Ads

G. A. Aiken - The Dragon Who Loved Me ( 5.)

Izzyyyy! Oké... Szóval... Vissza. Amióta elindult a sorozat 12 év telt el. Ébhairt pedig téglával kéne megnevelni.
Dagmar és kutyái, Tally, Talan és kicsi creepy Rhia.  ♥


G. A. Aiken


The Dragon Who Loved Me


(Dragon Kin 5.)

Kiadó: Zebra
Besorolás: Felnőtt
Kategória: romantikus, fantasy
Kiadás éve: 2009
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Magyar
Oldalszám: 448

A könyv egyre jobban megy el fantasy irányba. Minden kötettel változott, második kötetben felveszi az igazi fantasy jelleget akkor lett nagy kedvencem is. 

Rhona a rettenthetetlen (Addolgar lánya, a többiek unokatestvére) északon a barbároknál szolgál. Ahogy előző kötet végén kiderült, az északi vassárkányok csapatokat akarnak küldeni, hogy az egész Gharbán-szigetet megszerezzék. Immáron 5 éve harcolnak így északon - Briec, Fearghus, Gwenwael, Ébhair. Ragnar a vezetőjük és Keita hercegnő kíséri őket mindenhova. (Ahogy Keita mondja  háborús ribanc, valójában háborús segéd...)  Továbbra sem engedte Ragnarnak, hogy megjelölje.
Parancsot kap a kastélyból Ragnar, hogy Annwyl és a sárkánykirálynő - gyermekek védelme miatt Keitat és Rent haza hívja, ezért haza kell kell kísértetni őket. Rhona erre a legjobb.
Vigholf aki Ragnar testvére nem titkoltan évek óta oda meg vissza van Rhonáért, kéri hadd mehessen Rhonával. 
Mikor megérkeznek Annwyl új küldetést ad nekik. El kell menniük megtalálni a Lázadó királyt, aki egy sárkány. Közben Annwyl és Izzy útja, valamint Vigholfék útja keresztezik egymást...

Amiért még mindig imádom a történetet a harc jelenetek. Izzy hasonlóan Annwylhez (talán mert 16 éves kora óta ők képezték ki) kissé elmebeteg. Úgyhogy ők ketten tökéletes páros lettek az elmúlt időszakban. Izzynek karakterének jól is áll, hogy felnőtt nő és nem Ébhair farkáról leugráló suhanc. Nála elég látványos a fejlődés. Főleg mióta Ébhair megalázta.

Könyvben mindig történik valami, többször több szálon futunk. Ez a kötet talán kevésbé mulatságos mint előzőek voltak. Itt komolyabbra vette Aiken. Talan, Tally az egyik legnagyobb kedvencem. Főleg amiért Rhia közvetíti gondolataikat: "mama mi nem csináltunk semmit" - csak kinyírtak pár bérgyilkost.

Annwyl végre kibékül Bercelakkal. Aminek örültem. Az ikrek viszont egyre nagyobb szívem csücskeivé válnak, főleg Taliahék lánya, ahogyan próbálja megtartani az egyensúlyt. Jah meg hát persze az új bébiszitter Eba a kentaúr se egyszerű lélek. :)

Ébhair még mindig Celinnel (Ghlenna fia) harcol. Azok után, hogy rajta kapta Izzyvel folyamatosan. Ami miatt Ébhair mai napig gyűlöli unokatestvérét. Ébhair itt tényleg ostoba. A könyv végén viszont történik egy dolog ami miatt Ébhair mély depresszióba esik. Karaktere egyre furább irányba halad.

Morfyd és Brastias továbbra is megvannak együtt. :) Nem voltam sosem egy Morfyd kedvelő, de itt aranyosak voltak. 

Pozitív: Imádom a harcokat benne. Rhona is egy badass. :)
Negatív: Vigholf néha azért tartózkodó volt.
Kinek ajánlom: Sárkányos... Mind a két szereplő sárkány. 


Pontozás:
Történet: 5/5
Leírás: 4/5
Karakterek: 
    Vigholf: 5/5
    Rhona: 5/5
Humor: 4/5 
Összesen: 5/5
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése