Ads

Karen Akins - Időhurok

A Gabo kiadó jóvoltából megjelenik Karen Akins időutazós sorozatának első kötete, az Időhurok. Ennek örömére, öt blogger teszi közzé véleményét a könyvről és néhány érdekességet is megtudhattok a történettel kapcsolatban.
Sőt, ha játszotok, akkor nagy eséllyel megnyerhetitek a kiadó által felajánlott három példány egyikét!


Karen Akins


Időhurok


(Időhurok 1.)
Kiadó: Gabo
Műfaj: YA
Kategória: romantikus, fantasy, időutazó
Megjelenés ideje: 2015.04.23
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Heinisch Mónika
Oldalszám: 332
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789634060321
Pont: 5/5
  A tizenhat éves Bree Bennis olyan iskolába jár, ahol az időutazás kötelező tantárgy, és szó szerint veszik a történelmi kirándulásokat. Miután háromszor is kudarcot vall a XXI. századba tett félévi küldetésén, mert véletlenül túszul ejt egy fiút, már az ösztöndíja forog kockán.

Amikor visszaszökik a múltba, hogy hallgatásra bírja a fiút, nem megy elég messzire: Finn közben három évvel idősebb lett, ráadásul meg van róla győződve, hogy szerelmesek egymásba Bree-vel, vagyis a lány jövőbeli énjével, aki közel sem tartja olyan elviselhetetlennek. Még tovább bonyolódik a helyzet, amikor Bree akaratán kívül magával viszi Finnt a XXIII. századba, majd rájön, hogy valaki üldözi, aki nem csak őt akarja tönkretenni, hanem a múltat, a jelent és a jövőt is.


Az időutazós történetekkel általában fenntartásaim vannak. Nem mindegyik sikerül úgy, ahogyan szeretném, nem tetszik, vagy valamiért éppen nem. Természetesen vannak kivételek, mint az Időtlen szerelem vagy Monirtól az egyik kedvencem a Timeless sorozat. Az Időhuroknak voltak pozitív részei, amiért elsőre sejtettem, tetszeni fog. Nem is csalódtam benne, sőt jobban tetszik, mint amire számítottam.

A cselekmény fő szála az időutazás körül forog és a főhősnő örökölt génei miatt képes ugrani az időben. Képességeik korlátozottak, csak XVI. századig tudtak visszaugrani, azonban ez pont elég ahhoz, hogy a XXI. századig visszaugorjon és találkozzon Finnel, akiről elsőre nem is sejti mekkora szerepet fog játszani életében. Az ő édesapja a saját idejükben időutazó, ha valakivel beszélhet, akkor az Finn édesapja, ráadásul kiderül a lány, Bree édesanyja is ismerhette őket…

Történetileg nagyon tetszett, nem mondom mindig újdonságként hatottak a dolgok, alaptörténet már ismerős volt, kicsit sablonos, ettől függetlenül nagyon tetszett a körítése, és ahogyan az írónő tálalta. Nem örült a sablonosságnak és próbálkozik kilépni ebből és ezt érzem rajta.

Az időutazás, iskola és emberek elrendezése megkapó, sokszor tetszett az elmélet, amit az írónő felállít, ahogy segítenek nekik, ugró pontok és sokszor az időutazást közelebb éreztem magamhoz, mint amúgy szoktam. Olyan, mintha bárki, aki módosult génnel rendelkezik, képes lenne rá. Nem éreztem távolinak a könyvet, mert hiába játszódik a jövőben, az írónő nem esett bele abba a csapdába, hogy egy teljesen futurisztikus jövőképet adjon, inkább az egyébként használatos tárgyakat turbózta fel, ezért logikusabbnak tűnik az egész jövőkép is. A jelen miatt pedig személyesen érezheti az olvasó közelebbinek a könyvet.
Cselekmények izgalmasak, alig bírtam emiatt letenni a könyvet. Folyamatosan valami újabb szituációval szembesülnek a hallgatók és persze a főhősnő minden egyes törvényt megszeg, amit nem lenne szabad, ami pedig a címből kiderül, ezzel egy paradox jelenséget okoz. Bár van erre is egy elméletem.

Angol borító
Karakterileg szintén meglepett. Nem volt olyan karakter, aki ellenszenves lett volna, sőt majdnem mindenkit meg tudtam szeretni. Bree lehet makacs, megszeg minden egyes törvényt, ám kompenzálja és nem hisz el mindent, amire azt mondják neki jó. Mert szerinte nem biztos, ami másnak jó, az neki is. Finnel néha kicsit undok, de ez legyen a legnagyobb gond. Logikusan gondolkozik, tudja probléma lesz, ha Finnel marad és próbálja megoldani felnőtt ember módjára.
Finn szintén érdekes karakter. Elején egy tejfeles tini, utána kész férfi. Nagy változáson megy át és érezhető a két ugrás között eltelt idő súlya. Jellemében is megváltozott, erre pedig sok írónő nem mindig fektet hangsúlyt. Pedig igen fontos, hiszen senki sem ugyanolyan, mint a néhány évvel régebbi önmaga.

Összességében nagyon megtetszett a könyv, imádtam olvasni. Szerintem az egyik kedvencem lesz ez a sorozat. Izgalmas, élvezetes és kellemes olvasmány, csak ajánlani tudom.

Nyereményjáték:Bree imádja a filmeket és ha tehetné, egész nap filmeket nézne. Ráadásul az időutazás igen érdekes dolog, ezért hát, utazzunk együtt az időben, méghozzá úgy, ahogyan Bree is szeretné. Filmekkel!

A feladatotok nem más, mint jellegzetes kép és egy a filmet összefoglaló mondat alapján kitalálni, melyik filmről van szó. Egy közös vonása mindegyikben van, valamelyik szereplő utazott az időben.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Mai mondat: Élő szövet a vázon.Résztvevő bloggerek:
04.23 - Insane Life
04.25 - Media Addict
05.01 - Dreamworld
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése