Ads

Gayle Callen - A szépség és a kém (2.)

A történelmi romantikus ponyvában is avattam két kedvencet. :D Egyik Gayle Callen a másik Kinley MacGregor (ez utóbbi egyértelmű miért). Mind a ketten tartalmasan írnak, képesek elérni, hogy az adott helyen és időben legyek. Hátteret pedig szinte már-már lefestik.
A borító kicsit megint szenzáció hajhász, de ehhez már hozzászoktam. :) Noha tény, hogy szépen van megcsinálva.

Gayle Callen


A szépség és a kém


(Kémek és szeretőik 2.)

Kiadó:  Alexandra
Besorolás: Felnőtt
Kategória: romantikus, történelmi
Kiadás éve: 2007
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Magyar
Oldalszám: 352 

Charlotte lassan egy éve megözvegyült  Unalmas életét élte egészen addig amíg meg nem találja apukája naplóját, amiben titkos kém akcióiról ír. Megpróbálja imitálni őt, így kerül be egy szekrénybe, ahol Nick talál rá. Mivel a férfi nem engedheti, hogy jelenlegi tervét meghiúsítsa, ezért megkötözve elrabolja. Út közben kiderül hajdani tanítója és főnökének lánya a hölgy, Charlotte elrablója pedig nem más mint apja egyik legmegbízhatóbb embere. Útjuk során számtalan akcióban van részük, támadásokra és persze közben Charlotte folyamatosan menekülni akar börtönéből.

A történet eléggé pörgős, nem áll meg és főhőseink folyamatosan újabb akadállyal szembesülnek. Alig tudtam letenni, mert mire vége egy részletnek, már megint egy újabb probléma merül fel.
Meg van benne minden, amit egy könyvtől elvárnánk. Kapunk akciót, bátor hölgyet, makacs férfit, szabotázst, izgalmat, a felmelegített kádtól vérben fetrengő emberekig ami belső szemünknek-szánknak ingere.
Romantikus szálak és események természetesen jelentősebb szerepet kapnak ebben a könyvben, de emellett a történet is tartalmas.

Charlotte karaktere igazán megnyerő. Nem sipákolja végig a részleteket, még akkor sem, amikor elrabolják. Na jó, csak egy egészen kicsit. Gyorsan beletanul a szerepébe, rájön mivel tud könnyebben túlélni, majd már egyenesen ő is segíti az egész hazaárulás kém akcióját. Lefoglalja az ellenséget szép szavakkal, és persze gyakran próbál menekülni rabságából. Lassan megtudjuk azt is, miért próbálkozik elszökni "fogvatartói" markából...

Nicholas karaktere eltekintve a szokásos "nem akarok szerelmes lenni" sémától és bla, bla - szimpatikus. Magas alakjával, ehhez tartozó kisugárzásával megnyeri magának az olvasót. Merem állítani, éreztem a karaktert, nem csak a lapokon olvastam. Ráadásul főhősnőnkhöz végig nyíltan és odaadóan állt hozzá. Nem hazudik neki fűt-fát, hanem nyíltan megmondja a véleményét, ezzel kivívva a becsületét.

Szerintem egy rettentő szórakoztató kis könyv. Nem szabad sokat várni tőle, egy fáradt délutánon ki tudja kapcsolni az embert. 
Gayle Callen kezdi nekem bebizonyítani, hogy jól tud írni. 

Pozitív: Pörögnek az események, nem unja meg az ember.
Negatív: Történet kiszámítható, de ez itt szerintem nem oszt és nem szoroz már. Charlotte eleinte túl makacs, de megtudjuk miért. Sokáig nem hisz Nicknek sem, pedig már evidens ki is ő.
Kinek ajánlom: Aki szereti történelmi romantikát, Gayle Callent. Meg persze annak aki úgy érzi kicsit elvarázsolódna egy könnyed esti tea mellett az 1800-as évek kémjeivel. :)


Pontozás:
Történet: 5/5
Leírás: 5/5
Karakterek: 
    Charlotte: 5/5
    Nicholas: 4/5
Humor: 4/5 
Összesen: 5/5
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése