Ads

Blogturné: Morgan Rice - A hősök küldetése


Morgan Rice 


A hősök küldetése


(A varázsló gyűrűje  1.)

Kiadó: Maxim
Műfaj: Ifjúsági
Kategória: fantasy
Megjelenés ideje: 2013.11.29
Olvasott nyelv: Magyar
Fordította: Birhari György
Oldalszám: 300
ISBN: 9789632613550 (kartonált)
Varázslatos történet egy 14 éves, nem mindennapi fiú felnőtté válásáról, aki egy kis faluban él, valahol a Gyűrű Királyságának végvidékén. Thorgrin érzi, hogy más, mint a többiek, rejtélyes és érthetetlen erők lakoznak benne, különleges adottsága van és különös sorsra rendeltetett. Arról ábrándozik, hogy híres harcos lesz, a király lovagja, és megvédi hazáját a Szakadék túloldaláról támadó hordáktól. Amikor eléri a megfelelő kort, bár az apja megtiltja, hogy beálljon a király légiójába, ő nem engedelmeskedik: világgá megy, hogy eljusson a király udvarába, és elérje, hogy komolyan vegyék. Beleszeret a király lányába, de mire tiltott kapcsolatuk kibontakozna, fölfedezi, hogy hatalmas ellenségei vannak.
A varázsló gyűrűje című sorozat nyitókötete eposzi mese barátokról és szerelmekről, vetélytársakról és udvarlókról, lovagokról és különleges lényekről, cselszövésekről, politikai intrikákról, a felnőtté válásról, a szívfájdalomról, az álnokságról, a becsvágyról és az árulásról. Hogy Thor beteljesítse sorsát, csak becsület, barátság és egy kis varázslat kell.



Így képzelem el Thorgrint.
Persze hegyes fülek
nélkül.
A történet főhőse, Thorgrin, aki egy falusi juhászfiú, édesapja egyedül őt nem engedte el hazulról, pedig pusztán annyi a vágya - királyi légióban szolgálhasson. Ezért elindul, hogy beteljesítse álmait... Mind e közben MacGil király trónörököst szeretne választani. No, de ki lesz az új király? Mi köze van ennek Thorgrinhez? - Ezekre és megannyi más kérdésre ad választ a könyv, miközben mi magunk is végigkísérjük főhősünket és barátait kalandjaik során. Hidd el, sok meglepetést tartogat még...

Nagyszerű regény egy fiatal fiúról, aki pusztán az álmait szeretné valóra váltani, ezért saját kezébe veszi a sorsát és nekivág a nagy útnak. Thor lelke nemes, tiszta és szerény, ezért számára nem számított, hogy hova fog jutni, egyetlen álma van csupán: szolgálhasson a királyi légióban. Amikor sikerül bejutnia a király városába és az első próbán túl is jut, színtiszta örömöt és izgatottságot érez, pedig egyből magas rangba helyezik. 
Hamar rájön az olvasó, több van Thorban, mint ami elsőre látszik. Hatalmas erő lakozik benne, és itt nem csak a fizikai értelemben vett erőre gondolok, hanem szerintem lelkileg is nagyon erős - valamint van még egy különleges képessége, amiről eleinte mit sem tud, ez pedig: a mágiához való szakértelem. Lassan döbben rá mit tud, s tanulja meg mire is képes, hogyan kell irányítania az újonnan szerzett adottságát. Másokkal szemben mindvégig tiszteletet mutat, egyenesen beszél és nincsenek hátsó szándékai - úgy mint némelyik másik embernek. Az ő személyisége nagyon szimpatikussá válhat könyv olvasása közben. 
Sőt, véleményem szerint a fiatalok számára kitűnő példa is lehetne. Hiszen hamar a király is kegyeibe fogadja, de nem száll fejébe ez a kitüntetés.

A mű további szereplői is vegyes érzelmet kelthetnek bennünk. A sztoriban határozottan elkülönülnek a jók és rosszak. Mind a két karaktertípusnak megvannak a sajátosságai, amiket az írónő ki is használt és tökéletesen alkalmazott írás közben. 
A király gyermekei is változatos személyiséggel bírnak, mindegyik a történet szerves részét képezi. - Az egyik a nőket hajkurássza, a másik a rangot és pénzt akar, harmadik nemes lelkű egyszerű legény, aztán ott a két lány meg a fattyú fiú. Azonban a királyságnak új király kell, de vajon melyik lenne ezek közül igazán alkalmas erre? Lenne olyan, akit a király trónra merne ültetni? - Persze kapunk cselszövést, harcokat, árulást, csatákat és egy persze mágiát is. Főhős küldetését pedig különböző állatok, lények akadályozzák. 
Aki szereti a könnyed fantasykat, azok számára igazán szórakoztató lesz ez a könyv is. A könyvet személy szerint 13-15 éves kortól ajánlanám, a tinik és fiatalabbak is tökéletes olvasótáborává válhatnak, számukra is tartogat sok lebilincselő jelenetet.

Könnyen el lehet képzelni a történet cselekményeit - helyszíneit, szereplőket, mert az írónő nagyon jól adja át őket. Morgan Rice miközben keveset mesél róluk, mégis pont elegendő támpontot ad meg, hogy gond nélkül magunk elé tudjunk képzelni egy középkori varázslatos helyszínt. Itt a világ gyűrűkön helyezkedik el és noha egy picit el kell szakadni a valóságtól, ez nem okoz problémát. Nagyon tetszett benne, hogy a fantázia és a leírás között megtalálta a harmóniát. 
Sosem éreztem úgy, hogy valamiről lemaradtam, mert mindig tudtam követni a különböző eseményeket.

Úgy érzem a könyv egy kicsit gyors tempóban haladt és lehetett volna valamivel hosszabb is. Az első kötet folyamán leginkább a karaktereket ismerjük meg, de a valódi cselekmények, inkább csak később kerülnek előtérbe. Félreértés ne essék, akad itt is bőven csatajelenet, rövid lefejezés, szócsata, vándorlás, de olyan érzésem támadt az olvasás közben, mintha az írónő a teret készítené elő a későbbi kötetekre. Látszik a háttérben belső csaták kezdenek egyre jobban kialakulni és az országon kívül is egy nagyobb háború készülődhet.

A történet olvastatja magát, eléggé gyorsan lehet vele haladni és a kötet legvégén, kiállt a folytatásért. 
Ha szereted Margit Sandemot, Tolkient, Harry Pottert és a hozzájuk hasonló műveket, akkor valószínűleg ez is fog tetszeni neked. Morgan Rice története kissé hasonlít hozzájuk, no, nem ugyanolyan, de jellegben és kivitelezésében szerintem hozzájuk áll közel. 

Ha felkeltette érdeklődésedet, akkor íme egy kis beleolvasó:






Nyereményjáték:


1) Töltsd ki a Rafflecopter dobozt és lájkold a kért oldalakat! (Kötelező elem!)
2) Egy-egy plusz pontért kommentálj a turnéban résztvevő blogok bejegyzéséhez, majd töltsd ki a Rafflecopterben az ehhez tartozó részeket! A hozzászólásod témáját te döntöd el (például: miért szeretnéd olvasni a könyvet/mi a kedvenc fantasy filmed vagy könyved/vagy akár egy szimpla "köszönöm" is megteszi.) :)

Nyeremény: A Maxim Kiadó által felajánlott 3 db A hősök küldetése könyv egyike. (Csak Magyarországon területén érvényes a postázás!)

a Rafflecopter giveaway

11/25 Könyvszeretet 
11/26 Dreamworld 
11/29 Insane Life
11/30 Függővég
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

32 megjegyzés:

  1. Nagyon jó a kritika. Köszi a beleolvasót.

    VálaszTörlés
  2. Jó könyv lesz, már várom!!!

    VálaszTörlés
  3. Ez után az ismertető után csak még jobban várom, remélem most már Fortuna rám is mosolyog egy kicsit :)

    VálaszTörlés
  4. Tetszik a poszt. :) Ahogy eddig minden állomáson.

    VálaszTörlés
  5. Izgalmasnak ígérkezik! :)

    VálaszTörlés
  6. Köszi a kritikát! Már várom!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó ismertető, már nagyon várom a könyvet!

    VálaszTörlés
  8. Egyre jobb es jobb. Alig varom a megjelenest!:)

    VálaszTörlés
  9. Ez a könyv biztos letehetetlen :)

    VálaszTörlés
  10. Hú, a 2. kép micsoda háttérkép lehetne! :)

    VálaszTörlés
  11. Egyre jobban érdekel ez a könyv. :)

    VálaszTörlés
  12. Nagyon jó képek *.* Főleg a 2., imádom az ilyen fantasy képeket ^^ (nekem ezek fantasy képek xD)

    VálaszTörlés
  13. egyre inkább szeretném elolvasni :)

    VálaszTörlés
  14. Köszi a kritikát :)

    VálaszTörlés
  15. már várom a könyvet!

    VálaszTörlés
  16. Köszi a beleolvasót, biztos jó lesz a könyv :)

    VálaszTörlés
  17. tetszik a posztod :)

    VálaszTörlés
  18. szeretném olvasni :)

    VálaszTörlés
  19. köszönöm, tetszett a kritika :)

    VálaszTörlés
  20. köszi a beleolvasót :)

    VálaszTörlés
  21. nem az én világom az efféle (harrypotter sem kedvenc), de így hogy többet és többet tudunk meg róla, szerintem el fogom olvasni :)

    Adele

    VálaszTörlés
  22. köszönöm a véleményt, felkerült a listámra

    Icus

    VálaszTörlés