Ads

Karen Hawkins - Olthatatlan szenvedély

Az Olthatatlan szevedély című könyv a General Press kiadásában jelent meg, a kötet a Hurts amulett sorozat második része. A színésznő és kapitány múltba nyúló szerelme ismét kalandokba sodorja őket, ha kíváncsiak vagytok ti is, tartsatok velünk a négy állomásos turnén!


Karen Hawkins


Olthatatlan szenvedély


 (Hurts amulett 2.)
Kiadó: General Press 
Műfaj: felnőtt
Kategória: romantikus, történelmi
Megjelenés ideje: 2015
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Stier Ágnes
Oldalszám: 256 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789636437534
Pont: 4/5
  A gyönyörű színésznő, Marcail Beauchamp hírneve és számtalan csodálója ellenére sem tudta elfelejteni William Hurst kapitányt, a férfit, akit egykor teljes szívéből szeretett… majd elveszített. Egy rejtélyes zsaroló most arra kényszeríti, hogy lopjon el egy ősi egyiptomi ónixdobozt a kapitánytól. Williamet teljesen váratlanul éri, amikor egyik este a kabinjában találja Marcailt, aki csábítóbb, mint valaha. Ám amikor a nő elkábítja, és ellopja tőle a műtárgyat, éktelen haragra gerjed. Üldözőbe veszi Marcailt, de mire utoléri, addigra a doboz már gazdát cserél. A megbánással és haraggal teli egykori szerelmeseknek együtt kell működniük, hogy visszaszerezzék az ónixdobozt, és leleplezzék a titokzatos zsarolót. Ezzel kezdetét veszi a hajsza, amely rég eltemetett emlékeket hoz felszínre, és felizzítja a szenvedély tüzét…

Karen Hawkins (Kincsvadászok) izgalmas és érzéki regényében tovább folytatódik a Hurst testvérek, valamint a titokzatos családi amulett története.


Érdekes dolog történt velem, ettől az írónőtől megvettem más könyvet, de még nem olvastam el, végül ez volt a legelső történelmi romantikusom tőle. Tetszett a nyelvezete, nem rossz az alapfelépítés, néhol mégis megakadtam az olvasással. Később kifejtem miért.

Erre a könyvre a hajóskapitány elem miatt figyeltem fel, hiszen ezekre a típusú könyvekre egyből ugrani szoktam. Itt is ez történt. Miért lenne másképp? :D

Története egyszerű, adott két személy, akik szeretik egymást, de társadalmi és egyéb különbségeik miatt nem lehetnek együtt, a lány pedig alig bír megbirkózni saját életének bukkanóival. Fiatalok voltak és bolondok, most 5 év után érettebbek és más hajtja már őket, azonban a vágy ismét felszikrázik.
Nagyon tetszettek ezek a részek, két szereplő folyamatosan kimutatta másik iránti vonzalmát, szerelmét és a tény, mely szerint ez mélyebb, mint csupán testi szerelem, szintén átjött. A történet nem volt rossz, kifejezetten tetszettek bizonyos elemek, mint a fenyegető személy felkutatása, hogyan követték küldöncét. Ezek mind izgalmassá tették és lebilincselővé.
© Lee Avison / Trevillion Images

Néha mégis azt éreztem az írónő ráunt az írásra és elnagyolt bizonyos részeket. Ilyenkor meg kellet állnom, s kicsit hézagosnak tűnt a sztori. 
A vége, amit nem spoilerezek el, nekem nem tűnt erős lezárásnak, egyenesen úgy éreztem, nyitott maradt a történet, ami sorozat lévén teljesen rendben lenne, azonban a két főhősnek ennyi a kötete és nagyon nincs rendben, hogy nem kapunk különösebb választ.

Marcali eleinte unszimpatikus volt számomra, annyira törtetett, keresztülgázolt azon, akit valaha szeretett, hogy inkább egy hideg számító nőnek gondoltam. Szerencsére ez változott, kiderült makacs és saját maga módján és kis világában William az isten és a tökéletes pasi, akit imád, csak nem mutathatja ki. Munkáján kívül egyéb más fontos dolgokat kell megvédenie, nem engedheti meg magának, hogy elcsavarják a fejét.

William, testvérét szeretné megmenteni, az amulettre szüksége van ehhez, ám Marcali áthúzza minden számítását. Szimpatikus férfi karakter, bár néha túl gyorsan enged a női nemnek, mégis van egy tartása, ami körbelengi az egész személyét.

Mivel ez egy sorozat második kötete, kitérnék arra, mennyire függenek össze. -  Jól olvasható ez a kötet a legelső könyv ismerete nélkül is, nincs közöttük olyan átfedés, ami miatt azt mondanám érthetetlen. Megtudjuk mi az amulett, miért kell, mi történt az előző kötetben. Felépített, érthető minden olvasó számára.

Összességében tetszett, nem rossz könyvecske. Lehet én voltam fáradt és tűnt a történetvezetés hézagosnak. Ha szereted a hajóskapitányokat, próbáld meg, nem rossz és szerintem élvezetes kis könyv.

 Nyereményjáték:

Az Olthatatlan szenvedély egyik főhőse, William Hurst hajóskapitány, élete pedig a tenger és a hajózás élteti. Egyedül a bájos színésznő, Marcalli képes igazán elcsábítani.
Mostani nyereményjáték folyamán híres hajókat kell kitalálnotok, amiben segítségetekre lesz egy kép, valamint elsüllyedésük dátuma. Mindegyik hajó amit megtaláltok a különböző blogturné állomásokon, valami miatt történelmi jelentősíégű.

(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.)




Elsüllyedt: 1915
Hajóról: Egy bomba találta el, összesen 18 perc alatt süllyedt el.



Bloggerek:
06.28. - Kristina blogja
06.30. - Angelika blogja
07.04. - Insane Life
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése