Ads

Mai első állomásunk: Normafa

Hosszú hétvége, így kirándultunk két helyre is. Az egyik Normafa erdeje volt, a másik pedig a régi fóti katonai bázis. Ha gondoljátok, gyertek velem egy kis virtuális sétára, először a Normafához.
Szerintem legtöbb ember járt már a Normafán, de hányan voltatok az erdő mélyén? Na most beviszlek benneteket a susnyásba ám! :)

Tájvédelmi terület
Barátnőmmel, Jassyval mentünk el erre a kicsi túrára. Felszálltunk Metróra, Moszkva térnél (most Széll Kálmán) leszálltunk, majd átszálltunk a 60 vagy 61 villamosra és Városmajor megállónál leszálltunk, itt fogaskerekűvel mentünk fel a végállomásig - Széchenyi-hegyre. 
A folytatásban tippeket adok, aki szeret sétálni, de Széchenyi-hegy és környékén annyira nem jártasak. Remélem segítettem! :)

Ott ha nem főúton mentek, hanem az erdőben, jobbra fordultok pici csapásokon, akkor egyenesen ugyan úgy kilyukadtok a gyermekvasútnál, csak nyugodtabb, szebb környezetben tehetitek ezt meg. Fenyőkkel övezett terület, így igazán kellemes az örökzöldek illata. 
Miután kiértetek a gyermekvasúthoz, itt ne az úton (Hegyhát út) induljatok el, hanem van egy kis csapás a gyermekvasúttal párhuzamosan. Ezen induljatok el és akkor végig fák kísérik utatokat. Lesz egy tájvédelmi körzet tábla kitéve egy pici utca szélére, de ez ne tévesszen meg titeket! Itt ugyanis semmi, de az ég világon semmi látnivaló nincsen. Kivéve a Honvédelmi telep, de azon kívül más nincs.
Ennek végén balra
látjátok az erdőbe
vezető utat :)
Szépen, kényelmesen sétálva kis házacskák, néha elrobogó kisvasút igazán kellemes kikapcsolódást nyúlt. Végül elérkeztek Normafához. Itt kimehettek a főútra és busszal vissza tudtok menni a Déli pályaudvarhoz. Ha balra veszitek az irányt, be az erdőbe, akkor egy igen kellemes kis erdei sétát tudtok tenni. Itt is választhatjátok kevésbé megerőltető utat egyenesen, de ha első csapásnál balra mentek, akkor egy nehezebb, ámde igen szép helyen találjátok magatokat, maga a nyugalom és béke helyén. Mi egy idő után visszafordultunk és főúton (Jánoshegyi út) Jánoshegyi kilátó fele indultunk az úton, de a nagy rétnél úgy gondoltuk haza megyünk, mert Juventus meccs lesz, amit barátnőm nézni akart. Nem is baj, mert körbejártuk a hegyet, kilátó még szerintem jó ideig itt marad. 
A kis mezőn át, lefele keresztül vágtunk. Találkoztunk néhány hajléktalannal is, egyik cigit kért tőlünk, de nem dohányzunk. Végül sárban csúszva leértünk egy kis utacskára (Mátyás király út). Mi persze itt is keresztül vágtunk. Autók számára behajtani tilos, de embernek nincs kiírva  hogy nem szabad. Így indultunk mi egyenesen lefelé. Nagyon szép volt az erdő! Egy árva lélekkel sem találkoztunk madarakon kívül. Igazi őszi erdő látványa fogadott minket, avar, fű illata keveredett ezen a mesés helyen! Aki teheti és kedve van egy kis erdei kalandhoz, mindenképpen ajánlani tudom. Nem megerőltető, de szemet gyönyörködtető látvány igazából.
Legvégén Béla király útra érkeztünk, egyenesen a 155-ös Zugligeti végállomásához, ami visszavitt minket Moszkva térre. (Tudom, tudom az már Széll Kálmán tér, de büdös életben nem fogom megjegyezni.)

Ezt láthatjátok, ha bementek Normafánál az erdő mélyére:







Miután úgy gondoljátok elég volt a sétából, egészen az erdő mélyéig jutottatok, visszafordultok és kisétáltok, a főúton haladva pedig sok ember megy a kilátóhoz. Ha levágjátok a nagyréten utatokat, akkor ez a látvány tárul elétek:






SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése