Ads

Tammara Webber: Breakable - Törékeny

Tammara Webber: Easy című könyve sokunknak kedvence lett, leginkább Lucas karakterének köszönhetően. A Könyvmolyképző Kiadó még karácsony előtt jelentette meg a Breakable - Törékeny című kötetet, mely Lucas szemszögéből íródott, de nem egyszerűen az Easy újraírt változata, hanem rengeteg visszaemlékezéssel kiegészülve valós képet rajzol Lucas felnőtté válásáról. A blogturné keretében négy blogger bejegyzését olvashatjátok a könyvről, és egy könnyű de hasznos játék keretében három példányt nyerhettek meg a kiadó felajánlásában.

Tammara Webber


Breakable - Törékeny


(A szív körvonalai 2.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Besorolás: NA
Kategória: romantikus
Megjelenés ideje: 2014.
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Komáromy Rudolf
Oldalszám: 432
Megtetszett? Beszerezheted itt!
Pont: 4/5
  Nem akart mást, csak maga mögött hagyni a múltat.
Landon Lucas Maxfield-gyermekként azt hitte, tökéletes az élete, és örömmel nézett a reményteljes jövő elébe – mígnem egy tragédia szétzúzta a családját, és kételyeket ébresztett a fiúban mindennel szemben, amiben addig hitt.
Miután megismerkedett Jacqueline Wallace-szal, könnyen jött a vágy, hogy mindazzá váljon, amit a lány igényel…
Már amennyire könnyen jöhetett annak a férfinak, aki megtanulta, hogy a lélek törékeny, és hogy mindazt, amiben reménykedünk, egy szempillantás alatt elragadhatják tőlünk.
A szerelem egy merész és teljesen új szemszögből  – a történet föltárja, miért nincs befolyásunk arra, hogyan szökken szárba.


Egyik kedvenc könyveim közé tartozik az Easy – Egyszeregy, ezért kíváncsi voltam Landon nézőpontjára is.

Történetileg kicsit összeollózott, miközben visszaemlékezik tinikorára és a múltra, a jelen helyzetét is olvassuk fejezetenként, hogy mi történik közötte és Jacqueline között. A legjobb az, ha valaki a két könyvet egyszerre olvssa, mert az Easy sztoriát felületesebben mondja el. Inkább az érzelmi részletekre koncentrál Landon oldaláról, mivel a történeti oldalát már olvashattuk előzőekben.

Landon fiatalkora nem volt túl biztató, édesanyja korán meghalt, apja pedig feladta addigi életüket. 
A tragédia miatt, amit átélt, mélyen legbelül összetört. Család többi tagja is mondta apjának és nagyapjának, vigyék el pszichiáterhez, mert nem lesz jó vége. Ennek eredménye, hogy középiskolában hiába próbált beilleszkedni, csak a farkastörvényeket ismerte. Ezek mellett még a lány, akibe szerelmes volt is pofára ejti. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy végül a drog és alkoholba no meg a nőkbe fojtsa bánatát. Végül Helleréknél nyer új reményt az életre, de előtte meg kellett járnia a maga poklát.
Jacqueline pedig mint egy mgmentő, aki kihúzza lelkinyomorából jelent meg.

A mellékszereplők között vegyesen vannak szimpatikusabbak és kevésbé szimpatikusak. A legtöbb láthatóan csak szenvedést okozott Landonnak, egyedül egy tart végig vele, mint egy hű barát.

A történettel nem volt problémám, az valóban tetszett. 
Mégis, ami a legjobban zavart, az, hogy fejezetenként váltott az írónő múltbéli és jelenbéli jelenetek között. Ha elkezdte az írónő a visszaemlékezést, akkor maradjon ott, de ezek a párhuzamos váltások rettentően zavaróak voltak. Inkább olvastam volna sorban, történetileg következő részeket, így viszont zavaróak voltak ezek az apró események közötti megszakítások és néha nehéz volt visszaesnem a jelenkorba.

Összességében tetszett a könyv, ezt az előbb említett részek közötti ugrálást leszámítva, ha Landon történetét elkülönítve olvasod és utána az Easyt vagy a részletekhez befűzöd, akkor élvezetes kis olvasmány.

Ajánlom azoknak akik már az első részt is szerették, ez egyértelmű. Arra viszont készüljetek fel, nem ismét az egész sztorit olvassátok Landon szemszögéből, hanem csak részleteket. Cserébe viszont megtudjátok mi volt az Landon és Jacqueline szerelme előtt, miért találhatott rá benne Landon a tökéletes nőre.

További megjelenések borítói

A legtöbb országban ugyanezzel a borítóval adták ki, jól lehet, ennek az oka, hogy a páros ugyanaz, mint a másik borítón, ezért célszerű ezt választani. Ráadásul illenek is a történethez.
Azonban Németországban nem így gondolták, ott másik borítóval jelent meg, ezt hozom most nektek.


NYEREMÉNYJÁTÉK
Lucas többféle állást is vállal, hogy fedezze az egyetemi tandíj  költségeit, valamint önkéntes feladatokkal is segíti a társait. A blogturné mind a négy állomásán keressétek meg és rendezzétek sorba a kiemelt betűket, melyek egy-egy  elfoglaltságát jelölik,  majd írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre válaszolni az értesítő levelünkre!  Sok szerencsét!


Résztvevő blogok:
01.06. Angelika blogja
01.08. Kelly Lupi olvas
01.10. Kristina blogja
01.12. Insane life
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése