Ads

G.A. Aiken - Light My Fire

G.A. Aiken


Light My Fire


(Dragon Kin 7.)
Kiadó: Zebra
Besrolás: felnőtt
Kategória: romantikus, fantasy, sárkány
Megjelenés ideje: 2014
Olvasott nyelv: angol
Oldalszám: 489 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9781420131598
Pont: 5/5
  The trouble with humans is that they're far too sensitive. Forget you put a woman in the local jail for a few months - and she takes it so personally! And yet she is the one trying to assassinate the queen. And now I'm trapped with Elina Shestakova of the Black Bear Riders of the Midnight...gods! That endless name!
But what am I to do? I am Celyn the Charming with direct orders from my queen to protect this unforgiving female.
Even more shocking, this unforgiving female is completely unimpressed by me. How is that even possible? But I know what I want and, for the moment, I want her. And I'm sure that she, like all females, will learn to adore me. How could she not when I am just so damn charming?

Aiken sárkányos sorozata hatalmas kedvencem, utolsó kötetet leszámítva az összes a polcomon csücsül, sosem adnám ki őket a kezemből. Első és második kötetének első fele annyira nem izgalmas, ezt már írtam régebben, azonban egy pozitív fordulatot vesz az írónő stílusa és története, azóta pedig úgy érzem minden egyes könyve jobb és jobb. A legújabb, Light My Fire messze felülmúlta az előzőeket.

Az első kötet óta 20 év legalább eltelt, ha nem több. Szerintem 30 is, mert Annwyl ikrei már felnőttek és Var 23 éves, ez alapján inkább 30-35 év telt el. Történet szempontjából az évek annyira nem is lényegesek.
Celynt már ismerhettük előző kötetekből, amikor Izzy és Ébhair szerelme közé állt és Izzy évek múlva mégis Ébhair párja lett. Azóta a két unokatestvér szüntelenül egymást marja, Ébhair kis híján megölte Celynt.
Aztán megjelenik a furcsa, iszonyúan hosszúnevű barbár Elina és felforgatja mindenki életét. Főleg Celynét, aki igazából el van a királynő védelmével.

A könyv komolyodott, a történet cselekményszálai bonyolódtak. Bejöttek a sárkánygyerekek, második generációként és Annwyl továbbra sem nyugszik. Imádom még mindig a karakterét, ritka elmebeteg és pont ezért az egyik kedvenc női főhősöm. Legtöbbször a főhősnők pozitívak, nem pedig a fél szereplőbrigád hátulgombolós kötényben vinné el, vagyis, le is kötik sokszor, mert nem bírnak vele.
Cselekmények több szálon futnak, míg Celyn és Elina története a központi részt kapja, közben sok apróbb történetet kapunk mi történik a többiekkel vagy éppen mit gondolnak a kialakult helyzetről. Néha a többi testvér életébe is betekintést nyerünk.
Aztán a sárkánycsalád, akik továbbra is humoruknál vannak. Néhol szomorú a történet, de Aiken képes arra, hogy még így is megnevettesse az embert. Hol véresen komoly, szemeket vájnak ki, fejeket dobálnak, hol meg egy poént sütnek el.

Elina zseniális. Teljes mértékben kijátssza az írónő a makacs északi szereplőt, aki barbárnak van tekintve délen. Beszéde kemény, néha mosolyt csal olvasója szájára, valójában pedig sokakat megbánt vele. Ha viszont végighallgatják, kiderül mégsem annyira bunkó, csak egyedi a világnézete, szóhasználata.

A világot már jól ismeri, aki olvasta az előző történeteket. Szerintem szükséges a kötethez ismerni, mert még így is akadtak részek ahol elvesztettem a szereplők közötti kapcsolatok fonalát. Pedig már a többségüket ismertem. Legalább 40-50 szereplő fordul meg, sokuk már nincs külön kiemelve, megemlítve kicsoda.

Minden Aiken kötet után vágyódom vissza a sárkányok világába. Alig fejeztem be, de már sárkányokat kerestem. Hiányzik a banda. Számomra rettentően addiktív ez a sorozat.
Mindenképp ajánlom, aki nem bánja a sárkányos, fantasys, romantikus könyveket. Első és második kötet nem a legjobb, de utána beindul. 

Előző kötetek:
6. How To Drive a Dragon Crazy
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése