Ads

Jennifer Probst - Keresd az alkalmat

A Libri kiadó jóvoltából jelent meg Jennifer Probst legújabb sorozatának első kötete, a Keresd az alkalmat. Probst neve ismerősen csenghet azok számára, akik olvasták a Milliárdosfeleségek sorozatát.


Jennifer Probst


Keresd az alkalmat


(Keresd... 1.)
Kiadó: Libri
Műfaj: Felnőtt
Kategória: romantikus
Megjelenés ideje: 2015
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Babits Péter
Oldalszám: 390 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789633104668 
Pont: 4/5
  A három barátnő, Kate, Kennedy és Arylin párkereső ügynöksége nem csupán a lányok rátermettsége miatt egyre sikeresebb. Kate-nek különleges erő van a birtokában: amikor a szerelem lehetősége ott vibrál két ember közt a levegőben, ő azonnal megérzi. Egy napon beront hozzájuk Slade Montgomery, a kissé indulatos és döbbenetesen jóképű válóperes ügyvéd. A férfi meg akar győződni róla, hogy nem élnek vissza törékeny kishúga hiszékenységével, aki az ügynökség legújabb ügyfele. Kate rögtön az első pillanatban megérzi a jól ismert áramütést - ami kivételesen a saját érzelmeire figyelmezteti. Azonban másképp nem tudja meggyőzni a férfit arról, hogy nem csalók, minthogy felajánlja: megtalálják neki is álmai asszonyát.

Vajon sikerül megtartania a szükséges három lépés távolságot, hogy elvégezze a vállalt feladatot?

Vagy annyi elégedett ügyfél után végre Kate-re is rátalálhat a szerelem?



Imádom Probst humoros stílusát, már a másik sorozata (Milliárdosfeleségek) is kedvenc könyveim között szerepel. Könyveire jellemző a könnyed hangulat, nem túl szomorú sztori és a humor mindig jelentős szerephez jut. Szerencsére ennél a sorozatánál sincsen másképp.

A történet kedves és aranyos. Három barátnő céget alapít, ha már nekik nem sikerült pasit fogniuk, akkor majd segítenek másnak. Be is indul az üzlet, egyre nagyobb látogatói körre tesznek szert, azonban hiába minden jó cselekedet, a karma nem akar működni, nekik nem sikerül pasit fogni. Meg hát ott van a fránya erkölcsi normájuk, ügyfelekkel nem jövünk össze.

Kate családi problémái jól látszik pszichológiailag hogyan csapódnak le. Hiába a vidám anyuka és boldog házasság, az anyuka nem vette észre,exhibicionista és nyitott természetével a lánya félénkebb lett, inkább visszahúzódott csigaházába, semmint a példáját követte volna. Még a pasikkal is rendszeresen felsül. Aki szimpatikus, gyorsan kiderül egy tapló, esetleg meleg. Természetileg aranyos lány, noha kicsit makacs, ezt leszámítva életvidám és próbál pozitívan gondolkozni. Ezeket a vonásokat nagyon kedveltem benne.

Slade pedig betoppan a lány életébe, aki a totális ellentéte. Ha a lány a pozitív töltés, akkor Slade a negatív töltés. Mindenben különböznek, nem csak a világszemléletükben, de még felfogásukban is. Munkájuk is a ló két oldala. Szép lassan kezdik egymást kóstolgatni, mélyebben megismerni és rájönnek ők maguk is, az ellentétek vonzzák egymást…

A könyv sokszor mosolyt csalt arcomra és harsányan nevettem rajta, imádtam Kate és Slade párosát. Annyira különbözőek, mégis képesek voltak megtalálni a másikban a jót és azt, amit igazán lehet szeretni. Szerintem tökéletesen összeillő páros. Elejétől fogva éreztem közöttük vonzalmat, nem csak a jaj, jó pasi és szép, hanem igen, van egy kis „szikra” – nagyobb szikra is – és ők jó párost fognak alkotni.
Mellékszereplők közül sokan szimpatikusak lettek, várom a lányok történetét külön is. A kutya pedig egyenesen szívembe lopta magát. Imádom a kutyákat! Moar! Robertet szívem szerint megdögönyöztem volna, kár, hogy nem tudtam kihúzni a könyv lapjai közül. :D

Összességében tetszett a könyv. Olvastatta magát és felkeltette az érdeklődésem a további kötetek folytatására.
Ajánlom azoknak, akik szeretik a humoros könyveket, romantikával és még több humorral megszórva. Tökéletes nyári olvasmány, különösen ajánlom strandra, tópartra vagy egyéb víz melletti szabadidős tevékenységekhez. (A tömött metró annak számít? Tuti úszunk, csak nem sima vízben. No, mindegy. Metrón is jó olvasni.)

Nyereményjáték:
A Keresd az alkalmat hősnőjének, Kate-nek, saját bevallása szerint akut vígjáték függősége van, s a regényben számos komédiát említenek. Hét állomásos játékunkban hét különböző szórakoztató mozifilm magyar címét kell kitalálnotok a közreadott rövid jellemzések alapján.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A filmről:
Steve Carell és Paul Rudd nevettetett ebben a 2005-ös, Judd Apatow rendezte bunfordi vígjátékban.



Résztvevő bloggerek:
06.29 Szembetűnő
07.01 Dreamworld
07.02 Insane Life
07.03 CBooks


SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése