Ads

RaShelle Workma: Exiled

Ezzel a könyvvel

RaShelle Workman


 Exiled



(Immortal Essence 1.)

Írta: RaShelle Workman
Kiadó:  Polished Pen Press
Besorolás: Young Adult (Fiatal Felnőtt)
Kategória: romantikus, sci-fi
Kiadás éve: 2011
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Angol
Oldalszám: 340

A könyv története alapvetően jó. Az eleje valami borzalmasan össze van csapva, érthetetlen első olvasásra, kidolgozatlan és ugrál.
Megismerünk egy hercegnőt, Venust akit halhatatlanná akarnak avatni. A Kelarin lakik egy másik bolygón. Beképzelt, nem hisz a szerelemben, épp most van a születésnapja. Kishúga egy csodás mintázott nyakláncot ajándékoz neki születésnapja alkalmából, meg persze próbálja a fiúkra irányítani figyelmét. Van egy irrihuntere, ami vemhes, de megölik. (Most elárulom nem tudsz kevesebbet mint én a könyvben. Mi azaz irrihunter? Mi van? - Párduc szerű szárnyas, sörényes szent állat, amit mint a lovat használ.) Vágás, egy Michael nevű srác a Földön épp szerelmét hívná meg, Cheverley-t, de az egy iskolatársukkal, Viny-vel jelenik meg. Rájön valószínűleg innentől már sajnos nem a barátnője és részegre issza magát. Megint fordulunk és tervezik a királyi családot szabotálni Kelarin. Ismét snitt és Dervinias meg valami csatlósa kinyír egy házaspárt. Na így nagyjából már sem követni, sem felfogni nem tudtam mi történik. Aztán Venus a Földön kel föl, Zarennel, segítőjével - aki immáron 20. személy a könyvben (Venus, Venus húga, Venus húgának haverja, Venus apja, Venus anyja, irrihunter, Michael, Chev, Viny, Michael anyja flashback, Michael apja flasback, 2 szabotáló, Dervinias, meg csatlós, a házaspár, a két személyes isten, ) és még mindig a 40 oldalban vagyunk benne...!!!!! :D Ráadásul halvány lila pukkanásnyi gőzöd sincsen éppen mi történik...
Amikor a Földön vannak, kezd összeállni a kép is. Venus küldetést kap: segítenie kell Michaelnek szerelembe esnie, de csak akkor mehet haza Kelarira, ha Michael szerelme igaz. Fifikás mi? Persze Venus azt hiszi ez nagyon könnyű. Hát nem. (Szerintem meg de, mert egy hét elég volt neki arra, hogy Venusba szeressen a srác, ő meg két férfiba is egyszerre...)
Viny alias Dervinias házába fogadja Venust és Zarent is. Középsuliba is beiratkoznak egy hétre. Jha! Ha Venus nem jut vissza egy héten belül, akkor bizony meghal. Jó szórakozást!
Venus szuper terve szerint segít Chev és Michaelnek összejönni, persze Zaren követi mindenhova. Viny pedig szeretne segíteni nekik ebben a kis magán akcióban. Venus persze szerelmes lesz az über-kedves és jóképű Zarenbe is és az alkoholista depresszív hajlamú Michaelbe is. Mert ez jó neki. Gondolom én. Ha engem kérdeznének, akkor Zarent választanám, hiszen ismeri őt kicsi kora óta. Míg Michaelt csak 1 hete volt megismerni. Michaelt választja... Nők...
Megtudjuk Michael előélete milyen borzalmas. Anyja és apja is brutálisan bánt vele. Ezért vált maga is alkoholistává. Így 17-18 évesen. Jha. Szerintem is ez így mind elég indok.
Mikor Michael anyját brutálisan feldarabolják és megölik beindul az egész könyv. Ott tényleg nem tudtam letenni. Ha végig ilyen lett volna, talán én is adnék 4-5 csillagot is. Az eleje zavaros ahogy már írtam, ezt követi a lassú ámde eseménytelen rész. Venus így szerelmes, úgy szerelmes - nem nagyon tud lekötni. Ráadásul a nyavajgásával eléggé negatív karakter lett nálam. A belevaló dögös macákat szeretem, nem a buta szőke tinilányokat, akik azt sem tudják mit akarnak.
Most jogosnak érzem ezt a 3 csillagot, de ha a második kötet olyan izgalmas lesz, mint ahogyan beharangozták, felküzdheti az magát 4-5 csillagra is. 
Amúgy Team Zaren! :D - Őt tényleg nagyon megkedveltem.

Pontozás:
Történet: 4/5
Karakterek: 
    Venus: 2/5
    Michael: 2/5
    Zaren: 5/5
    Viny/Dervinias: 4/5
Humor: 3/5 
Összesen: 3/5
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése