Ads

Jennifer Probst - Keresd a tökéletest

A Libri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Jennifer Probst legújabb regénye, a Keresd a tökéletest, mely a Keresd... című sorozat második része. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere bemutatja Kennedy és Nate humorral és szenvedéllyel fűszerezett történetét.


2015. július 13-tól mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Jennifer Probst


Keresd a tökéletest 


(Sabriel 2.)
Kiadó: Libri
Műfaj: felnőtt
Kategória: romantikus
Megjelenés ideje: 2015
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Babits Péter
Oldalszám: 380 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789633104514
Pont: 5/5
  A Kinnections Párkereső Ügynökség egyre népszerűbb Verilyben. A siker titka, hogy két barátnője és üzlettársa mellett Kennedy Ashe is hihetetlenül eredményesen végzi a munkáját. Álomrandikat szervez, és még a legfélénkebb ügyfelek is kivirulnak a kezei között. Sosem retten vissza a nehézségektől - még akkor sem, amikor Nate Ellison Raymond Dunkle-lel kerül szembe. Nem elég, hogy a férfi atomtudós, de ráadásul mérhetetlenül ellenszenves is. Kennedy megfogadja, hogy kerül amibe kerül, ő bizony átformálja ezt a szörnyeteget, és a férfiból lesz a legjobb parti a városban.

A magabiztosnak látszó Kennedy ugyanakkor a saját magánéletét tekintve tele van bizonytalansággal. Amikor ráébred, milyen sok bennük a közös Nate-tel, azonnal pánikba esik.

Vajon képes lesz hallgatni a szívére?

Vagy félreáll, és hagyja, hogy Nate valaki más mellett találja meg a boldogságot?

Bejegyzés

Imádom Probst stílusát, ezt már néhányszor hangoztattam, azonban szerintem ebben a kötetben túltett magán. Lejjebb bővebben is kifejtem, azonban már itt és most leszögezném: Messze ez a kedvenc könyvem tőle. Nem vagyok biztos benne, valószínűleg közrejátszik ebben, hogy imádom a kocka pasikat, esetleg a tény, ennek a könyvnek a humora teljesen beletalált a saját kis világomba és hangosan hahotáztam rajtuk.

A történet alapjául ismét a házasságközvetítő cég szolgál, azonban most Kennedy kerül terítékre. Nate vagyis Nathaniel űrepülő-mérnök aki nem mellesleg igazi kocka és munkájának él, hal. Mellékesen megjegyzem unokaöcsém is próbálkozott a tárggyal egyetemen, mert mi a Star Trek hajókat akartuk megépíteni. Nagy sci-fi rajongók voltunk és vagyunk, leghőbb álmunk pedig egy saját űrhajó volt, amivel el tudunk jutni az univerzum másik pontjára. Mivel nem kaptunk még Nobel-díjat, sejthetitek, ezt még nem sikerült valóra váltani.
Visszatérve a könyvhöz, Nate eleinte reménytelen esetnek tűnik, de ha körbe vagy véve kockákkal, akkor tudod, minden csak hozzáállás kérdése. Kennedynek pont ezt a pontot sikerül megtalálnia, sőt megkockáztatom, a saját eszességének megcsillogtatásával mutatott rá intelligenciájára és belső értékére, amit Nathaniel megkedvelt.
Rendkívül tetszett a cselekmények szálainak vezetése, sziporkázott a humor és egy-két jelenetnél kicsordult a könnyem. Vegyük például az egyik masszázs jelenetet, Probst eléggé élénk fantáziával rendelkezik és sikerült pontosan átadnia ezt, amikor leírja, hogy akrobatikus mutatványokkal fűszerezve dolgozik a masszőr. Esetleg az összenőt, általunk „selyemhernyónak” csúfolt szemöldök megszüntetését és a gyantával járó fájdalmak átélését.

Forrás
Karakterileg felüdülés volt számomra. Ritka a romantikus könyvek között, amikor azt mondom, mind a két fél rendkívül értelmes. Nem csak azt olvasom az írónő tollából, hogy jajj a fiú okos, a lány okos, közben, mint olvasó, úgy látom buták, mint egy marék föld. - Bocs, túl sok organikus elemet tartalmaz a föld, lehet értelmesebb néhány könyves karakternél. Na, mindegy. Értitek, mire célzok.
Kennedy szőke cicababa külseje mögé akarja elrejteni a belső értékeit, imádja felhasználni azt, hogy kívülről butának látszik, külsőségekre adnak mások, ezért elhiszik, valójában pedig legbelül mindent átlát. Lehet, közrejátszik, saját magam is sokszor eljátszom, mennyire nem értek valamit, inkább butának tűnök, csak ne kapjak bélyeget. Esetleg a szőke lány kártyára gyúrok, mert jólesik. - Megkockáztatom, itt jó néhány ismeritek ezt a védekezési mechanizmust. Inkább későbbre tartogatjuk az energiát.
Nathaniel felismeri benne ezt a tulajdonságot és rámutat a lány rejtett oldalának kincseire. Ami mellett Kennedy nem tud szó nélkül elmenni.

A szokásos szeretlek-de-nem-lehetsz-az-enyém huzavonától eltekintve imádtam ezt a kötetet! Szerintem eszméletlenül jó a humora, karakterileg nagyon kellemes olvasmány, történetének vezetése igazi könnyű nyári olvasmányok közé sorolható. Vannak benne klisék, bár ezek csöppet sem zavartak, sokkal jobban lefoglalt a szereplők történetének alakulása.


Ajánlom? Igen! Szerintem, ha jókat szeretnél nevetni, bírod a kissé chick-lit szerű könyveket, esetleg csak jókat nevetnél egy könnyed romantikus könyvön, akkor azt mondom, hajrá! Kapd a kezedbe a könyvet és olvasd!


Borítók

A sorozat további két borítóval jelent meg külföldön, bár ezek kevésbé voltak kedveltek. Az általánosan felhasznált borító az, amit itthon is felhasználtak a könyv kiadásánál.


Olasz
Holland


Nyereményjáték


A történetben Kennedy mindent elkövet annak érdekében, hogy formába rázza a kissé szétszórt, randizásra totálisan alkalmatlan Nate-et. Ez a folyamat viszont több lépésből áll. Mostani játékunk során megismerkedünk a legalapvetőbbekkel.
Nektek nincs más dolgotok, mint követni a turné hét állomását - amelyeken a “Hozd magad formába!” ütemterv egy-egy lépéséhez illő kérdésekkel találkozhattok -, valamint válaszolni mindegyik kérdésre, hogy esélyetek nyíljon megnyerni a Libri kiadó által felajánlott Keresd a tökéletest könyvek egyikét.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.


7. lépés


Sorolj fel 3 híres koktélt!




Blogturné további állomásai:
07/14 Angelika blogja - Zenék a könyvben
07/15 CBooks
07/16 Szembetűnő - Bögre
07/17 Kristina blogja
07/18 Deszy könyvajánlója - Saját történet
07/19 Dreamworld- Kapcsolati térkép
07/20 Insane Life - Borítók
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése