Ads

Gena Showalter - Awaken Me Darkly (Alien Huntress 1.)

Soha, de soha nem szabad kimondani előttem, hogy földönkívüli vagy alien. Mindenkinek van valami heroinja, van akinek vámpírok, tündérek, vérfarkasok. Na nekem ezek a földönkívüliek. Ugyanis ez a téma leggyengébb pontom amire egy mondat után meg kell győznöm magamat: nem szabad elolvasni... Ha odabiggyesztik ezt a szavacskát, akkor már pici szívecskékkel jelölöm ki olvasásra.
Így történt Gena Showalter esetében is mikor másik sorozatához néztem további köteteket, de belefutottam Alien Huntress sorozatába... 
Amennyire nem akartam Showaltert olvasni, sőt megfogadtam Showaltert hanyagolni fogom, annak ellenére most úgy fest imádni fogom. - Tipikus esete a "soha ne mondd, hogy soha" mondatnak.

Gena Showalter: 

Awaken Me Darkly


(Alien Huntress 1.)

Írta: Gena Showalter
Kiadó: Downtown Press
Besorolás: Felnőtt
Kategória: krimi, sci-fi, romantikus, földönkívüliek
Kiadás éve: 2005
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Angol
Oldalszám: 358 


Valahol a távoli jövőben járunk, amikor földönkívüliek laknak közöttünk  Vannak akik szeretik őket, imádják, mert jó munkások. Emberek másik része fél tőlük, gyilkosoknak tartják őket. Ez sem alaptalan, hiszen béke kezdetén néha embereket szolgáltak fel étel gyanánt.
Mia földönkívüliek által okozott bűnesetek felderítésében segít. Két testvérét földönkívüliek ölték meg, anyja korán meghalt, apja pedig gyűlöli. Taktikája: ölj meg ami nem emberi. Most is így áll a bűnesethez. Találtak egy halott férfit, eléggé különös módszerrel meggyilkolva - kezét hímtagjához kötötték. Arcadian nyomokat rögzítenek rajta, ami felettébb zavaró, mert ők legerősebbek minden földönkívüli között. Első számú gyanúsítottuk Lilla en Arr, akit miután börtönbe zárják folyamatosan testvérével fenyegetőzik. Mia társa e közben halálos sebet kap, Lilla testvére Kyrin cserét ajánl. Megmenti vérével Dallast, ha Mia kihozza húgát a börtönből. Amúgy is ártatlan. 
Ahogy göngyölődik fel az ügy, úgy omlik össze Mia világa is. Minden amit valaha hitt hazugság volt.
Valahogy így nézhet ki Kyrin... lmao

Elfogultságomon kívül, mert a földönkívüli szóra máris nyáladzó fangrillé változom kicsi korom óta, történet nekem tetszett. Teljesen átlátható világban vagyunk. Néha kapunk egy kis mitológiai keveréket is, de ilyenkor elengedjük fantáziánkat hátradőlve székünkben, máris látjuk amit Showalter szeretne. Igazán lekötött a könyv, mert volt benne minden amire vágytam. A bűnügyek hátterében idővel egyből rájövünk ki áll, de ezt bizonyítani is kell valahogy. 
Mia karaktere igazi badass lány. Pont akiket imádok. Kedvenc női karaktereim erősek, szembeszállnak mindennel ami él és mozog, még akkor is, ha vonzza őt. Kést ránt ahogy árnyék moccan körülötte.
Kyrin szimpatikus volt. Férfi karakterekből szintén az a típus akiket bírok. Ott van a rossz, nem ártatlan, de esze ágában sincs letagadni. 
Lilla kevés szerepet kapott, ez persze nem jelenti, hogy kevésbé fontos karakter lenne. Atalantáról pedig elég kevés dolgot tudunk meg, de lényegében nincs is szükségünk túl sok információra.

Ami pozitívum: Sok-sok földönkívüli... :P Na jó... Krimi szálak összefűzöttsége rettentően tetszett. Mi sem értjük elején valódi indítékot. 
Ami negatívum: Néha kicsit túl gyorsan történnek az események.
Kinek ajánlom: Mindenkinek aki nem ódzkodik ettől a témától. Szeretted Démon jelét, Angyalvért, akkor valószínűleg ez is tetszeni fog neked.

Pontozás:
Történet: 5/5
Kidolgozottság: 4/5
Karakterek: 

    Mia Snow: 5/5
    Kyrin en Arr: 5/5
Összesen: 5/5
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése