Home » , , , , , » Jeaniene Frost - Félúton a sírhoz (1.)

Jeaniene Frost - Félúton a sírhoz (1.)

Jeaniene Frost: 

Félúton a sírhoz


(Cat és Bones 1.)

Írta: Jeaniene Frost
Kiadó: Ulpius-ház
Besorolás: Felnőtt
Kategória: krimi, romantikus, vámpír, szellem, ghoul
Kiadás éve: 2009
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Magyar
Oldalszám: 416 Rájöttem, hogy nem készítettem ehhez még értékelést. Mégis úgy érzem az egyik kedvenc sorozatom megérdemel egy posztot. Ránézve - magyar borító nem egy szépség. Vannak akik ez alapján ítélnek, most picit tegyék félre ezt a nézetet.

Eredeti borító
Cat egy kisvárosi cseresznyésben lakik. Nappal tisztességtudó gyerek, éjjel pedig vámpírokra vadászik. Reménykedik egy szép napon elkapja a vámpírt aki megerőszakolta anyját, egyben ő az apja. Számára mindent megpecsételő napon is kereste, amikor furcsa vámpíralakhoz lopózva ajánlatot tett egy numerára, hogy elcsalja, majd megölhesse. Visszafelé sült el. Mikor felébredt fájó fejjel, hányingerrel küzdve egy barlang falához láncolva tudta nincs menekvés. Meg fog halni. - Nem mindegy neki? Hiszen féllábbal már a sírban is volt...

Na igen, ezt a könyvet többször olvastam újra. Imádom Cat és Bones folytonos civakodását, nyelvélesítéseit. Cat a könyvek során hatalmas karakter és jellemfejlődésen megy át. Az első és utolsó megjelent könyv össze sem hasonlítható. Első könyvben Cat karaktere sok sebből vérzik ezzel a majdnem szűz, vámpírgyűlölő, néha ribancnak öltöző kislány képpel. Bonest is sokszor félreismeri. Haladunk könyvekkel és mit látunk? Egy erős, állig felfegyverzett több képességes rossz kislány lesz, aki vámpír társává vált. - Ez majd a jövő zenéje... ^_-
Az egyik fő pozitívuma ennek a könyvnek, hogy nincs mély lelki valamint világfájdalommal megáldott karakterünk. Mind megölné azt aki megbántotta, nem pedig sírna rajta. A szerelmi, románc mellett - ami most még kezd csak alakulni - folyamatos nyomozás is folyik, nyugi kapunk bőven akciót. 

Cat az egyik kedvenc női karakterem. Sosem volt buta, mindig küzdött túléléséért. Imádtam naivitását elején, utána pedig ahogy nehezen  de beleszokott ebbe az újonnan felfedezett általa ismert vámpír világnál is sötétebb részébe, ahol emberekkel kereskednek. Tény, néha felidegesített makacsságával  majd kinövi. Bones tökéletes párja. Ugyanúgy cinikus, megöli aki másokat bánt.

Bones pedig egyik number one kedvenc könyves pasim. Miért is? Akik olvasták, szeretik, azok nyilván tudják már az indokot, akik még nem, azoknak adok pár okot. :D 
Pimasz stílusa sok kivetnivalót hagy. Szarkasztikus, cinikus ezért jókat kacagunk rajta. Nem kapunk mély filozófiát tőle, mert jelenben él. Sőt bizony nem sír múltján egy percig sem. Falja (falta) a nőket, mert ez az eleme. Sosem titkolózik maga körül, inkább kiteríti lapjait és nyílt kártyákkal játszik. Catnek is elmeséli múltját, hogy sose kelljen szégyenkeznie, bár az sem érdekeli, ha megvetik ezért.

Spádé, jajj Spádé. Ő is nagy kedvenc. 
Megérdemelne egy sorozatot. :)


Pontozás:
Történet: 5/5
Kidolgozottság: 4/5
Karakterek: 

    Cat: 5/5
    Bones: 5/5
Összesen: 5/5

"Harcolni csak egyféleképpen lehet: mocskosan. A tiszta, becsületes küzdelem csak arra jó, hogy megölesd magad, méghozzá rövid úton. Használj ki minden lehetőséget a kínálkozó orvlövésre, üss övön alul, és feltétlenül rúgj bele a földön fekvőbe – akkor talán te lehetsz az, aki élve hagyja el a helyszínt. Ezt ne feledd. Élet-halál harcról van szó. Ez nem bokszmeccs. Nem az nyer, aki több pontot szerez."

"– Catherine, mi bajod? Nyisd már ki az ajtót! 
Teljesen pánikba estem. 
– Az anyám az! – suttogtam, mintha Bones nem jött volna rá magától is. – El kell bújnod! 
A hálószoba felé tuszkoltam Bonest, és fennhangon kiáltottam: 
– Mindjárt megyek! Nem vagyok felöltözve! 
Bones jött, de minden pánik nélkül. 
– Cicuska, te még mindig nem mondtad el neki? A fenébe is, mire vársz? 
– Jézus második eljövetelére! – csattantam fel. – De egy perccel sem előbb! Gyere ide be, a szekrénybe!"

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

Elérhetőségek


Email:
toffy_chan@ yahoo.comOlvasók :)

 
Copyright © 2014 Insane Life
Blogger Templates