Ads

Darynda Jones - Death and the Girl Next Door (Darklight 1.)

Olvastam egy könyvet ami hasonló jellegű volt. Arra nagyon vártam, de csalódás ért valójában. Ehhez eléggé félve álltam hozzá. Lehet picit többet vártam volna, de szerintem nem volt rossz. Az én nagy elvárásaim vontak le belőle főleg. :)

Darynda Jones: 

Death and the Girl Next Door


(Darklight 1.)

Írta: Darynda Jones 
Kiadó: St. Martin Press
Besorolás: Young Adult
Kategória: urban fantasy, romantikus, paranormál-romantikus, angyalok, démonok, szellemek
Kiadás éve: 2012
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Angol
Oldalszám: 274 



Főszereplőnk Lorelei, aki szüleit elveszítette, s ezért nagyszüleivel nőtt fel. Nem, egyáltalán nem egy depressziós személyiség. Sziporkázik legtöbbször. Minden rendben ment vele, leszámítva látomásait. Ez így oké is volt amíg egy furcsa srácba nem botlik bele látva múltját, jha meg Cameron el nem kezdte követni. Két legjobb barátja Brooklyn - részben színesbőrű barátnője és Glitch - kocka haverjuk. Glitch valamint Cameroon egykor jó haverok voltak, de egy kirándulás után soha többé nem beszéltek. Valami történt...
Cameroont elmebeteg gyilkoshoz hasonlítja, egy kukkolóhoz, egészen amíg meg nem jelenik Jared Kovach az új fiú. Valami nagyon nem stimmel vele. Neve kitalált, semmit nem tudni róla. Egyből kész az instant szerelem első látásra. Gyorsan megtudjuk, hogy ő maga a két lábon járó nagy betűs Halál. Cameroon pedig bosszút forral ellene.
Jared megmenti Lorelei életét, de súlyos árat fizet a szabályok megszegéséért. Ráadásul ez a lány neki tiltott gyümölcs, mégis beleharap... 
A történet humoros, aranyosan van megírva. Nincsenek benne igazi vérre menő csaták. Amik vannak Cameroon és Jared között is inkább férfias erőfitogtatás semmint véresen komoly. Lorelei karaktere aranyos, már-már szerény lány, noha elméletileg vallásos oktatást kapott, nagypapája lelkész, mégsem veszi véresen komolyan ezt a könyvben. Sőt nem igazán érezzük hatását. Nem titkoltan Jaredet alias a Kaszást akarja, egyáltalán nem is fél tőle. Később nagyszülei majdnem egymásba gabalyodva kapják rajta őket. - Ami külön aranyos, hogy a fél város tudja ki Jared, ezért mindenki fél tőle. Mikor Loreleiel láthatóan párt alkotnak, érezhetően rettegés fog el mindenkit. :)
Jaredről alig tudunk még valamit, de könnyen megkedvelhető karakter. Maga esetlenségével nálam könnyen szívembe lopta magát.
Brooklyn nagyszájú beszólásaival szintén gyöngyszem. Ami szívén az a száján is.
Glitch tipikus kocka srác, aki mindig megijed, gyorsan menekülőre akarja fogni. Igazi lúzer, de ezért szeretik.
Cameroon tipikus hős tini. Folytonos kakaskodásán nagyon jókat nevettem.
Öszességében a Scooby Doo csapatára emlékeztet. Van benne szellem is... Hahhahaa :D

Történet nagyon jól van kitalálva, érezhetően elengedte kedves írónő a fantáziáját. Vannak angyalok, démonok, szellemek. Szép számmal vannak klisék benne, de szükségszerűen, mert ezek mind össze vannak dolgozva történelmünkkel, teljes összképet kapunk miért pont hőseinkkel történt mindez.

Ami nagyon pozitív: Története jól össze van szedve, tartalmas, nem is a szokásos keretsztori. Nincsen szerelmi háromszög! Főszereplők csak egymásban látnak mozgatóerőt, ugyanakkor háttérben Cameroon-Brooklyn-Glitch mégis alkot egy kisebb szerelmi háromszöget, így aki erre vágyik, megkapja.
Ami negatív: Sokszor hánynak, öklendeznek. Engem zavart ez. Szerintem háromszor hánytak, legalább háromszor öklendeztek?

Pontozás:
Történet: 5/5
Karakterek: 
    Lorelei: 4/5
    Jared: 5/5
    Brooklyn: 5/5
    Glitch: 4/5
    Cameroon: 4/5
Humor: 5/5
Összesen: 4/5
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése