Ads

Gena Showalter: Éjsötét csók

Ha az első tetszett, második még jobban bejött. :) Ebben a kötetben megkaptam minden amire vágytam az elsőben. Történetet pedig még jobban kidolgozta Showalter. Kezd sokkal átláthatóbbá válni ez az egész sztori. - Ráadásul hatalmasakat nevettem Anja megjegyzésein.
Hozzáfűzném, angolul utána néztem a nevének, mert első kötetben Anya, utána meg Anja, de úgy éreztem fordító kicsit ebbe belezavarodott. Aztán persze bizonyossá vált, ő végig Anya volt.
Jha! Könyvborítónak gerincéről vajon szándékosan lett lehagyva a felirat vagy totálisan elfelejtették? :D Jól nézne ki, ha az összes könyv ilyen lenne, de nem...


(Alvilág Urai 2.)

Írta: Gena Showalter
Kiadó:  Ulpius-ház
Besorolás: Felnőtt
Kategória: romantikus, paranormál-romantikus, misztikus, urban fantasy
Kiadás éve: 2010
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Magyar
Oldalszám: 534


Misztikus kapus
ismét francia
Első kötetben már megtetszett Lucien karaktere, ebben különösen megimádtam! Anja a Fejetlenség istennője (mások szerint kisistennője) karaktere meg az a női karakter akit szeretek. Erős, igazi harcos természetű tűzről pattant (szó-szerint) leányzó. Apja Tartarosz az Alvilág istene, anyja Düsznomia a Törvénytelenség istennője, na persze ki is következtethetitek, ő maga is törvénytelen gyerek. Tartarosz felesége mit sem sejtett férje félrelépéséről, de amikor meglátta lányát egyből átkot bocsájtott rá. Az átok szerint bármelyik férfi is lefekszik vele, abba Anja örökre bele fog szeretni, ha meghal másik fele is tovább fog szenvedni, ezzel saját anyja hibájának terhét is cipeli. Tartarosz azonban szerette lányát, így neki ajándékozta a Mindenek kulcsát, amivel bárhonnét, bárhogyan ki tud szökni. Így szökött meg börtönéből is. Elvárták volna, hogy rabszolga legyen mások vágyait kielégítve. Ő? Anja? Aki harcra teremtett és káoszba taszít mindent? Nem, őt nem lehet leláncolni. Ha belép valahova lopnia kell, különben tűzvész tör ki, árulkodó jelévé az habos-epres nyalóka illata vált.

Hasonlító, de mégis
más német
Alvilág Urai elsőre úgy vélik ő egy Csali, de Lucien rögtön rájön, hogy ő az a személy aki Maddox és Ashlynnek segített előzőleg. Viszonyuk nem kezdődik zökkenőmentesen. Luciennek a Halálnak megjelenik Kronosz utasítva, hogy Anját ölje meg. Esetleg elhozhatja neki a Mindenek kulcsát. 
Ki gondolná Anja és Lucien egymásban lelik meg a régóta várt szerelmet... Mily édes a Fejetlenség és Halál együtt...
Imádtam ezt a kötetet. Nagyon izgalmas volt, folyton történt valami. Lucien és Anja folytonos harca, huza-vonája rettentő édes volt. Noha végén Anja szeretem e kérdése már unalmas volt egy picit, de teljesen érthető azt véve alapul anyja miért szenvedett.
Luciennek is megvolt maga keresztje és múltbéli sötét szenvedése. A sebek is ennek eredményei.

A páros teljesen rendben volt folyamatos csipkelődésükkel. Imádtam mikor Anja egy forró éjszaka után kikötötte Lucient az egyetlen bilinccsel ami visszatartja. Majd Strider a Vereség őrzője belépve felröhögött, gyorsan fotókat készített az így megalázott Lucienről. :)))
Ez pediglen
nagyon lengyel
Paris egy új oldalát látjuk meg itt, azt amelyik eddig csak lappangott. Kedveltem Parist, de most különösképpen őt is megszerettem. Siennával kapcsolatban van egy olyan érzésem még viszontlátjuk.

Danikához is néha odavillanunk. Láthatjuk ahogy az eddig tökéletes életéből kiszakított, előtte esetlen lány, most lelakott helyeken bujkál, közben harcos nővé formálja magát. Szép lassan bontakozik ki az ő oldala is, de nem kell sokat várni ennek eredményére, hiszen következő kötet Danika központú. 
Összességében úgy érzem sokat fejlődött első kötethez képest a könyv. Eddig zavaros szálakba sokkal mélyebben bele látunk. Megtudjuk mi(k) által lehet megtalálni a mindvégig keresett ládikát - Pandora szelencéjét. Addig persze hosszú az útjuk, veszélyekkel kikövezve - meg sok könyvvel. :D


Pontozás:
Történet: 5/5
Karakterek: 
    Lucien: 5/5
    Anja: 5/5
Humor: 5/5 
Összesen: 5/5

Na ez az egyik amikor hangosan felnevettem szobám csendjében:

Ekkor Lucien jelent meg előtte. A harcos arcán mélységes rosszallás tükröződött. 
– Anja? 
– Készen állsz egy kis mulatságra? – kérdezett vissza az istennő, választ nem várva. 
A láncoktól kissé nehézkesen villant át egy zsúfolt, New York-i gyorsforgalmú út közepére – ahol Lucient remélhetőleg elgázolják majd –, aztán egy olasz melegbár táncparkettjére – ahol Lucient minden bizonnyal alaposan letapizzák –, végül egy oklahomai állatkertbe – ahol remélhetőleg friss és bőséges az elefántszar. 
– Érezd jól magad – mosolyodott el magában. 
Anja még utoljára elvillant, ezúttal oda, ahonnan indult… 

...
Kiegyenesedett, mire Lucien máris ott állt előtte. 
Elállt a lélegzete. A csupa vér és szartól bűzlő harcos szemében ragyogva tombolt a Halál tüze. 
– Beleléptél valamibe? – kérdezte Anja ártatlanul, és látványosan felhúzta az orrát. 
– Az nem zavar – A taxi zavar, ami áthajtott rajtam, meg a meztelen férfi, akinek az ölében landoltam. Úgy, hogy felállt. Mármint neki.
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése