Rakétát kezébe, indít, majd föld körüli röppályára helyezés. Hjaj. Annyira nem is tudom. Igazából mindig mindent ígér, ennek ellenére teljesen inkompatibilis bármire is. Van. Létezik, levegőt vesz, ennyi.
Macet megzsarolják. Vajon ki? Na vajon ki. Na és tádádádá a tükrökben elveszik ennek a zsarolósdinak következményeképpen. Elejétől számítható, hogy ez is el fog jönni, de nem baj. Jó lett maga a jelenet. Világok között ugrál, ahol minduntalan más veszély leselkedik rá. Nem túl bizakodóan megnyomja azt a gombot, amit soha nem nyomhat meg, csak halálos veszély esetén. Nah a többit olvassátok el.
Könyv vége pedig igazi arctépős jelenet, hogy nehogy le tudd tenni a könyvet. :D Befejeztem és már folytattam is angolul.

Pozitív: Könyv története erős. Nagyon jól fel van építve. (Ezért kap 5 pontot.) Mac karaktere noha elvágta nálam magát sorozat végéig, de itt egészen sok piros pontot is adtam neki.
Negatív: Mac továbbra sem mutat bizalmat Barrons irányába. Mit kéne neki még csinálnia, hogy bizonyítson??? Oké, titkai vannak. Na és... Ha akarja úgy is ki fogja fejteni amit akar. - Szóval a falkaparászos, fejbeverős részeket leszámítva jó. :D
Kinek ajánlom: ...


Pontozás:
Történet: 5/5
Leírás: 4/5
Karakterek: 
    Barrons: 5/5
    Mac: 4/5
Humor: 5/5 
Összesen: 5/5
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése