Ads

Darynda Jones - Első sírhant

Az Athenaenum kiadó jóvoltából jelent meg itthon Darynda Jones nagy sikereknek örvendő Charley Davidson sorozata, melynek címszereplője nem fél a haláltól. Az Első sírhant valamint a Második sírhant már kapható a boltokban  és immár előrendelhető a sorozat harmadik kötete is, Harmadik sírhant címmel. Amíg Charley legújabb sztorijára várunk, egy héten át kalandozhattok velünk az előző két kötet világában. A sok izgalmas nyomozás mellett, ha velünk együtt nyomozol, tiéd lehet a könyv egyik példánya.
Előrendelhető a harmadik kötet: ITT

Darynda Jones


Első sírhant


(Sírhant / Charley Davidson 1.)
Kiadó: Athenaenum
Műfaj: felnőtt
Kategória: romantikus, paranormális
Megjelenés ideje: 2013
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Varga Krisztina
Oldalszám: 440 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789632932835
Pont: 4/5
  Charley Davidson nem éppen a szomszédlány. Magándetektív, bárpultos... és jól áll neki a halál.
Charley Davidson nyomozónő már 5 évesen beszélt a halottakkal. Sőt, az is megesett, hogy a halottak kértek tőle egy-egy apró szívességet, mint például igazságszolgáltatást a gyilkosaiknak. Charley azonban nagy árat fizet a képességéért, álmában ugyanis egy titokzatos idegen akarja megkaparintani magának a testét...

Szexi és fordulatos, humoros és kemény, paranormális-romantikus detektívregény, J.R. Ward, a Megsebzett szerető írónőjének ajánlásával, Kresley Cole és Sherrilyn Kenyon rajongóinak.Darynda Jonestól nem ez volt az első olvasmányom, hanem a young adult trilógiája, a Darklight trilógiának első része, Death and the Girl Next Door amit szerettem. Abból kiindulva azt hittem ez is pont olyan lesz, hát tévedtem. Teljesen más és mégsem, de ez mindjárt bővebben kifejtem.

Charley nem egyszerű ember, visszajárnak hozzá halottak és most azt szeretnék, ha kinyomozná mi áll a haláluk hátterében, ami nem is olyan könnyű, amikor a halott sem emlékszik ki ölte meg.
Aztán ott a misztikus köd, Reyes és megannyi más apró részlet, amikről nem igazán beszél.

Nagyon szeretem a halál és hasonló paranormális történeteket, olvastam néhány jót, kevésbé jót. Viszont Darynda másik trilógiája miatt pozitívan álltam hozzá és nem csalódtam. Jellegzetesen lassan vezeti fel a könyveket, érzem, ez a könyv még inkább csak elhinti azt, amiről szeretne mesélni. Viszont amikor kliséket alkalmaz, eléggé jól eldolgozza történetvezetés közben, ezért egyáltalán nem zavaró esetleg feltűnő.

A könyv fő történetének szála, maga a nyomozás körül forog. Hozzátenném nincs függővége, ezért ha el szeretnéd olvasni, nyugodtan lazíthatsz, nem fogod lerágni a körmödet, mi fog történni a végén. Én kifejezetten szeretem az ilyen könyveket, ezért mindig tudok örülni, ha éppen egy ilyet olvashatok. Nem igazán vagyok függővég párti.
Másfelől a háttérszálak futnak tovább, nyitva maradnak és a könyv vajmi keveset foglalkozik a mellékszereplők hátterével, kis világával és morzsánként ismerhetjük meg őket.

Nyomozós részeket szerettem, izgultam és drukkoltam Charleynak, mellékszereplők közül megszerettem néhányat, akiknek a sorsára kíváncsi leszek.
A könyv humora. Fogalmazzunk úgy, hogy érdekes. Néha nagyon száraz és erőltetett, míg máskor sikerült jól odailleszteni. Nem mindig értettem meg miért kellettek, de igazából jobban leköt a nyomozás része.
Reyes karaktere kissé ellentmondásos és kétes, kíváncsi leszek mit rejt még és merre tart a könyv. Lehet még nagyon erős karakter, bár szerintem ez később fog kiderülni. Lehet ő az egyik aduásza az írónőnek.

Az első kötet összességében laza, könnyed, humoros és megvan benne a potenciál amitől egyedi lehet még a paranormális sorozatok világában. Felnőtteknek szól és a főhősnő, Charley szerethető, vagány nő. Karakterileg szimpatikussá vált számomra, önállósága még akkor is, ha csodabogárnak tartják igazán tiszteletreméltó.

Ajánlom? Aki szereti a paranormális könyveket, amik nyomozósak, de a karakterkapcsolatok és háttérszálak lassú kifejtése nem zavarják, azoknak bátran ajánlom. Nem rossz könyv, élvezetes olvasmány, csak ne olyan elvárásokkal induljunk, hogy végig a halálról fog szólni és egyből mindent meg tudunk. Nekem tetszik.

További kiadások borítói

Eredeti angol borítók, bal oldalon az amerikai kiadás borítója, amitr a legtöbbször alkalmaztak különböző kiadásoknál és jobb oldalon a brit kiadás borítója.
Német kiadás látható a bal oldalon, lengyel a jobb oldalon.
Nyereményjáték
Charley képessége a halottak szellemeinek észlelésén alapul, és a sorozatban nagy szerepet kap a Nagy Kaszás is. Nektek a mostani játékban a feladatotok a különböző vallások és hiedelemvilághoz tartozó halálos végzet, halálistenek, esetleg halál démonok beazonosítása. Minden állomáson találtok egy kis utalást az adott “halálról” és ha van róla jellegzetes ábrázolás, akkor azt is megtaláljátok.

(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.)

Mai állomáson a hindu és buddhista hiedelemvilágából, a pokol urát keressük. Egyik jellegzetes buddhista ábrázolása, tigrisen lovagolva a létkereket fogja.
Bloggerek
07.23 Függővég ~ sorozat értékelés, 5+1 ok, amiért ajánljuk
07.24 CBooks
07.25 Insane Life ~ borítók 1.
07.26 Könyvszeretet - Első sírhant
07.27 Könyvszeretet - Második sírhant
07.28 Függővég - Interjú Angyallal
07.29 Insane Life ~ borítók 2.
07.30 CBooks
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése