Ads

Laurann Dohner: Obsidian (New Species 8.)

Dohner néni könyve ismét tökéletes időzítés volt. Soha jobbkor! :) Ezzel az összes eddig kiadott könyvét kiolvastam, tartom lépést a megjelenéssel.

Lauren Dohner: 

Obsidian


(New Species 8.)

Írta: Laurenn Dohner
Kiadó: Ellora's Cave
Besorolás: Felnőtt
Kategória: romantikus, romantikus, alakváltó
Kiadás éve: 2012
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Angol
Oldalszám: 259 (e-book kiadás)


Igen, igen! Elérkeztünk 8. kötethez. Sok negatív kritikát is olvastam róla, de ez nem tántorított el olvasásától. Milyen jó is ez!
Dr. Allison Baker orvos egy ideje már a rezervátumban, Trisha szerint egyik legjobb munkatársa. Mindenki bízik benne és szereti. Amikor Brawn fogságban volt ugye, több tagot is kiszabadítottak. Többek között Obsidiant is, akinek társa meghalt sajnos. Akkor kómába került, azóta fel sem kelt. Időközben Allison ápolta, figyelte, ezzel szép lassan függőjévé vált. Így amikor társai fel akarják adni Obsidianhoz fűzött utolsó reményüket is, Allison szembeszáll mindenkivel. Miután senki nem hallgat rá, titokban az éj leple alatt megszökik Obsidian testével. Kikúrálja, felébred, kis híján megöli Allisont. Doktornőt ezért a cselekedetéért súlyosan megbüntetik, börtönbe akarják helyezni. Persze Obsidian furcsa kifejezésmódjával próbálja megvédeni mindentől / mindenkitől.
A könyv maga több részénél emlékeztetett Valiant könyvére. Ugyanúgy vad, még kezeletlen, inkább állatias Obsidian viselkedése. Nagyon zavaró volt néha. Noha valójában itt arról van szó, hogy egy erős irányító hajlam van főhősünkben mintsem állati ösztön. Allisont inkább saját játékszerévé akarja avatni. Úgyhogy összefoglalva ez az állatias rész kompenzálva volt javarészt. Ettől függetlenül besokalltam erre az irányítási mániájára, mert idegesített. Ekkor teszi meg Dohner néni legjobb lépését. Bizony, kiderül az idegesítés volt célja valahol. Obsidian mivel mindenkire rá akar támadni, ezért jó 3 hónapra eltiltják Allisontól. Allison egy másik kórházban ápolja betegeket, Obsidiannak pedig humanizálódnia kell, különben soha nem láthatja doktornéniét újra. 
Végére olyan Obsidiant kapunk aki teljesen rendben van, nagyon kedves, előrelátó, minden ottani nő kedvencévé vált. Ezzel kárpótolja az egész könyv történetét. :)
Sok mindent kihagytam, nem volt sok spoiler ebben. 
Összegezve azért adtam 4 pontot, mert egy hosszú részen Obsidian kikészített. Tény ami tény, hogy rettentő jókat is nevettem rajta.



Pontozás:
Történet: 4/5
Karakterek: 
    Allison: 4/5
    Obsidian: 4/5
Humor: 4/5
Összesen: 4/5
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése