Ads

Sylvia Day - Bared to You (1.)

Sylvia Day 


Bared to You


(Crossfire 1.)

Magyar címe: Hozzád kötve
Kiadó: Berkley Trade 
Besorolás: Felnőtt
Kategória: romantikus, erotikus
Kiadás éve: 2012
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Angol
Magyarul megjelent:  Ulpius - Hozzád kötve
Oldalszám: 352

Az első amit leszögeznék, hogy szerintem a "Szürke ötven árnyalatához" sem lehet hasonlítani. Sokkal jobban ki van dolgozva. Nem kell nagy történetet várni tőle, de mindenképpen a könyv megfogalmazása megnyerőbb. Főszereplő karaktereknek is helyén van az esze. Evának ha nem tetszik valami, nem jópofizik. Egyszerűen feláll, ott hagyja. Nem köntörfalazik, inkább kimondja amit gondol. Ennek a történetnek esetében igencsak előnyös. Sőt még azt is mondhattam, hogy Eva karaktere egészen megnyerő személyiség.
Igazából ezért a Szürke trilógia esetében az a 3 pont nagyon nagylelkű volt... Itt a 3 pontot kevésnek érzem. Viszont története ismét nem túl magasröptű. Más könyvvel szemben nem lenne fair, ha ugyan azt a pontot kapnák, kevesebb történetért na. Szerintem eléggé fontos egy könyv esetében, mégha erotikus töltetű is.

Eva nem egy szegény család gyermeke, nem panaszkodhat, hiszen ő maga is pénzzel rendelkezik. Saját maga szeretne életében lábra állni. Így kerül a Crossfire épület reklámcég részlegére. Persze a főnök azonnal elbűvöli, aki szintén kiszemeli magának. Eva esetében azt tudom mondani, hogy tényleg helyén van az agya, nincs vele semmi különösebb probléma. Meg sem próbál ügyet csinálni Gideon egyértelmű felkéréseiből. Amikre előbb-utóbb igent mond. Innentől elkezdődik folytonos huzavonájuk. 
Eva nem egyéjszakás kaland akar lenni, vagy valaki aki jó ágymelegítő. Gideon sem ezt szeretné, de mivel igazi kapcsolata nem volt, ezért ezt nehezen kezdi megszokni. Persze végül kiderül - lepődjünk meg - hányattatott fiatalkora volt. Eva sem panaszkodhat, neki is meg vannak a maga árnyai. 
Szóval ez a része tipikus alaptörténet. Megtépázott lelkű főszereplő, rossz multú másik szereplő és ezek egymásba szeretnek. Ebből kezdődik a bonyodalom.
Végül Gideon exe is megjelenik, akiről még néhány infót megtudhatunk.
Könyv esetében igen szerencsésnek véltem, hogy ez nem BDSM-nek volt beharangozva azért az egy mondatáért. Ráadásul nem is készülünk fel erre előre, így azt sem mondhatom nem azt kaptam amit vártam. 
Összességében kategóriájában nem lett rossz. Szerény véleményem szerint messze felülmúlja ebben a témában levő társát. Ha csak erotikus irodalmat venném figyelembe, akkor lehetne 4 pont is. 
Tipikus szappanopera, mézes cukros mázzal bekent világ gejj édes = néha sok.

Pozitív: Jobban tetszett mint a Fifty Shades trilógia, mert főhősünk nem primitív. Férfi karakter is egy fokkal jobb.
Negatív: Nincs különösebb története, a végén a BDSM-be iszonyú éles váltással ugranak, mintha kötelező lett volna Gideon számára. Semmi előzmény nincs... Miért kellett? Szerencsére, pár mondat után el is felejti az írónő, hogy ilyet írt volna. :D
Kinek ajánlom: Aki szereti az erotikus irodalmat.

Pontozás:
Történet: 2/5
Leírás: 4/5
Karakterek: 
    Eva Tramell: 4/5
    Gideon Cross: 3/5
Humor: 3/5 
Összesen: 3/5

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése